Najdi forum

Nosečnost med poskusno dobo

Spoštovani,

zaposlana sem v večjem podjetju za nedoločen čas s poskusno dobo 6 mesecev. Z delom sem zadovoljna in tudi delodajalec z mano, čeprav nisem dobila nikakršnih namigov za naprej.

Ko sem prišla na končne razgovore za to delovno mesto, sem jasno poudarila, da imam namen v krajšem času imeti otroka, saj sem se pred kratkim poročila in sem stara 28 let. Delodajalec se je strinjal, le rekel mi je, naj čim prej povem, da bodo imeli čas zadevo primerno rešiti.

V podjetju sem tri mesece. Večina najinih prijateljev je “delala na otroku” cca. leto dni, zato ne bi rada več čakala. Zanima me, kakšne nevšečnosti lahko imam, če se mi zgodi in zanosim še v času poskusne dobe. Ali lahko moj delodajalec prekine pogodbo o delu, ki je bila sklenjena za nedoločen čas s 6 mesečno poskusno dobo?

Za odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem in vam želim lep dan.

Majolka!

Ne glede na vse, delodajalec delavke ne sme in ne more odpustiti zaradi nosečnosti. Dejstvo pa je, da ravno zaradi tega razloga mnogo žensk ostane brez zaposlitve. Formalni razlog je vedno nekje drugje (nedoseganje rezultatov, ki se jih pričakuje).
Položaj, v katerem se nahajate sami ni rizičen, saj ste zavarovani s pogodbo za nedoločen čas. Poleg tega pa vam je naklonjen tudi delodajalec. Tako menim, da ni bojazni, da bi vas odpustili. Poleg tega imate do izteka poskusne dobe samo še tri mesece.
Druga stvar pa je vaš odnos, ki ga imate do lastne nosečnosti in delodajalca. Sami ocenite, če je primeren čas, da zanosite in pustite službo na strani. Potem pa le na delo. Tako ali drugače.

New Report

Close