Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Nosečnost po IVF (OBMP)

Nosečnost po IVF (OBMP)

Zdravnica mi je rekla naj neham, ampak je bila spet nadomestna tko k vedno v leoniscu in pozna te glih nic.

Js sm nehala jemat ze po potrditvenem, se pravi v 8. tednu. Tko mi je narocila zdravnica na UZ, porabit kar mam in nehat.

Tudi meni so na potrditvenem rekli naj postopoma zmanjsujem (npr. par dni po 2 tableti na dan, nato nekaj dni po eno) in potem neham. Ker pa sem v 9. tednu dobila rjav izcedek, mi je G narocila, naj Utrogestan jemljem do 12. tedna po tri tablete na dan. Po 12. tednu pa nisem vec jemala in tudi krvavitev potem ni bilo vec.

Tudi jaz sem postopno nehala po potrditvenim, porabila sem kar sem imela in končala med osmim in devetim tednom. Vse ok.

Včeraj sem imela nuhalno in je vse vredu?

Hej. evo sem dobla merilnik pa pac ja kao samo crni kruh jogurti samo navadni sokov nic pac zmes kakega lahko drugac samo voda radenska sadje samo 30 dag zelenjave lahko ful. Pa 12 me klicejo oz jas njih da jim povem stevilke pol mam 10.10 kontrolo . Pa cuker mam vjutro mejo 5.3 popoldan pa nesme bit vec ko 6.7 .jas pa sn mela zaj danes zjutraj 7.6 ker sn rogljicek jedla. Ampak sem pa za kosilo bla pridna sem si zaj zmerla sem mela 5.7 cuker. Saj bo samo pogruntat morem kaj mi ga dviguje pa da ko si merim da nebo prevelik ker ce bo dobim pol inzulin.merim si pa pred zajtrkom in 90min po zajtrku kosilu in večerji.

Odgovor na objavo uporabnika
Mandarina638, 06.09.2022 ob 19:48

Js sm nehala jemat ze po potrditvenem, se pravi v 8. tednu. Tko mi je narocila zdravnica na UZ, porabit kar mam in nehat.

Tudi meni so na potrditvenem UZ (8. teden) dali isto navodilo –  porabit tisto, kar imam s postopnim zmanjševanjem, tako da sem v 9. tednu končala z utrogestanom. Sem pa imela tudi sama strahove, da ne bo kaj šlo narobe ob ukinitvi, ampak so bili nepotrebni.??

Tudi jaz sem po potrditvenem zmanjšala utrogestan (zdravnica na potrditvenem rekla) . V roku tedna in pol, ker ga več nisem imela?‍♀️

Drugace pa, po pogovoru z zdravnico v APN sedaj razmisljam o nifty. Ne vem. Nifty standard, o tej opciji

Jutro! Sem v 14. tednu, zbudila sem se z vročino in se testirala in sem pozitivna na covid?‍♀️. Je bila katera pozitivna v nosečnosti? Kako ste prenašale?

Anotherbaby, 08.09.2022 ob 17:31

Tudi jaz sem po potrditvenem zmanjšala utrogestan (zdravnica na potrditvenem rekla) . V roku tedna in pol, ker ga več nisem imela?‍♀️

Drugace pa, po pogovoru z zdravnico v APN sedaj razmisljam o nifty. Ne vem. Nifty standard, o tej opciji

Jaz sem vzela srednji standard paket, je menda tudi najbolj zanesljiv za te preiskave ki so vključene. Sicer ne bom trdila ampak so punce pisale na fb da bi naj bile dodatne preiskave, ki jih omogoča plus manj zanesljive in so se večinoma odločale za srednji paket.

Sem pa slišala že tudi dobre izkušnje za medgen, menda imaš pri njih možnost pogovora z genetikom. Ampak ne me vzet za besedo, najbolje da sama preveriš. Če se boš odločila za medgen ti lahko pošljem tudi kodo za popust mislim da je nekje za 30eur popusta če se ne motim, je pa v eni knjižici za nosečke od dm ali pa od baby center, ne vem točno z glave.

Aja punce pa ko sem že ravno pri popustih, danes in jutri ima baby center vikend dojenčka in je ful veliko stvari znižanih za 22% – tudi vozički in te dražje zadeve. Je pa treba biti član njihovega kluba.

Zivjo punce

kako ste? Jaz sem trenutno 14. Teden, znakov skoraj nimam vec, prsa ne bolijo, kot da nisem noseca. Upam da je vse ok.

