nosečnost in zdravila
Spoštovani,
danes je 4 dan odkar sem dobila vročino- ta ne presega 38, od 37-37,8.
Ker sem v 7 tednu nosečnosti, mi je zdr. glede na moje izvide krvne slike in urina priporočala le jemanje lekadola, 2-krat na dan. Sedaj je že 4 dan, vročina še vedno ni padla. Me pa skrbi to jemanje lekadola, v navodilih piše da če po 3 dneh ni izboljšanja, da prenehajte z jemanjem lekadola.
Kaj priporočate vi? Je škodljivo ga jemati še naprej, ali lahko količino povečam? Ali naj vztrajam še par dni tako kot doslej?
Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem!
Spoštovana gospa!
Vem, da Vas skrbi Vaše stanje, zato odgovarjam takoj. Svetujem Vam, da upoštevate navodilo za uporabo zdravila, ki navaja, da za zniževanje povišane telesne temperature ne jemljite Lekadola več kot 3 dni brez zdravnikovega nasveta.
Jutri pojdite takoj k svoji zdravnici na pregled in posvet. Ni nujno, da gre samo za nedolžen prehlad. Lahko bi šlo za kakšno bolezen, ki povzroča zvišano telesno temperaturo in če bi ta nenadoma presegla 39°C je to nevarno zlasti v prvih treh mesecih nosečnosti.
Poleg tega je potrebno izključiti možnost kakšne infekcijske bolezni, kar lahko naredi le zdravnik.
Ker pa je danes nedelja in nimate veliko možnosti priti do zdravnika, in če nimate višje temperature, kot ste napisali, lahko uporabite hladne kisove obkladke na meča, ki tudi pomagajo zniževati povišano telesno temperaturo. Ampak to samo danes, jutri pa takoj k zdravnici!
Želim Vam dober izid, prespano noč in uspešno skrb za novega malega Slovenca/ko.
Forum je zaprt za komentiranje.