Nosečnost po IVF (OBMP)
Jaz sem zlo tehtala in tehtala, pa se na koncu nisem odlocila za nobeno cepljenje. ?♀️
Jaz se ze neki casa bojujem z virozo, zdaj bakterijsko okuzbo. Imunost se mi cisto podrla, kaaatastrofa, kaj takega pa še ne! Lahko katera od vas priporoca kake dodatke vitaminov, ki so primerni za jemanje tekom nosecnosti? In da je dejansko učinek ?
Js se nisem za nic cepila med N.
@anotherbaby ce imas instagram toplo svetujem profil Prehrana za dva, zelo koristni nasveti glede prehrane med in po N, kaj se lahko uziva itd. Drugace sem tud js na zacetku nosecnosti nekaj pokasirala, zelo kasljala… in si tud nism upala kej dost jemat, zato sm stisnala limono in zmesala limonin sok in zlicko meda. Meni je super pomagalo.
Anotherbaby, 13.12.2022 ob 06:10
Jaz sem zlo tehtala in tehtala, pa se na koncu nisem odlocila za nobeno cepljenje. ?♀️
Jaz se ze neki casa bojujem z virozo, zdaj bakterijsko okuzbo. Imunost se mi cisto podrla, kaaatastrofa, kaj takega pa še ne! Lahko katera od vas priporoca kake dodatke vitaminov, ki so primerni za jemanje tekom nosecnosti? In da je dejansko učinek ?
Jaz jem prenatalne vitamine, vitamina C (1000mg) in D, omega 3, železo.
Plus_one, 03.12.2022 ob 19:50
Zivjo punce, vceraj sem imela pri svoji ginekologinji (ker sva zelela, da je tudi moj partner zraven) potrditveni UZ in sem tako zelo vesela in srecna, da je vse ok ❤️? UZ je potrdil, da je mala pikica res v trebuščku in videl se je tudi srček je rekla ginekologinja, tako da je vse ok ❤️? Naslednji teden imam UZ se na kliniki sicer, potem pa upam da srečno do konca ?
@Hana41 ti si pa res ze cisto na koncu ❤️ Bos rodila v Lj? Razmisljam, da bi bilo fino, da bi tudi sama sla na kaksen nosecniski pilates.
Punce kdaj so se vam ze videli trebuscki? A je normalno, da se meni ze pozna? Malo zgodaj se mi zdi, ampak dejansko se vidi. Mogoce je malo napihnjenosti se zraven ampak ne morem nic oprijetega nosit, da se ne bi videlo ?
Uzivajte v vikendu ❤️
Čestitke!❤️? Kakšno lepo predbožično darilce! Uživaj!✨
Meni se je trebušček poznal že v 7., 8. tednu – predvsem na račun napihnjenosti (pomojem od Utrogestana). Tudi jaz že takrat nisem mogla nositi oprijetih kavbojk? No, pa se je kar nadaljevalo in sedaj imam v 29. tednu že zelo velik trebušček. Pa mi je kar všeč?
Hana991, 12.12.2022 ob 22:58
Punce, ste se/se boste kej cepile v nosecnosti? Oslovski in gripa…
men vsi zdravniki svetujejo oboje, pa me je strah da bi otrocku kej skodla
Hejla,
Jaz sem se za gripo že cepila (v 27. tednu), za oslovski se bom pa sedaj (29. teden). Sem hotla met mal premora med obema.
Me je bilo tudi malo strah, ampak sem v novembru zbolela kot še nikoli doslej, razlog je bil en drug prehladni virus, zdelalo me je za 14 dni.. Takrat sem mislila, da bom kar rodila, trebuh sem imela stalno otrden, pa tako me je bolel od kašljanja in pucanja nosu. Nosečnice mamo spremenjen imunski sistem in zato težje prebolevamo okužbe.. Tako da sem se odločila, da če dobim še gripo, da pa ne vem, kako bo to šlo in se kar opogumila za cepljenje??.
@Baby961 hvala, a zal so mi vceraj, v 10 tednu, sprozili splav v bolnici ker so ugotovili, da je nehal delat srcek ? Meni se je podrl svet. Zdaj se moram nekako pobrati in iti naprej.
