Nosečnost po IVF (OBMP)
Kaj po krvavitvah ce je vse ok,ce nosecnost napreduje in ni vec niti krvavitev in izcedkov,pol si prost in je normalna nosecnost,al pa mirovanje in nikamor it brez dovoljenja?
Od naslednjega tedna sem na dopustu in bi sla v istro.imam druzino dol ki jih nisem ze dolgo videla.itak nebi sla nikamor drugam dalec,le do tam in tam prezivela ta dva tedna.
Mimimi541 – si na bolniski? Ce nisi, ne vidim ovire. Istra ni dalec, ce bi se iz bilokaterega razloga mogla na hitro vrniti.
Jaz sem v prvi nosecnosti imela nosecnisko sladkorno. Buzerirali so me z dieto, na koncu bilo dete rojeno z prenizko porodno tezo in smo mogli celo v razvojno. Vse kolegice k so imele nosecnisko sladkorno so rodile majhne otrocke.
Mimimi541, 05.08.2022 ob 19:07
Kaj po krvavitvah ce je vse ok,ce nosecnost napreduje in ni vec niti krvavitev in izcedkov,pol si prost in je normalna nosecnost,al pa mirovanje in nikamor it brez dovoljenja?
Od naslednjega tedna sem na dopustu in bi sla v istro.imam druzino dol ki jih nisem ze dolgo videla.itak nebi sla nikamor drugam dalec,le do tam in tam prezivela ta dva tedna.
Ce imas dopust lahko gres kamorkoli, ce je bolniska je treba bit malce bolj pazljiv. Js sm sicer sla na dopust med bolnisko ampak tik za mejo, ce bi bilo karkoli, da sm takoj v Sloveniji. Js po krvavitvah nisem sla vec delat, ker nism hotela tvegat. Je pa res da je odvisno od dela, ki ga opravljas.. js imam zelo stresno delo in vprasanje kako bi vplivalo na nosecnost. Vsak ve zase.
Kar se tice sladkorne – tud moj otrocek je normalne velikosti, pa odkrito povedano, nisem kaj dosti pazila pri hrani. Dejstvo je da so meje zelo nizke in se ze vsaka druga nosecnica s tem ukvarja.
Mandarina638 potrdilo za moju zdravnico za bolnisko sam dobila ampak bolniske nisam otprla…imam fizicno delo,ampak pri eni druzini privat.tako da si prilagajam kaj in kako lahko kaj naredim.vsa ta leta greju z menoj skozi vse to,tako da so razumevajoci.in mi dali teden brez bolniske al dopusta.itak ih ni doma.
Upam da naslednji teden grem kaj majhnega postorit v sluzbi se pon in torek..pol bom itak pocivala…
A mislite da se da v Leoniscu narociti na uz, samo zato da se pomirim?
slabo mi je namrec bilo le v 6 in 7 tednu, potem pa nic vec. Trenutno sem v 9 in povsod pise da ce se slabosti koncajo tako hitro to pomeni da je verjetno plod odmrl in da vedno trajajo vsaj cez 10 tednov.
kako ste jih pa ve imele?
Meni so so umirile po 12. tednu, ampak pri vsaki je drugace. Js se ne bi zanasala na podatke iz interneta, vsaka ima drugacne simptome. Razumem pa skrb, js sm se vsake 10 min grabla za prsi in preverjala, ce so se kej obcutljive.
Pomoje bo najboljse, da se narocis na kaksen samoplacniski UZ, pa bos najbolj mirna in sigurna.
Popi799, 07.08.2022 ob 08:42
A mislite da se da v Leoniscu narociti na uz, samo zato da se pomirim?
slabo mi je namrec bilo le v 6 in 7 tednu, potem pa nic vec. Trenutno sem v 9 in povsod pise da ce se slabosti koncajo tako hitro to pomeni da je verjetno plod odmrl in da vedno trajajo vsaj cez 10 tednov.
kako ste jih pa ve imele?
Nobene slabosti, samo utrujenost in boleče prsi. Ne skrbi in se umiri, vse je okej.
Jaz v 1.nosecnosti nikoli niti dneva slabosti.
Zdaj mnogo vec. Vcasih bolj, vcasih manj. Nisem pogruntala kaksne povezave zaenkrat. Mi tudi 5dni vmes ni bilo nic slabo, potem pa cel vikend se za nazaj???? zdajle zadnje dni mi ni bilo (tok tok tok). Edino kar opazam je, da bolj k mam prazen zelodec, vecja je verjetnost, da bo slabo
Prvo slikico moje drobtinice sem dobila!!!ziv je in srcko utripa kot je treba..edino kaj je je posteljica malo zluscila na eni strani..v petwk grem se v lj na uz.merlo je rekel da ze ko imam termin,naj pogledaju tud oni..
Drugac do konca meseca na dopustu v istri..sreca pa je druzinska hiza 15 min dalec od meje….senca,vse knjige ki najdem,mirovanje in spodbujevanje malcka naj se drzi in me tokrat ne zapusti…??♀️
@mimi super! Zdej pa lepo pocivaj in se sproscaj. ❤
Hana41, 08.08.2022 ob 14:11
O, Mimi, super in uživaj na dopustu.
Sreca, kaj so ti rekli za sladkor? Slišim, da je ful nosečnic s previsokim sladkorjem.
Zdaj imam dieto vse sladko vstran pijača samo grenko ali nesladkano.vse kaj je z belo moko vsttan zamenjat z drugo kruh tudi temni samo in pa 2x po 20min na dan sprehod prvi pregled imam pa septembra pri diabetologinji.
Super Mimi in lepo se imej.
Sreča, ti se pa čuvaj. Tudi kako sladko sadje ima veliko sladkorja. Je pa veliko nosečnic takole vsaj z dieto, če ne celo s spikanjem in preverjanjem čez dan, kako skačejo vrednosti.
jaz imam jutri kontrolo, če sta se cisti kaj zmanjšali. Že po 10ih dneh, tako da imam nizka pricakovanja