Nosečnost in ščitnica
Pozdravljeni,
v slabem letu dni sem dvakrat zanosila in obakrat se je slabo končalo, z abrazijo pri 10 oz.8 tednu. Stara sem 28 let, sicer zdrava. Ginekolog pravi, da gre za nesrečno naključje in da je vse OK. Meni se ne zdi. Na forumih sem zasledila, da gre mogoče za težave s ščitnico. Doslej še nisem delala posebnih preiskav in torej ne vem za težave.
Prosim za odgovor v zvezi s tem oz. če mi lahko poveste kakšne simptome lahko imam pri nepravilnem delovanju ščitnice. Naj še povem, da imam menstruacijo sicer redno na 28 dni, da z zanositvijo do sedaj nisem imela problemov, če ima to kakšno vezo s ščitnico.
Ali me lahko na pregled napoti splošna zdravnica, ker me ginekolog verjetno ne bo.
Prosim za odgovor, ker res ne bi rada še tretje nosečnosti zaključila na tak način, otroka pa si oba s fantom zelo želiva.
Hvala, A.
Spoštovani!
Moteno delovanje ščitnice je zelo redko vzrok za zaplete v nosečnosti. Za oceno delovanja ščitnice v veliki večini primerov zadostuje določitev ravni TSH v serumu, kar lahko opravi izbrani zdravnik družinske medicine.
Lp