Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Genetika v nosečnosti in NIPT Nosečnost in zdravila

Nosečnost in zdravila

Najprej vas lepo pozdravljam in hkrati prosim za nasvet. Naj razložim mojo skrb. Po nosečniškem testu, ki je bil opravljen 3 tedne nazaj in je bil negativen in po UZ teden dni kasneje, ki prav tako ni pokazal ničesar, sem bila prepričana, da nisem noseča. Izkazalo se je, ko sem včeraj obiskala ginekologa glede nadaljnjega zdravljenja s Klomifenom, da sem v 6. tednu nosečnosti. Novica me je popolnoma presenetila. Bila sem presrečna, vendar ne prav za dolgo. Problem je nastal, ko sem se spomnila, da sem teden dni nazaj jemala zdravilo Vermox (Mebendazol), zaradi zajedavcev (glist), ki jih je imel možev otrok s prejšnjega zakona. Sedaj pa me skrbi, da ne bi bilo kaj narobe z razvojem otroka, glede na to, da se mebendazol nahaja na listi C (FDA) in da sem ga jemala v 5. tednu nosečnosti. Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem.

Gliste je pač bilo treba pozdraviti.Nosečnost pa bo tako ali tako vaš ginekolog še naprej skrbno nadzoroval.
LP

New Report

Close