Nosečnost po IVF (OBMP)
Broccoli, 27.08.2022 ob 18:38
@sreca2022, jaz sem tudi mela to ? zdaj v 19. tednu se je malo umirilo.
Čuti že katera premike ali brcanje? Pri meni so zaenkrat samo premiki, čedalje pogosteje jih čutim?
Aha okej ja ker zmes se kar vlije ? jas sem zdaj 17 teden še ne čutim brcik še čakam in upam da jih kmalu bom.
Živjo punce!
No pa se končno lahko tudi sama prestavim iz sosednjega foruma, jupiii?Danes, 13.dan po et, ki je bil 16.8. dveh blastocist sem imela odvzem krvi, beta 1281❤Upam, da bo šlo naprej tudi vse lepo, in vam vsem tudi močno močno želim❤??
Tole je bil moj 4.postopek in 11.transfer, prvic sem prišla do plusa? Drugače se pa počutim odlično, naj tako tudi ostane. Prejle so me klicali iz Mbja, da se za prvi UZ naročim kar pri svojem ginekologu, sem mislila, da je potrditveni na kliniki?No, saj je vseeno, še boljše, da je v mojem kraju, samo da bi bilo vse ok!❤
Želim vam en lep dan!
Olja55, 29.08.2022 ob 14:37
Živjo punce!
No pa se končno lahko tudi sama prestavim iz sosednjega foruma, jupiii?Danes, 13.dan po et, ki je bil 16.8. dveh blastocist sem imela odvzem krvi, beta 1281❤Upam, da bo šlo naprej tudi vse lepo, in vam vsem tudi močno močno želim❤??
Tole je bil moj 4.postopek in 11.transfer, prvic sem prišla do plusa? Drugače se pa počutim odlično, naj tako tudi ostane. Prejle so me klicali iz Mbja, da se za prvi UZ naročim kar pri svojem ginekologu, sem mislila, da je potrditveni na kliniki?No, saj je vseeno, še boljše, da je v mojem kraju, samo da bi bilo vse ok!❤
Želim vam en lep dan!
No super sem vesela za tebe ? ja V MB imaš potrditvenega pri svojem G. Jas sem imela v 7 tednu 4 dni . Sedaj sem pa že v 17 . Srečno do konca ???
Hej hej. Se javljam po dolgem času.. Z bebiko dobro napredujeva, morfologija je bila BP. Ima že okoli 29cm in 500g.. Še 17 tednov do roka ? V četrtek peljemo našo “veliko” punco v 1. razred in so kar mešani občutki, ponosa, veselja, navdušenja in malo žalosti (kdaj je minilo teh 7 let?!?). Se pa vsi veselimo naše nove članice, ki bo tako kot velika sestrica decembrka. Sobica dobiva svojo obliko (beri: starejša odnaša vse svoje igrače in mami na skrivaj meče v smeti vso kramo). Upam da bo oktobra v sobici omara, da začnem počasi sortirat oblačila iz kleti ? Moram preveriti če je voziček še ok, ker stoji že več kot 5 let pokrit z eno vrečo ? Upam da so gume samo spustile in jih lahko samo napumpam.
Počutje zadnje čase ni ravno presežek (zatekanje nog, zatrdel trebuh, vročinsko oblivanje,..) ampak se držim in upam da bo kmalu vreme pripomoglo k lažjemu dihanju ?
Kako ste ostale? Vidim da je bilo kar nekaj uspeha, ko sem preletela za nazaj! Čestitke prav vsaki ❤️
Zivijo. Jaz sem sedaj 13t 2d. Nuhalna je za mano. Novičko sva že delila z okolico. Se vedno se borim s slabostjo. Prša me fuuuul bolijo (sploh zadnje 3 tedne, prej niti ne). Nisem ziher, ce nisem čutila danes prvih gibov? mogoce se mi p malo blede?
Precej razmisljam o samoplačniški amniocentezi. Za eno večjo mirnost. Vasa mnenja? Izkušnje?
@scorpionka uu ti že veselo odštevaš, js pa vsa srečna da prilezla do 11 tedna ?
naceloma gume pri vozicku je tak, ce spustijo probi napolnit pa ce še zmeri je za zaflikat. Načeloma zdrži, edino ce niso fejst prosojne ?
Se pa dobijo novi šlaufi, sam poves dimenzijo.
Popi mene je sprejela zadnjic na praznik k sm sla, ker mi je zacela plodovnica odtekat. Bila je izjemno prijazna in prijetna, tud pregledala me je tako kot je treba in takoj poslala na oddelek. Vec izkusenj pa zal nimam.
Kar se pa tice amnio… a si mogoce poleg NS delala se DHT? Js bi sla na amnio, ce bi izvidi NS in DHT bili slabi. Razen ce imas kaksne pretekle slabe izkusnje.
Zakaj pa ne bi prej morda poskusili z nifty? Je ze res da je amnio najbolj ziher ampak je invazivna preiskava z največ možnosti za komplikacije oz. splav, kar pri drugih preiskavah ni.. Jaz osebno bi bila bolj napsihirana da bi šlo kaj zaradi amnio narobe z morda popolnoma zdravim otrocickom, sploh ko smo tako tezko prisle do njih.. Itak pa vsaka po svoje kakor misli da je zanjo najbolje ?
Jaz sem imela NS bp ampak sem vseeno želela še nifty ravno zato da sem bolj mirna. Tudi nifty je pokazal da je vse okej z najno punčko tako da zdaj nimam več teh skrbi. Je pa res da sem se dokaj mlada (26let)
Zakaj ne nifty? Moja kolegica je dala 500e za nifty, kazalo vse ok, ima pa sedaj hudo bolnega otroka, ki je več življenja preživel v bolnišnici kot izven. Nifty je še vedno precej… Nenatančen. Žal. Je padla ravno v tisti majhen odstotek k ne pokaže. Od pusenjak sem brala odgovore glede amniocenteza. Zaplet je res zelo zelo redek. Vsaj jst osebno…. Ce že reskiram… Rajsi amnio. Glih zato, ker vidim kolegico kako se… Marajo. Žal
Seveda, razumem in nobene v nic ne prepricujem. Vsaka ima pravico da se odloči kakor se sama želi. Saj smo tkaj da debatiramo, ne da obsojamo odlocitve drugih ? Morda bi jaz tudi gledala ma vse skupaj drugace ce bi poznala kak tak primer. Pri sebi sem pač precenila da bo na podlagi odlicnih rezultatov na ns dovolj še nifty, zelo veliko jih gre pa samo na nuhalno in jim je to dovolj, nekatere se na to ne. Kar se tiče procentov pa ja, tako kot je majken procent moznosti da se na nifty zmotijo, je majhen procent moznosti splava pri amnio – torej če res nimas sreče lahko pades v eden ali drug majhen procent moznosti …
Jaz bi ne glede na rezultate katerega koli testa moje dete obdržala. Šla sem na nuhalno, ker grejo vse, super rezultati, nato zaradi mojih let predlog za amnio izbrala nifty osnovni, ker je bil brezplačen in da smo določili spol. Opažam, da se toliko ukvarjamo s testi, in kasneje z epiduralno in drugimi možnostmi protibolečinskih sredstev, da pa tudi pri porodu lahko gre marsikaj svojo pot.