Nosečnost po IVF (OBMP)
Karamela769, 12.08.2022 ob 13:34
Hana41, 12.08.2022 ob 13:06
Jaz se se nisem dosti posvečala planom za porod, edino kar me na pilatesu vsake toliko inštruktorica opomni. Jaz sem blizu KR, raje bi šla sicer na Jesenice, ampak če se bo porod tako hitro odvijal kot pri prvemu, ne bo časa za Jesenice. Si pa želim epiduralno, pa spet-Če bom pravicasno v porodnišnici.
mandarina, ti si res blizu zdaj, en lahek in kratek porod ti želim, pa eno zdravo štručko ?
Zakaj raje Jesenice kot Kranj?
Brala sem eno debato od mamic, ki so letos rodile in v splošnem so bile bolj zadovoljne z Jesenicami, bolj prijazno osebje, pripravljeni poslušat in tudi manj agresivni postopki. Ampak to je bil moj občutek po branju debate, morda si do poroda se premislim, oz dobim se več info
@mimimi, zal mi je, naj bo naslednjič srečno. Genetika pa mislim, da ti pripada po treh neuspešnih zanositvah, kako je s tem pri tebi? Je to drugič neuspešno?
@Mandarina, se cistoo malo pa bos spoznala svojega fantka? zelim ti cim manj naporen porod in da bo vse potekalo kot mora❤️
@hana drugic je ja…tud jaz mislim da po tretjem pripada,vsaj tako pise kamkoli pogledas..ampak v lj mi je zdravnica da bi mogoce dobro pogledat tud to.tako da bom vidla ce se da samoplacnisko preverit preden se zgodi tretjic.
@arnika ja zivljenje nas preizkusa kar mocno.ampak ne vem….jaz sem od zacetka misljenja da ce se ze zgodi,rajsi takoj na zacetku…zgubit v prva dva meseca ni tolk hudo kot tretji in kasneje..precej tezje bi prenesla ce bi bila ze slisala srcek,al pa cutila premike pol pa konec..
Ja, pripada po dveh splavih, ker se šele po tem ženska smatra, da ima “ponavljajoče splave”. Ampak je pa odvisno, kdo je tvoj ginekolog. Jaz sem na reprodukciji dobila dr. Geršak – ona mi je dala napotnico za genetiko (veliko je imela zraven tudi moja starost – 42), opravili pa so jo v LJ, niso je hoteli nikjer drugje, ravno iz razloga treh splavov – da sicer zavarovalnica ne krije.
Tako da @mimimi predlagam, da si malo tečna in da se ne pustiš pregnat tako hitro.
Ni pa niti to zagotovilo za odgovore. Nama so naredili navadno genetiko – Kariotip – pa potem meni še Next Generation Sequencing, ampak nisva dobila odgovora zakaj se pojavljajo splavi (2 x splav, 1 x biokemična). Začetek septembra me čaka še pregled za AFS, mogoče tam kaj izvem.
@enkratmogoce
Imam dr.merlo v postojni.glih danes je bil na sprejemu.tako da ko me je pregledav je tud sam vprasal za genetiko ce smo delali al ne.tako da zdej ko resim abrazijo,bom vidla naprej.
Danes izcistijo pol se verjetno takoj narocim pri njemu v obmp ambulanto i grem naprej v nove boje..
@cvetkamarjetka moram bit pogumna..obup mi ne bo pomagal,bolj bo odmagal.ni lahko ampak je treba si poslozit v glavi in it naprej.
Hej punce, kako ste kaj?
Jaz sem danes prejela rezultate nifty in vse je super imeli bomo pa puncko, tako kot je ze na nuhalni zdravnica napovedala ❤️ Drugače mi je bilo vseeno kaj je, ampak imamo v druzini same fantke tako da bo tale pupa prava popestritev ?
Drugace pa, danes sem vstopila v 15 teden in se vedno mi smrdi 99% hrane in res ne vem kaj naj jem, ko ne jem mi je slabo, tako da nek začaran krog in res upam da se kmalu konča. Kaj pa pri vas kaj novega, lepo napreduje nosečnost? ☺️
@Mandarina, sem tudi jaz cakala to novico. Cestitke in naj vam bo prelepo. ? Dobrodosel Oskar ❤
Fracek, 21.08.2022 ob 13:10
@Mandarina, sem tudi jaz cakala to novico. Cestitke in naj vam bo prelepo. ? Dobrodosel Oskar ❤
Fracek hvala! ❤ spremljam sosednjo temo samo se zaradi tebe in stiskam pesti. Mislim nate, naj bo ta postopek uspesen. ?