Nosečnost po IVF (OBMP)
@anonimna1234 imas isto situacijo kot js, ICSI, sicer decembra in je tud ratalo v 1. poskusu. Sem pa sedaj v 34. tednu in tudi cakam, da spoznam nasega fanticka, ki naj bi bil se avgustovcek. Kdaj pa imas PDP in kam bos sla rodit?
@mandarina 638 pozdrav tudi tebi se te spomnem iz avgustovk iz ringaraja, tista skupina je zamrla sm na fb, si ti tudi ?
odlocam se med Lj in Kr. Ce bi prislo do CR definitvno lj, ampak se je sedaj obrnila z glavico dol, tsko da ce ne bo urgence in zapletov kar pa noben ne ve definitivno Kr. Pa ti ?
rok 14.8, ceprav mam obcutek da bo zacetek avgusta, ker me ze konkretni dol pritiska in sem ze utrujena pocasi, spanje je tudi izziv, itd.
Sele par dni nazaj sm se pridruzla skupini na fbju. Ja, skupina na ringataja je zamrla, imamo pa punce zaprto skupino na enem kanalu (avgustovke in ena julijka), ce bi se zelela pridruzit. 😉 Nas je samo 6 in je precej lustna zadeva.
Js bom sla rodit v Postojno, ce bo slo vse po planu, kot si sama rekla, drugace pa seveda Lj. Imam pa tudi js velike tezave s spanjem, otrdevanjem trebuha, krci, ni da ni. 😁 Par dni nazaj me je tako krcilo, da sem mislila da me bo moral moz ze peljat, pa je bil zgleda lazni alarm. 😅 Pa tudi vrocina nam ne prizanasa.
Iz radovednosti sem sla delat samoplacnisko se en beta hcg, ki je kar lepo visok, baje v okvirih za to trajanje nosecnosti. Nekako me je to malo… Pomirilo. Tako se danes pop prvic ukvarjam z mislijo… Ljubi bog. Res bomo imeli se eno drobno bitjece, kaže tako. V zacetku prihodnjega tedna imam potrditveni uz.
Si ze upam se veselit? Po eni strani ja, po drugi strani pa se malce strahu. Vse kar zelim je, da na uz-ju povedo dobre novicke… Upam, da bo. Malo me črviči, malo pa tudi metuljčki veselega pričakovanja letajo☺️
@anonimno 4497, drzim pesti, kdaj delas test?
@pikica783, kako je zdaj pri tebi?
@another baby, skoraj tri tedne po krvnem, so bili tudi prazniki vmes.
@cvetkamarjetka, super in vse dobro se naprej.
@anotherbaby, fajn, jaz sem imela podobne občutke, kar nekaj časa (mesecev) sem rabila, da sem dojela, da dobimo bejbija. pa ne, da bi bila kaj oretirano v strahu, samo verjeti nisem upala, da se to res dogaja. javi, ko bos s potrditvenega in vse bo okej!
Hana41, 17.07.2022 ob 10:15
@anonimno 4497, drzim pesti, kdaj delas test?
@pikica783, kako je zdaj pri tebi?
@another baby, skoraj tri tedne po krvnem, so bili tudi prazniki vmes.
@cvetkamarjetka, super in vse dobro se naprej.
@anotherbaby, fajn, jaz sem imela podobne občutke, kar nekaj časa (mesecev) sem rabila, da sem dojela, da dobimo bejbija. pa ne, da bi bila kaj oretirano v strahu, samo verjeti nisem upala, da se to res dogaja. javi, ko bos s potrditvenega in vse bo okej!
hejla,
hvala za skrb.
ta petek sem naročena na posvet na genetiki in amniocentezo v Lj.
na trenutke me malo stiska, ampak po drugi strani pa se ful veselim bejbija 🙂
upam, da bodo rezultati vredu in potem brez dodatnih šokov naprej 🙂
Oj punce, sem rekla da se malo javim.. Trenutno že več kot teden dni uživam na morju kjer ostajam še do avgusta. Sicer mi je še vedno malo slabo (trenutno sem v 10 tednu), predvsem takrat ko sem lačna. Še vedno imam tudi odpor do večine hrane in vse mi smrdi in je kar izziv jest nekaj kar mi je ok da mi ni potem slabo ker premalo pojem 😬 Sem pa okej dokler sem sita, mi tudi paše tale morski zrak in voda. Trebuh imam zjutraj raven, zvečer pa kot da sem v 5 mesecu, sem napihnjena totalno, bradavice in zize me še vedno bolijo 😅 Ko pridem nazaj me pa čaka pregled in nuhalna (takrat bom v 12 tednu) in upam da bo vse okej, me pa zanima, je tudi na nuhalni še vaginalni UZ, ali je že prek trebuha?
Kako ste kaj ostale?
Katere aplikacije kaj uporabljate? Jaz imam Pregnancy+ in What to expect, je še kakšna, ki je “must have” v nosečnosti?
Kaj pa knjige? Trenutno berem knjigo Mamica bom, me zanima če še kakšno predlagate?
Gina, nuhalna se opravi preko trebuha. Vaginalnih UZ po prvem pregledu ni vec, razen ce meri dolzino MV (ponavadi na morfologiji) ali pa ce se kaj slabse vidi.
Js drugace uporabljam aplikacijo pregnancy+. Knjig nisem brala, razen tistega kar sm dobila pri G (pricakujemo dojencka itd.). Smo imeli solo za starse v zgodnji nosecnosti in pa zdej hodiva na solo za starse (pozna nosecnost) in je pri nas res praticno in uporabno.
Uzivaj na morju. 😉
Zanimivo, kjut. Pri prvi nosecnosti sem to prebirala skoz na eni spletni strani, ki je imela razdeljeno po tednih. Mogoce si pa res tole nalozim☺️
Drugace, v kaksnem casovnem. Okvirju ste ukinile utragestan? Meni so rekli, da naj kar 2×1,potem 1×1 in ukinem. Da ni vec potreben. Nic pa niso rekli v kaksnem casovnem okviru ga ukinem.