Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Nosečnost po IVF (OBMP)

Nosečnost po IVF (OBMP)

Odgovor na objavo uporabnika
Popi701, 17.09.2022 ob 11:27

Si je katera omislila uno dolgo blazino za spanje?

Ne vem ali je vredno dat 50 eur… mal se spogledujem se z ikeiino k je sam 15 ☺️

Js jo imam, nakup vreden vsakega centa. Ampak tud js sm dala za njo 25 eur + 10 za prevleko se mi zdi. Proti koncu nosecnosti nism mogla spat brez nje, res prav pride, ker si ze kar precej okoren in je tezko najti pravi polozaj. Zdej je pa zelo koristna pri dojenju ali ko malega hranim po flaski, da se udobno namestim. Ker ni tko enostavno drzat teh nasih zakladkov. Kljub temu da so lahki, so tezki. ? tako da js zelo priporocam.

Katere pa imata za 25?

Jst sem gledala v babycentru od Theraline pa so kr okol 50.

Moja je od Sensillo, sem jo narocila na vozicki.net. Prevleka je snemljiva in se jo lahko opere. Zdej, ko ni vec take vrocine, jo bom tudi jaz prestavila v posteljo in jo bom mela za spat?

Jaz sem kupila blazino za dojenje od FreeOn in sem dala okoli 30€. Meni je super, ne morem spat brez nje ?

Js sm jo pa narocila na maminmalcek.si.

Jaz jo imam, Theraline, in res veliko lažje spim z njo. Sem jo pa vzela na bolhi, rabljeno, za 13 €, pa se dodatna prevleka je bila zraven.

Popi701, 17.09.2022 ob 14:50

Katere pa imata za 25?

Jst sem gledala v babycentru od Theraline pa so kr okol 50.

Poglej se na bolhi, ko sem jih jaz iskala, jih je bilo cel kup

vrtnica_91, 17.09.2022 ob 11:52

Tudi jaz sem vesela, da je vrocina sla? Drugace pa sem vceraj zakorakala v 35. teden – joj gre hitro cas! Bolecine v medenici se kar ostajajo, tako da na kaksen krajsi sprehod grem, kaj vec pa ne. Imava pa ze vse pripravljeno – pospravila in ocistila sva komplet stanovanje, postavila ze posteljico, da se prezraci, nalepila nalepke na steno, oprala in zlikala sem vsa oblacilca… En dan moram pripravit edino se torbo za v porodnisnico. Po eni strani ze komaj cakam, da spoznam mojo puncko, po drugi strani pa me vse skupaj navdaja s strahom, saj bo to le prvi otrocek? Seveda pa upam, da se par tednov pridno pocaka v trebuscku? Nestrpno ze pricakujem pregled v petek, da vidim koliko je pikica zrastla in koliko je ze tezka.

@Popi
, ce mislis blazino za dojenje, sem jo jaz kupila in jo imam na kavcu, pa mi je super. Sem pa dala zanjo 25 eur.

U, ti si pa že zelo blizu. Super. Pa že vse pripravljeno, jaz nimam skoraj se nič. No, imam pa vseeno se skoraj 3 mesece časa, zdaj bom začela počasi urejat.

Kdaj ste začutile karkoli v trebuščku in kako je bilo čisto na začetku?

Sama sem počasi začela bit pozorna ce se bo pojavil kaksen metuljcek ali mehurcek, pa ni se nic :/

Popi701 sama sem 20.teden in že kar konkretno čutim, da mali igra nogomet po trebuščku. Prvič sem ga začutila oz.se mi je zdelo da čutim nekaj v 16 tednu. Občutek kot da znotraj poči mehurček. To je bilo 1x, potem nekaj dni nič. No sedaj pa dobro čutim. Občutek pa je ???? .

Ooo vrtnica

Ooo @vrtnica_91 že 35.teden ?  še malo pa boš mela svoj zakladek v naročju ?

