Nosečnost po IVF (OBMP)
Sem sla v porodnisnico se pokazat in je menda vse okej, pa tudi namerila je 3300g tako da res cist odvisno od ginekologa in ultrazvoka… Se pa se nic ne dogaja in tudi se cisto zaprta tako da zgleda bo se malo notri ? Rodit bi sla pa najraje v Slovenj Gradec, sicer nimam najblizje ampak tja si zelim, ker res ful hvalijo, pa se moznost poroda v vodi imajo, za kar se bom najbrz odlocila ce bo vse ok in ce bo prosto ?
@Pikica, cestitke!?
Ooo @Mandarina kaj js to berem, krasna novicka, cestitke in srecno do konca!
@Gina123, tebi pa zelim hiter in lahek porod?
Nic se se ne dogaja, mala veselo brca in se premika, trebuh se vedno zelo visoko tudi nisem imela do sedaj nobene sluzi al pa kaj kar bi nakazovalo porod tako da nevem, zgleda bo se malo notri ? vstopam pa v 40 teden in dejansko ne morem verjet da sem ze tu, kljub temu da komaj cakam da rodim, se se ne zavedam ravno da bo puncka slej kot prej tukaj ? Me pa cedalje bolj firbec kdaj in kako se bo vse skupaj zacelo ?
Hvala vsem za cestitke. Mali škrat je pridno dete, spi, je in se ponovi… @Gina naj bo čimprej za tabo. Res pa uživaj v brcikah, jaz jih že malo pogrešam. ?
@pikica, Čestitke. Uzivaj v vsakem trenutku, tako hitro gre čas. Nas mali je že dva meseca star, se vedno veliko spi, sicer pa se že na polno smeje. Lepo nam je.
@mandarina, Čestitke in eno lepo nosečnost. Jaz moram pazit, ne bi rada, da se kaj takega zgodi, sem vseeno že 43plus in se mi zdi, da bi bilo izzivanje sreče.
@Gina, tebi pa želim en lep in miren porod.
Ja eno leto po porodu je zenska najbolj plodna zaradi vseh hormonov. Potem se pa se malo sprostis in ratas neobremenjen, pa je rezultat tu. ? Bomo videli na 1. pregledu kaksna je situacija, same dobro vemo, da je pot se dolga. Sicer je pa moj sine tudi priden, od 3. meseca prespi noc, tako da zgleda imajo IVFjevcki to v krvi. ?
Mandarina 638 iskrene cestitke!! Ce se prav spomnem sta mela icsi, moska neplodnost? Tudi jaz rodila avgusta po icsi in ze studiram kdaj po naslednje zamrznencke ker je moja puncka tudi zelo pridna. Samo menda moras vsaj pocakati eno leto od poroda za naslednji prenos. Naravno sploh pomisla nisem da bi bila opcija, se ocitno cudezi dogajajo bravo!
Seveda pa cestitam tudi vsem ostalim ki ste ze in se boste rodile, vso srečo naj bo vse ok! Jaz moram reci da me je bilo ful strah kaksen bo porod, zadnje 2 tedna pa sem si nekako rekla kar bo pa bo in na koncu je bilo vse super, najbolj sem se sekirala kako bom vedla kdaj je cas za porodnisnico pa sem bila na zadnjem pregledu ze odprta in so me kar poslali rodit in res pozabis vse kot pravijo : )
In vsak dan se cudis kam rastejo nasi soncki in da smo lahko srecni da jih imamo ❤️
@Anonimna12 ooo tudi avgustovka ❤ kdaj pa si rodila? Potem je res nekaj na teh IVFjevckih, da so tako pridni. ? Ja res je, midva sva imela ICSI zaradi slabega spermiograma. Js sm imela laparo in histero in razen zametkov endometrioze vse ok. Sicer je bila pri nama zelo cudna situacija. Partner je delal 3 spermiograme, 1. je bil porazen, 2. je bil vrhunski, lahko bi bil oplojevalec leta ?, potem je sel se na enega, ker je imel tako razlicne izvide, no 3. je bil pa nekaj srednjega. Ni bil super in ni bil tako slab. Se je se dr. Bokal na sprejemu cudila vsem tem stevilkam. ? ?♀️?♀️?♀️ tako da zgleda da je sedaj bil v fazi dobrega, da je ratalo, lahko pa da tudi na njega vplivajo poporodni hormoni. ? tako da ce partner res nima kaksne hude oblike neplodnosti, je vedno moznost. Sploh ce je s tabo vse ok. ? Js sicer se nisem bila niti priblizno v fazi razmisljanja o pingvincku, ampak ja, baje se po enem letu lahko prijavis. Tako da kr akcija, ko bo cas. ?
@mandarina 638 ja vcasih pridem pocekirat saj sem tu nasla veliko koristnih napotkov od vas punc komentiram pa bolj redko haha. Ampak tebe sem si najbolj zapomnila. 3.8 sem rodila?
pol so pa mogoce kaj zamesali z izvidi, jst sm ok partner pa je imel tudi 2 x priblizno isto, manjsi odstotek morfolosko pravilnih ampak ja ginekolog mi je na poporodnem pregledu rekel da absolutno zascita vsaj prve pol leta sem ga sam debelo pogledala in prav da je mozno, no vidm da je res ?. Sicer nisva nic pazila ampak tudi nisem se dobila menstruacije po porodu, testi so pa se -, tko da racunam na pingote, ce pa tko uspe pa tolk boljse. Sem pa ze na prvem pregledu takoj rekla da bi takoj ko se da pa mi je reku naj kar pridem poleti na kontrolo in akcija, in mal berem da tak prej ko v letu ne smes ?.upam da bo slo takrat tudi gladko in prvi poskus.
Aja potem sploh nista nameravala tako male tazlike? Kdaj pa si ti rodila?
To z izvidi sem tudi js postudirala. ? Ampak se mi zdi potem kar malo nemogoce, pa zanosila tudi nisem, tako da najbrz je ze kaj na tem. ?♀️?
Meni je G sama rekla, da zascite najbrz ne rabim. In sem seveda suvereno pritrdila, ker nisem niti pomisla, da bi lahko zanosila. ? Tako da bo najbrz sok tudi za njo. ? sem pa dobila M tocno 8 tednov po porodu, tako da sem sedaj zanosila v 4. ciklu. Kar hitro se mi zdi. ? Ne, sigurno nisva planirala take male razlike. Ampak seveda zdej nimas kej, ce bo bo. ? Mami bo mal umrla na zacetku ene par let, ampak bosta pa skp gor rastla (se tolazim). ? Rodila sem pa 16. 8. ? A skupino na fbju kaj beres?
čestitke in veliko crtlanja ??
Jaz še vedno v 1 kosu, PDP cez 2 dni in nic se ne kaze da bi se kaj dogajalo.. Danes imam pregled pa bomo vidli kaj bodo rekli ? A mogoče katera ve, so pregledi po pdpju se vedno pri osebni ginekologinji ali so v porodnisnici? Sicer res upam da ne pridemo do tja in da se odloci pridet danes ali jutri ?
@gina mislim da cisto odvisno, ampak se mi zdi da jih vecina posilja kar v porodnisnico. Drzim pesti, da se cimprej zacne. ❤