Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Nosečnost po IVF (OBMP)

Nosečnost po IVF (OBMP)

Pri prvi nosecnosti je bil moj okomot zraven na nuhalni

Js sm jo imela februarja pa je lahko bil, ampak takrat sva rabla se PCT se mi zdi. Mislim da zdej ni nobenih omejitev kar se tega tice, glede na to, da so lahko tudi prisotni pri porodu.

Imela sem nuhalno prejšnji teden in je bil partner lahko zraven, noben ni preverjal PCT 🙂

Kaj pa na prvem potrditvenem uz v leoniscu? Je lahko partner?

Na mailu mi seveda niso odg 🙁

Imate vsak dan enako intenzivne znake? Jst jih kaksen dan nimam nic, ali pa niha glede na del dneva in potem ko sem brez sem itak takoj panicna da to pomeni odmrtje. Slabo mi tudi ni vsak dan, kaksen dan pa tudi zelo.

Hejla borke!

Tudi nama se je nasmehnila sreča in sva imela 19.7. Test pozitiven, prenos sva imela 4.7., pa ker sva bil na dopustu so mi dovolile da naredim samo test in javim rezultat oz če je + da jih pokličem ????

Za nama so 4 leta borbe, sicer nama je uspelo v prvem postopku s 3 zamrzjenčkom, ostal nama je še eden. Res pa je, da sva bila lani na pavzi, ker sem zbolela za rakom na dojki.

Tak kot pravijo, res se vse zgodi z razlogom in svojim namenom..

8.8.2022 imam potrditven UZ, komaj čakam..

@scorpionka
kako si ti? Se me še spomniš ?  Ko sem prebrala, da ti je uspelo sem bila full vesela ❤️

Jst dvomim, da je partner lahko zraven pri potrditvene ultrazvoku. Vcasih je izvid uz-ja boleč….

Drugace pa, meni znaki nosecniski tudi nihajo. Slabost je ali ni. Ta teden je 4 dni nisem imela nic, vceraj pa noro noro slabo cel ljubi dan. Prsa me na zacetku sploh niso bolela, v prvih tednih po prenosu itd. Zdaj tekom tedno pa se je razvila ta bolecina in je prisotna ves cas.

Vem da je lahko na uz slaba novica, sem dozivela ze na potrditvenem in nuhalni. In obakrat sem si zelela da ne bi bila sama.

Jst imam bolece prsi, ampak niha cez dan, slabo mi je bilo v tem tednu parkrat dopoldan, pa zelo imam napihnjen trebuh.

Potem pa lahko to tako obrazlozis in vprasas na oddelku. Men bi bilo sicer malce neprijetno, ker je uz vaginalen????

Drugace imas kdaj uz? Jaz mislim, da se bodo znaki se “stabilizirali”. Jaz sem na zacetku tudi konstantno preverjala ali me se bolijo ali ne. Vcasih so, vcasih niso. Zjutraj so, zvecer niso in sem ze misnla, da ocitno ne bo nic (kr v prvi nosecnosti sem to takoj zacutla in skooooz cutla). No, zdej me pa skoz bolijo. Slabost pa zelo nihajoca. Prejsni ponedeljek celo dopoldne tam do 13te ure, sem ze resno razmisljala ali iti v sluzbo sploh ali ne. Potem pa cist mir do sobote, ko je bila huda slabost celo dopoldne in popoldne in se del vecera. Danes blaga slabost zjutraj. Zaenkrat nisem nasla stvari, ki bi mi to ublazilo. Naceloma se prej pojavi, ce imam prazen zelodec. Samo v soboto mi tud jest ni pasalo zaradi hude slabosti. 2 grizljaja banane in ni šlo vec.

Odgovor na objavo uporabnika
Popi718, 24.07.2022 ob 15:36

Kaj pa na prvem potrditvenem uz v leoniscu? Je lahko partner?

Na mailu mi seveda niso odg 🙁

Imate vsak dan enako intenzivne znake? Jst jih kaksen dan nimam nic, ali pa niha glede na del dneva in potem ko sem brez sem itak takoj panicna da to pomeni odmrtje. Slabo mi tudi ni vsak dan, kaksen dan pa tudi zelo.

Kolikor vem partnerji niso prisotni. Vsaj nisem se od nobene prebrala, da je bil zraven. Sploh v teh koronskih casih.

@laia cestitke in srecno do konca. ?

Na potrditvenem UZ partner ne sme biti prisoten, pri nuhalni in morfologiji pa je lahko.

@Laia, cestitke tudi od mene!?

No jaz sem pa korono fasala. Ze tako tezko prenasam vrocino, zdaj mi je pa res neznosno vroce, najraje bi se kar cel dan z mrzlo vodo polivala?

Hvalaa vam za odgovore. Imam jutri nuhalno ? sem pa v 12 tednu ? pa tudi sama vročino zelo težko prenašam sploh zdaj ponoči zelo slabo spim ??

@Sreca, srecno jutri pa sporoci kako bos opravila.?

Hejla punce,

evo mene so že danes klicali s hitrim testom amniocenteze – v petek so mi vzeli plodovnico in za najpogostejše tri napake so po hitrem testu že danes videli, da je vse ok.

Sedaj pa čez 3 tedne dobim še rezultate podrobnih testov.

Bila sem na genetiki v Ljubljani.

Jokam od sreče.

Srečo tudi ostalim na testih in z nosečnostjo 🙂

@Pikica, ooo to so pa res lepe novice, sem vesela zate! Sedaj pa lahko zacnes uzivat v nosecnosti??

@pikica783 super, izredno sem vesela zate, sedaj pa le malce sprostitve. Naj bo mirno do konca. ?

Punce opazila sem taki zelen izcedek sicer ga je blo malo in zelo gost. Verjetno kako vnetje bom ju3 omenla ginekologinji.

Odgovor na objavo uporabnika
vrtnica_91, 25.07.2022 ob 12:49

@Sreca, srecno jutri pa sporoci kako bos opravila.?

Hvala bom sporočila ?

Suuuuuper pikica☺️

Hejla, tudi jaz sem končno videla ❤️ in otročka. So se mi kar solze ulile, nekaj časa sem že mislila, da tega čudeža ne bom doživela..

Kakšna navodila ste dobile po UZ glede Utrogestana? Meni so rekli 2×1, nato 1×1, a imam samo se 4 tabletke, tko da bo v 3h dneh konec.. Je še katera tako hitro zaključila? Ob pregledu sem bla tako čustvena, da sem “pozabla” vprašat.??‍♀️

New Report

Close