Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Nosečnost po IVF (OBMP)

Nosečnost po IVF (OBMP)

O, mandarina, kako lepo ❤️ Čestitke in lepo se crkljajte. Jaz imam tudi že od začetka nosečnosti idejo, da je moj fantek tudi Oskar, samo lahko se se spremeni, ker se nismo orenk predebatirali vsa imena, ki so nam všeč.

kaksen je bil porod? Kje si rodila? Povej več, mene bi zanimalo 🙂

Jaz sem sicer okej, 23 tednov, ta teden imam kontrolo pri ginekologu. Mojega sicer jo, on bi ki sigurno naredil UZ, upam, da mi ga nadomestna tudi, da vidim, koliko ste se zmanjšali cisti.

Hana sla sem rodit v Lj, sicer je bila Postojna 1. izbira, ampak so me vodili v APN zaradi pritiska in sedaj na koncu so ugotovili, da imam premalo plodovnice. V bistvu mi je zacela odtekat, ampak v precej majhnih kolicinah, razn v ponedeljek 15.8. malce vec. Ampak se vseeno ne ves tocno al je urin ali je res plodovnica. Sm se sla pokazat za vsak slucaj in so naredili test, ki je bil pozitivn. Tako da so me kr obdrzali in dali na oddelek. 1 dan so pocakali, ce bi se samo kaj zacelo dogajat (pa se seveda ni) in so mi potem v torek sprozili. Sla sm b porodno takoj zjutraj ob 8ih, rodila 17:25 popoldne. V bistvu sem imela kar sreco, ker sm bila se cisto zaprta in sm najprej morala dobot zdravilo za mehcanje MV. Babica mi je napovedala, da bom zamenjala 2-3 smene ker gre to baje kar pocasi. Ampak sm se pol hitro odprla na 4 cm in se potem na 10 cm. Tko da je bilo aktivnega poroda 4 ure. V bistvu sm jo res dobr odnesla. ? Babica je bila drugace super, sicer starejsa, bolj ostra, ampak je lepo speljala porod. Sestre na oddelku (razen res kaksne izjeme), katastrofa. Nesramne, osorne, kot da jim je vse tezko, nobene empatije do porodnic. Skratka js sm komi cakala, da grem domov. Mi je sicer jasno, da se vsepobsod najde kaksna “tezavna” sestra, ampak tle so ble kr v vecini. Skratka, odsvetujem. Js, ce se kdaj, sigurno drugam.

Mandarina, iskrene čestitke 🙂 🙂

Mandarina, kako je bilo babici ine? Tudi jaz sem imela starejso, ki je bila precej ostra a hkragi je super vodila porod, sem ji cist zaupala..

Mislim da je bil Elizabeta oz. Beti. ?

Obveščam tudi vas punce, pred letom sem pričela z inekcijami postopka ivf, že mislila, da ni uspelo zaradi krvi in pravkar v avgustu donosila zdravo in živahno punčko. Vsem vam želim, da dočakate to nepojemljivo srečo.

Čestitke Mandarina. ostalim nosečkam pa čim lažji porod.

@mandarina iskrene cestitke tud z moje strani!!!!

Taksne srecne novice in se srecnejsi konci su spodbuda nami na sosednjem(in tem) forumu…

Pogumno naprej in ne se predat….

Se enkrat srecno,in da bo oskar priden dojencek…?

Zivjo punce,

Kako ste?

Jaz odstevam dni do NS… me kr skrbi, ker sem v prejsnji nosecnosti ravno na NS prejela slabe novice.

Je bila katera v porodnisnici lj? Se da dobiti posnetek?

Zaradi starosti bom najverjetneje sla se na amnio. Ampak sem ze od 2 gin dobila info, da sem zaradi splavov ogrozena.

Se mi pa zadnje dni pojavlja cez dan veckrat voden izcedek, vcasih rahlo belkast. Ima se katera? Je to verjetno zaradi utrogestana?

@Mandarina638 Čestitke!✨? Lepo se crkljajte!❤️

@Popi788 Jaz sem bila na merjenju NS pri dr Tul Mandić v MCZ in jo moram iz srca pohvaliti ter priporočiti vsem. Pregled je bil resnično temeljit (preštela je še prstke na rokah) in tako prijeten, s sočasno razlago vsega, kar je pregledala med ultrazvokom. Z možem, ki je bil lahko prisoten ob pregledu, sva pregled in dojenčka lahko spremljala na televizijskem ekranu. Posnetke in slikce sva potem dobila na USB (opcijsko). Resnično priporočam.?

