Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Nosečnost in žile

Nosečnost in žile

Pozdravljene
Sem v 20 tednu 3.nosečnosti in imam grozne težave z žilami na nogah. Še v nobeni nosečnosti ni bilo tako. Nabrekle žile se mi pojavljajo le na eni nogi – od dimelj navzdol po celem stegnu. Nižje od kolena pa imam po celi nogi popokane kapilare, tako da je vsa koža vijolična.
KAJ NAJ NAREDIM? Kam naj se obrnem? Občasno me tako boli, da imam občutek da bom kar do konca nosečnosti obležala.
Pri gospodinjskih opravilih vsak dan kar nekaj časa stojim (2-3 ure), kar čutim, da mi ne dene dobro. Takrat si nogo povežem.
Vsak dan grem na 1 urni sprehod. Ležim z dvignjenimi nogami… Moja teža ni pretirana – 164 cm, 59 kg.

Lep pozdrav.

Ali tvoj G tega ne vidi?
Jaz sem v 14 tednu in nosim preventivne nogavice. Dobijo se v trgovinah z medicinsko opremo in pripomočki, (poskusi v trgovini Sanolabor) prirejen posebej za nosečnice.

lep pozdrav

Pozdravljena!

Tudi jaz sem tretjič noseča, za menoj pa sta že dve operaciji krčnih žil, tako, da mi je tvoj problem dobro poznan.

Takoj, ko sem izvedela da sem noseča sem se odpravila v trgovino DIAFIT, na Petkovškovem nabrežju 29, v Ljubljani, (torek od 14 – 18, sreda od 10 – 12) kjer so mi noge premerili in glede na moje probleme svetovali nosečniške kompresijske nogavice. Te oblečeš zjutraj predno vstaneš, tako, da se ti žile ne morejo “razvleči”.
Prav tako bi bilo fino, da si nogo poviješ že zjutraj, ko še ležiš in ne šele ko te začne boleti. Priporočljivo je čimveč hodit, da se ti kri ne strjuje, drugače pa počivat z dvignjenimi nogami, kar pa že počneš. Če boš opazila, da je del žile postal trd, vnet (rdeč) in boleč na dotik se odpravi k zdravniku.

Vsekakor pa pri naslednjem pregledu svojemu G pokaži noge.

Čim manj problemov z nogami in lepo nosečnost ti želim

Verica

Živjo!

Jaz imam krčne žile na levi nogi od 15 leta dalje. Sedaj so že prav obupne, zdravnik mi je dal še 2 leti, potem pa na operacijo. Sem v 15t 5/7 nosečnosti in na srečo zaenkrat še nimam težav – da bi me kaj bolelo. Imam kompresijske nogavice – vendar po pravici povedano to je obupno za nosit – noge ti čisto zaspi, prsti na nogi so čisto beli, kdaj skoraj vijolični ko pač v službi ne hodiš – ne pomaga tudi nekaj minutno šetanje pos topnicah gor in dol – sicer je pa to zame sedaj že kar napor. Tako, da je bl lahka varianta povijanje z elastičnim povojem, kar pa po drugi strani spet ni dobro, saj ne veš kakšno kompresijo potrebuješ. Imam en kostanjev gel za noge – dobi se ga v lekarni, je super.

Lp H.

New Report

Close