Nosečnost po IVF (OBMP)
Beta vrednost je super, kot so ze rekle, po tem se vidi kdaj se je zarodek priblizno vgnezdil. Js sm jo imela takrat nekaj cez 3000 kar pomeni, da je pri men res ekstra pohitel. ? seveda pa visoka/nizka beta ne zagotavljata srecnega/nesrecnega konca. Tako da samo pozitivno do potrditvenega in potem naprej. ?
Sem sla vseeno se pokazat na urgenco, da bom bolj mirna.
Nikjer ni opazil krvavitve, pravi da je to pogosto, plodek ok. ?
Pri Pusenjaku sem bila pri 2 različnih nosecnostih na uz. Pri prvem uz je bilo vse skupaj tako cudno, ni vedel sploh kaj vidi, ce je RM, ni vedel ali vidi utrip, vse skupaj bv, neprijazen, mudilo se mu je. Pri drugem pa sem bila na nuhalni, tudi zelo povrsen, med pregledom se ukvarjal s telefonom, spet ni nic rad odgovarjal na vprasanja, sele ko sem ga opozorila na dolocene vrednosti je ratal pozoren… pac ne zaupam mu. Vem da je marsikateri ginekolog veliko bolj dosleden in strokoven.
@Mandarina jaz imam danes nuhalno pri dr.Lomsek. kako je bilo, si bila zadovoljna? Mene kar malce črviči ?
Jaz sem tudi imela nuhalno pri dr. Lomšek. Zelo zadovoljna! Res prijazna zdravnica, zelo se je posvetila, vsako stvar nama je pojasnila, tako da sploh nisem imela kaj za vprašat na koncu 🙂 Razmišljam, da bi šla k njej tudi na morfologijo. Je bilo pa na nuhalni vse ok 🙂 Priporočam dr. Lomšek
Imate med nuhalno in morfologijo še kakšen pregled?
Pikica12345, 28.07.2022 ob 06:02
@Mandarina jaz imam danes nuhalno pri dr.Lomsek. kako je bilo, si bila zadovoljna? Mene kar malce črviči ?
Dr. Lomsek je krasna zdravnica. Midva sva pri njej zacela postopke zaradi neplodnosti in sm takoj rekla, ce pridem kdaj tako dalec, grem k njej na nuhalno. Mirna, prijazna, res lepo razlozi, odgovori na vprasanja, tako da te nima kaj skrbet. ? Sem jo tud vprasala kako je z Niftyjem, pa bi mi ga lahko prodala, ker je videla da sm zainteresirana, pa je rekla da glede na izvide bi se ona odlocila najprej za DHT in sele potem za Nifty. Sva sla k njej potem tud na 3D UZ in se je res trudila nardit kaksno sliko, ampak je nas mali bil res nezainteresiran za to. Ga je pa se 1x celega pregledala, tako da js res nimam pripomb. Bos zadovoljna, sigurno. Sporoci kako je slo. ?
@broccoli js sm imela vmes pregled v 16. tednu. Zapomnala sm si zato, ker je takrat povedala za spol, ki se na nuhalni ni videl. ?
Mene je dr. Lomskova vodila skozi 2 postopka v Dravljah, delala mi je tudi prehodnost jajcevodov. Ze takrat mi je bila super, zato sem se ze takrat odlocila, da ko bom enkrat zanosila, grem sigurno k njej na nuhalno? Res je zelo zelo prijazna, na nuhalni in na morfologiji si je res vzela cas, nama vse sproti kazala in razlozila, res same pohvale. Se v 9. tednu sem sla enkrat k njej, ko sem malo zakrvavela in me moj ginekolog ni hotel vzeti, pa me je tudi takrat pregledala in me lepo pomirila. Ce bom sla slucajno se na kaksen samoplacniski UZ, bom sla definitivno k njej.?
Morfologija se dela 20-24 tedna, tako da bos verjetno naslednjic imela, sedaj pa samo redni pregled.
@pikica dobro zrihtaj in naglej se male pikice. ??
Punce nuhalna za mano. Dr.Lomškova super, vse pohvalw tudi z moje strani. Mali/Mala pa naju je hecal, kot le lahko. Itak sva hotla vedet spol, če se bi videlo. No g.ali ga.je imel nogice po turško. ? dr.ga jw hotela rukniti s sondo, da bi prestavil nogice-nikakor. Jaz sem kašljala, pikica nič ? čakamo do morfologije torej, če ne bo po turško spet? Skratka vse v redu in nepopisna sreča. ?
Pikica sem zelo vesela zate, vazno da je vse ok! ? Zgleda so ti nasi miskoti vsi nezainteresirani za sodelovanje, nas je tudi spal takrat in se ritko kazal, ga je tudi budila s sondo, da se je obrnil in da je lahko vsaj nuhalno zmerila. ? spola pa tud pri nama ni mogla napovedat, mi je pa pol namignila moja G, ko mi je v 16. tednu delala UZ in se vedno drzi. ? tako da ja, ce ne prej, se bo na morfo videlo, razen ce otrocek spet ne bo samosvoj. ?
- @Mandarina hvala ?? Ja, nikakor se stegnit. Na koncu smo se fino nasmejali vsiv??. Upam, da bo na morfologiji bolj pripravljen sodelovat. ??
Pikica super za nuhalno.
jaz sem imela morfologijo danes, mali pikec ima dve cisti nad možgani, tako da sem bila kar šokirana. Ostalo vse okej. Imam čez 10 dni kontrolo v porodnišnici, da vidimo če se manjšata. Pri 1-2% nosečnosti se pojavijo ciste, čisto nenevarne in zginejo tam nekje do 30. tedna. Lahko se pa naredijo tudi pri trisomiji 18, ampak tam naj bi bile se druge težave.
tako da do zdaj dokaj mirna in lepa nosečnost se je obrnila v stres in negotovost. Držite pesti, da se do naslednjega pregleda zmanjša aki zgone
Hana js sm imela isto tezavo, mali je tud imel eno cisto pri mozganih. Sicer js nism bila tako sokirana, ker mi je moja svakinja prej povedla, da je njen mali tud imel in je pol zginla, pa se internet sem okrog obrnala tko da sm bla potem precej mirna. Ponavadi so to razvojne ciste, ki tekom nosecnosti izginejo, js sm imela 2 kontroli v Lj, v APN, eno v 24. tednu in je ze takrat rekla, da je cista tako majhna, da je verjetn ne bi opazla, ce je ne bi namensko iskala. No potem sem pa imela kontrolo se v 30. tednu mislim da in je ni bilo vec. V 28. tednu sva sla na 3D UZ in sm opozorila Lomskovo v Dravljah na to, pa je tudi ni vec nasla, tako da je zgleda res izginila. Ce je karkoli narobe se pokaze tud na drugih delih telesa, tako da verjamem da bo pri tebi tud tako. Koliko si pa noseca? Js sm imela morfo pri tocno 20t in so mi rekli v Lj, da je to precej hitro in da je boljse malce kasneje, ker dosti teh cist ze vmes izgine.