Mandarina, fajn, da je slo hitro in malo manj fajn za obnašanje sester na oddelku. Jaz bom sla v KR najverjetneje. Mi je najbližji me.

pozna Čestitke ❤️

popi, držim pesti, da bo vse okej. Koliko so to stara? Jaz sem 42, ko bom rodila, bom že 43. Jaz nisem amnio delala, samo panoramo.
glede izcedka ne vem, jaz ga imam pogosto prisotnega, belkastega, v res majhnih količinah. Seveda lahko pri rebi tudi utrogestan uhaja, ta je bil pri meni res tak snežno bel in trde konsistence

@Pozna, iskrene cestitke tudi tebi?

Pri meni so se zacele tegobe tretjega tromesecja ze kaksne 3 tedne nazaj, jutri vstopam ze v 32. teden. Bolecine v medenici, sramni zrasti, ki me zelo ovirajo pri hoji, obracanju v postelji itd. Ginekolog mi je 14 dni nazaj nameril krajsi maternicni vrat, tako da moram cimvec pocivat. Vceraj sem imela ponovni pregled, je dolzina hvala bogu ostala enaka. Drugace sem pa veselo gnezdila, sem generalno pospravila celotno stanovanje? pa tudi vecino stvari za dojencka sva ze kupila, dokler lahko vsaj se malo hodim? caka me samo se pranje in likanje… Ima pa pikica ze 1,5 kg❤️

@mandarina
, joj a tako neprijazne sestre so v Lj? Koliko vas je bilo v sobi? Js bom tudi rodila v Lj, ker mi je pac to dalec najblizje in najbolj prakticno, drugace bi veliko raje kje drugje…

@Baby961 Jaz sem nazadnje imela malo čudno izkušnjo v MCCZ, ker so mi hotli vsega boga prodati, tudi tisto kar mi priprada na zavarovanje. Drugače bi tudi jaz izbrala dr. Tul Mandič.

@ Hana41 Stara sem 37, ampak ker bom ob porodu 38, mi NS ne pripada več, ampak samo amnio/osnovni nipt. Si delala le osnovni nipt ali samoplačniško razširjenega? Si imela zelo dobre izvide NS?
Izcedek imam pa tak čuden, občasno čisto voden, občasno pa je  vmes malo belkaste vode. Kremne kepice od utrogestana se mi ponavadi izločijo če veliko hodim.

Pozdravljene .Sem skoraj 17 teden in opažam zdaj ze kakšna 2 tedna da imam pa saj 2x na dan “mokre hlačke”.  Zanima me ali ima katera še podobne težave in  ali je to nekaj normalnega ali je lahko kaj narobe.Nimam namreč nič krčev nič ne boli.Seveda me skrbi saj je to moja prva nosečnost.

@vrtnica_91 sej lahko da bos ti imela boljse izkusnje. Js sm bila na C oddelku in res ni bilo za nikamor. Lahko da bos pa naletela na ok kolektiv. V sobi smo bile 3, s tem da ko sm js prsla sem bila sama, potem so pa pocasi hodile. WC je skupen za 2 sobi.

@sreca2022 verjetno gre za povecan izcedek, ki je normalen. Js brez dnevnega vlozka med nosecnostjo nisem mogla biti, ker ga je bilo prevec.

Hvala vsem se 1x ?

Aha vredu ja ker zgleda kot da sem se “polulala” zato sem misla . Bom oa itak omenla ginekologinji 19. Ko imam morfologijo ?

@sreca2022, jaz sem tudi mela to ? zdaj v 19. tednu se je malo umirilo.

Čuti že katera premike ali brcanje? Pri meni so zaenkrat samo premiki, čedalje pogosteje jih čutim?

Vrtnica91 in Hana41 hvala.  Kako hitro mine nosečnost. Čudovito obdobje. Vrtnica še malo, Hana41 kdaj imaš pa ti pdp?

pozna, jaz imam 15.12. rok.

Brcike čutim od 18. Tedna 🙂 kakšen krasen občutek.

sreca, jaz sem tudi imela oz se imam mokre hlačke občasno, pomoje je to tudi zaradi vročine zunaj. Če bi bilo pa kaj več, pa vprašaj ginekologinjo za nasvet.

popi, jaz sem 42, na nuhalni sem za trisomijo 21 imela verjetnost 1:239, svetlina in vse okej je bilo normalno. Dali so mi napotnico za amniocintezo, ki sem jo potem izkoristila za Panoramo. Tu je bilo potem vse okej.

Tudi pri meni na nuhalni bilo vse super, amnio jaz ne bi šla, zamenjala za nipty osnovni.

New Report

Close