Verjetno bom vseeno sla na amnio, kljub dobri ns+dht. So tveganja taaaakooo majhna. Nipt je pa samo za osnovne tri trisomije zanesljiv, ostalo pa zelo zelo slabo.

trebuh imam ze kar viden, veckrat cutim tudi trdo bunko pod popkom. Komaj cakam gibe, da bom res verjela da sem noseca 🙂

Punce,

a se je kateri okoli 16. tedna pojavil komaj opazen temno rjav izcedek? Krčev nimam…

Hvala za odg. 🙂

Meni se je rjavkast izcedek pojavil okrog 13. ali 14. tedna. Šla sem do ginekologinje, ki mi je predpisala Spasmex (čeprav nisem imela krčev) in teden dni počitka, poleg Utrogestana, ki ga jemljem skozi celo nosečnost. Naredila mi je UZ, kjer ni bilo nič videt, pa tudi izcedek je potem po 2 dneh izginil. Predlagam, da greš do ginekologa.

Sp150, 13.09.2022 ob 17:16

Meni se je rjavkast izcedek pojavil okrog 13. ali 14. tedna. Šla sem do ginekologinje, ki mi je predpisala Spasmex (čeprav nisem imela krčev) in teden dni počitka, poleg Utrogestana, ki ga jemljem skozi celo nosečnost. Naredila mi je UZ, kjer ni bilo nič videt, pa tudi izcedek je potem po 2 dneh izginil. Predlagam, da greš do ginekologa.

Hvala za info.

Sem ravno od G… vse OK, brez posebnosti :)… nisem pa dobila nobenih zdravil… guramo daje do morfologije…

Lp,ToTa

Punce je katera zbolela med nosečnostjo in je bilo vse vredu.Sem 19t 3 dni in sem zbolela me je kar malo strah da bo kaj vplivalo na otročka .

Sreca ne more vplivat na otrocka, mislim da je redkokatera, ki ni popolnoma nic zbolela med N. Js sm jemala lekadol, druga naceloma naj ne bi, za kaselj sem pa stisnala limono in dodala med. Naj ti cimprej mine. ?

Mandarina638, 15.09.2022 ob 04:32

Sreca ne more vplivat na otrocka, mislim da je redkokatera, ki ni popolnoma nic zbolela med N. Js sm jemala lekadol, druga naceloma naj ne bi, za kaselj sem pa stisnala limono in dodala med. Naj ti cimprej mine. ?

Hvalaa ? ja jas tudi lekadol med limono in caj .pa zdaj slezov siruo za kaselj moram biti ok v ponedeljek imam morfologijo.

@Laia22 oooo kako sm vesela da sva zdaj skupaj v tej temi ??? čestitam ❤️

Ja, js počasi odštevam.. Do 20 tedna sem štela navzgor, zdej pa navzdol ? še 14 tednov pa upam da bo ? Sva ravno nabavila wc, bide, umivalnika, pipi, tuš za otroško kopalnico, da počasi starejšo preseliva iz najine ? Naročila sva tut omaro, sam ne vem kdaj bo.. Je po naročilu ker je poševnina v sobici. Upam da do sredine novembra vse zrihtamo da lahko začnem cunjice prat pa likat ? Voziček je pa kot nov, pa lupinica tut, sam oprala bom vse kar se dol sname, da bo frisno pa čisto ?

Kako ste ostale? Se dobro počutite? Js sm tok srečna da se je vročina poslovila ?

Si je katera omislila uno dolgo blazino za spanje?

Ne vem ali je vredno dat 50 eur… mal se spogledujem se z ikeiino k je sam 15 ☺️

Tudi jaz sem vesela, da je vrocina sla? Drugace pa sem vceraj zakorakala v 35. teden – joj gre hitro cas! Bolecine v medenici se kar ostajajo, tako da na kaksen krajsi sprehod grem, kaj vec pa ne. Imava pa ze vse pripravljeno – pospravila in ocistila sva komplet stanovanje, postavila ze posteljico, da se prezraci, nalepila nalepke na steno, oprala in zlikala sem vsa oblacilca… En dan moram pripravit edino se torbo za v porodnisnico. Po eni strani ze komaj cakam, da spoznam mojo puncko, po drugi strani pa me vse skupaj navdaja s strahom, saj bo to le prvi otrocek? Seveda pa upam, da se par tednov pridno pocaka v trebuscku? Nestrpno ze pricakujem pregled v petek, da vidim koliko je pikica zrastla in koliko je ze tezka.

@Popi
, ce mislis blazino za dojenje, sem jo jaz kupila in jo imam na kavcu, pa mi je super. Sem pa dala zanjo 25 eur.

New Report

Close