Tako sem vesela ko prepoznam dosti imen iz sosednje teme, ko smo se bodrile in si pomagale. Da nam je uspelo in bomo kmalu dočakale naš čudež ❤️

@popi701 js nisem več mogla spat normalno, tako da je res vredna vsakega centa! Sem pa vzela v Babycentru od Theraline ker je bila najdaljša(sem višja in minostale niso najbolj odgovarjale po dolžini). Če imas njihovo kartico imas se na vse blazine – 15% se mi zdi ? js si jo povsod sabo vlačim, na kavc, v posteljo.. Zdaj mi jo se starejša hčerka (7let) vzema vcasih in spi v njej ko top! Tako da se pomoje res splača ?

Popi701, 21.09.2022 ob 14:52

Kdaj ste začutile karkoli v trebuščku in kako je bilo čisto na začetku?

Sama sem počasi začela bit pozorna ce se bo pojavil kaksen metuljcek ali mehurcek, pa ni se nic :/

Meni se je zdelo kot neko zgeckanje po trebuhu na zacetku. Ampak se zdej ne vem, ce je bilo to to ali ne. Konkretne brcike, da sem vedela, da je tisto pravo, pa okrog 24. tedna. Sem imela posteljico spredaj in naj bi kasneje zacutila, poleg tega sem bila prvorodka, tud to naj bi vplivalo. Pocasi bo, brez skrbi. ?

Zdravo punce da se vam malo javim ? Imela sem morfologijo 19.9. Vse je vredu pričakujem fantka ki ima že 350g ? in včeraj 21.9 sem prvič čutila rahle brcike in tudi dobila na video? Ju3 vstopam v 21 teden .Drugače sem vredu razen da moram pazit zmes kaj jem ker imam nosečniško sladkorno. Pa ve kako ste ?

Jaz sem trenutno v 19. tednu (1. nosečnost) in zvečer, ko ležim na hrbtu opažam “valovanje” trebuščka :)… brcanja še ne čutim…

Lp,

ToTa

Jaz sem trenutno v 16. tednu, čakam na metuljcke, mehurcke al karkoli 😉

Drug teden imam amnio.
Mam pa ze kr trebuscka, tako da bo pocasi treba kaj vecjega za oblect kupit.

Zivjo punce.

jaz sem dopolnila 29. teden, ekspresno gre. Zdaj bom pa res morala začet opremljat sobico in nabavljat stvari.
Sicer gre vse v redu. Edino na OGGT testu sem imela previsok sladkor po pitju sladkorja, na tešče je bil sicer okej. Tako da grem jutri v diabetolosko po merilnik in na dieto. Sicer se nisem kaj dosti zredila in tudi mali normalno raste.

Uf, ze 29. teden, res gre hitro cas. Kdaj imas rok? Jaz pa ze polnih 36. Odstevam dneve, da dopolnim 37. tednov, ko se uradno zacne porodni termin. Ta teden imam tudi prvi CTG. Drugace pa je na prejsnjem pregledu kazalo, da je pikica bolj majhna, da za cca. 2 tedna zaostaja, ampak da naj bi bilo vse normalno. Tako da komaj cakam UZ ta teden in upam, da napreduje v rasti?

Vrtnica, sredi decembra imam rok. Tole 2 tedna je komot zaradi nenatančnih meritev. Kako pogosto zdaj sledijo CTGji? A nastimano že maš vse?

@vrtnica srecno, ko bo cas za to. Js sm 14 dni prej rodila, tako da se lahko hitro kaj obrne in bos drzala svojo malo pikico kmalu v rokah. ? Naj ti hitro mine in uzivaj v teh zadnjih nosecniskih dneh. Moj fanticek bo v torek star ze 7 tednov, sedaj razumem, ko pravijo kako cas leti, ko imas enkrat otroke.

@hana
ctgji so 1x na teden do predvidenega PDP, potem pa bolj pogosto, na 2-3 dni ce gres cez rok.

New Report

Close