Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo nosečnost, nizek pritisk in savna

nosečnost, nizek pritisk in savna

Spoštovani,

Sem v drugem tromesečju nosečnosti in imam že v osnovi zelo nizek pritisk. Savne še nisem nikoli obiskala vendar bi rada poskusila, saj želim svojo nosečnost uživati in si privoščiti kar se da relaksiranja ter razvajanja. Brala sem, da se jo nosečnicam sicer ne odsvetuje, vendar da je dobro se predhodno posvetovati z zdravnikom. Sama sem zaskrbljena zaradi nizkega pritiska, zato se na Vas obračam v upanju, da mi boste lahko pomagali.
Zanima me naslednje:

1. Ali je savna primerna za nosečnice z nizkim pritiskom?
2. V kolikor je, me zanima, kaj mi svetujete, kako naj se ravnam, da bom imela čim manj težav?

Hvala in lep pozdrav

nosečnica

Pozdravljena,

zaradi tega ker nikoli niste bila v savni in ste noseča odsvetujem savno.
Če se želite razvajati ,lahko si potem privoščite samo ročno limfno drenažo in nego obraza.

Lep dan in lep pozdrav,

Olivera Svilar - Kanjovsky, dr.med. akupunkturolog Terme & Wellness LifeClass http://www.lifeclass.net/

Pozdravljeni,

Se bom kar navezala na zgornjo temo, čeprav je pri meni stvarca malce drugačna.

Zelo si želim obiskati savno, vendar imam pomisleke zaradi nizkega pritiska. Nisem noseča in tudi nikakršnih zdravstvenih težav nimam, razen nizkega pritiska, ki si ga občasno-če je res kriza, ,,dvigujem s kavo,,.

ALi je savna primerna tudi zame in v kolikor je, kaj mi svetujete, kako naj se v savni vedem?
Ali naj za občutek sigurnosti raje pred vstopom v savno popijem malo kave ali svetujete kaj drugega?

Hvala in vse pohvale forumu

Pozdravljeni,

nizek krvni pritisk ni absolutna kontraindikacija za obisk savne.
Seveda pa velja vedno:
ZA OBISK SAVNE SE MORAŠ TI DOBRO POČUTITI IN NE VSTOPATI V SAVNO POD PRISILO, ZATO KER SE TI TO ZDI KORISTNO ALI PA TE VABIJO PRIJATELJI!

Pri nizkem pritisku torej ne gremo v savno, ko nam pritisk dela težave, v savni smo tudi bistveno krajši čas ( skrajšamo obdobje posamičnega cikla in število ciklov), sedimo na nižji klopi v savni, pijemo bistveno več tekočine, ki je lahko nekoliko obogatena s soljo ( še bolj pijače iz prodaje , ki so bogate s potrebnimi minerali ),predvsem pa izbiramo med savnami,kjer je temperatura nižja (aroma in vse savne z višjo vsebnostjo vlage ).
Je pa še ena pomebna stvar – če oseba ima res hude težave zaradi nizkega pritiska – priporočam predhodni pogovor z osebnim zdravnikom, ker v skrajni sili posameznika osebni zdravnik pozna najboljše.

Lep dan in lep pozdrav,

Olivera Svilar - Kanjovsky, dr.med. akupunkturolog Terme & Wellness LifeClass http://www.lifeclass.net/

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close