Plus_one, 20.12.2022 ob 09:10
@Baby961 hvala, a zal so mi vceraj, v 10 tednu, sprozili splav v bolnici ker so ugotovili, da je nehal delat srcek ? Meni se je podrl svet. Zdaj se moram nekako pobrati in iti naprej.
Tudi meni je zelo, zelo zal. ?
Jaz danes vlozila za izracun porodniske. Kar ne morem verjet, da grem tudi jaz proti koncu. Ce me detece z gibi ne bi ves čas opominjalo, da je tukaj, ne bi še vedno verjela niti. Gibi so ze nekoliko bolj nežni, pocasi zmanjkuje prostora. Malo me skrbi, kr je zaenkrat dete v medenicni ustavi???
Cuker je pod kontrolo. Zgleda, da se bom tokrat ognila inzulina.
Pozdravljene srečke nosečke ?Jaz žal (še)nisem nosečka. Za mano je 1. IVF s 4 neuspešnimi prenosi. Namreč kljub lepim blastocistam ne pride do vgnezditve. Kmalu grem v 2. IVF postopek, pa me zanima, če je šla katera pred oz. med postopkom na akupunkturo in ali je bil postopek uspešen. Ne vem več kaj naj še probam, da bo ratalo.
Pozdravljena, js nisem hodila na akupunkturo pred/med postopkom, sem pa hodila v zadnjem mesecu nosecnosti, ker naj bi pomagalo, da je porod lazji. Glede na to, da sem imela sprozen porod z umetnimi popadki in sta mi 2 babici rekli, da bom tam 2-3 smene, potem pa rodila v 3h urah, sem skoraj prepricana, da je tudi to pomagalo. Ni pa to seveda 100%. Drugace sm sla po priporocilu kolegic, ker je njim tudi pomagalo. Je pa verjetno tudi odvisno h komu gres. Ce imas interes je za poskusit. Drugace zelo hvalijo tudi bioresonanco kot pomoc pri neplodnosti. Srecno! ❤
Upanje111, tudi midva sva pri vsakem postopku prišla do lepih zarodkov, ampak ne do vgnezditve (oz. 1x IMN-spraševala sem se, kako lahko obstajajo optimalne razmere za vgnezditev v jajcevodu?).
V zadnjem, 5. postopku, ki je bil uspešen, sem zato več pozornosti posvetila maternici/endometriju:
– zahtevala od G testiranje na bakterijo ureaplasma parvum (v preteklosti imela tudi hude okužbe sečil), ki je bil pozitiven in sva oba s partnerjem imela kuro z antibiotiki pred zadnjim postopkom
– hodila na bioresonanco (testiranje morebitnih okužb, bakterij, vnetij na rodilih, testiranje semena partnerja o morebitni nekompatibilnosti z mojim telesom, redno jemljem tudi sedaj med nosečnostjo probiotične kapsule probio flora, redno sem do prenosa izvajala Joni parno kopel (glej spl. stran essenceofyin))
– vsak dan, sigurno dober mesec, jedla svež ananas (cca polovico) in pila čaj iz ingverja (par koščkov svežega ingverja sem zavrela v pol litra vode in pila čez dan-deluje antibakterijsko, po prenosu ne piješ več)
– po prenosu pa na lastno pest do testa jemala Aspirin100
Zanimivo mi je bilo, da so mi pri vsakem UZ, ko so kontrolirali rast foliklov, hvalili kako imam lep večplasten endometrij. Sicer mi je bilo čudno, da to izpostavljajo, saj je bil vedno dovolj debel za prenos.
Midva sva se sicer posluževala vsem živim alternativam (bioterapija, pranoterapija, refleksoterapija, vitamini, dodatki, masaže,…) pred in med postopki.
Z akupunkturo sicer nimam izkušenj, sem pa mnenja, da če ne drugega imajo te dopolnilne zadeve pozitiven psihološki učinek, kar je v postopkih zelo pomembno.
Pa srečno!
ToTa