nosečnost in ščitnica
Spoštovani,
noseča sem 24.tednov in izvid ščitnice se je od prve kontrole tsh=1,426(okrog7tednov),2kontrola14tedtsh=2’5 in tretja kontrola24.tedne tsh=3,536,t4=13,16 t3=3,71spremenil.Spremenilo se je tudi moje počutje zelo zelo sem utrujena.Bega me to ,da se ponavadi v nosečnosti poveča doza ščitničnega hormona jaz pa jemljem skoz 175mg tako kot sem pred nosečnostjo .Zanima me samo mnenje,če je kljub vsemu ,da so se vrednosti tako spremenile še vedno uredu doza elktroksina175mg dnevno in če moja utrujenost itd.nima nobene veze z spremembo tsh.
Zelo se vam zahvaljujem za kakršnokoli mnenje mi boste dali,ker sem malo zaskrbljena glede tega.(sem v tujini in težko pridem do zdr.)
Lep pozdrav
Pozdravljena,
glede na to, da ste očitno že pred nosečnostjo jemala tablete za ščitnico, me zanima kakšne težave ste imela, da so vam jih sploh začeli predpisovati. Ali je to vaša prva nosečnost in poteka sicer v redu? Naj povem, da sta se pri meni dve nosečnosti končali z abrazijo. In sama sumim, da ima to kakšno povezavo z ščitnico. Ne vem, če ima to kakšno povezavo, ampak obakrat sem bila v prvih tednih nosečnosti ful zaspana.
LP, A.
Pozdravljena,
Imela sem operativno odstranjeno ščitnico.Zato zdaj jemljem hormone v tabletah(Eltroxsin).In med nosečnostjo naj bi se potreba po tem hormonu povečala meni jih zdr.na zač. ni povečala zdaj pa se počutim vedno bolj slabše utrujeno,pa srce… in me zanima,če ne bi bilo vseeno bolše povečati dozo za 50 mg.Vam pa svetujem,da vam svoja splošna zdravnica,(ali pa samoplačniško)da pregledat ščitnične hormone pa boste takoj videli kje ste.
Lep pozdrav
Ponavadi je dobro, da imas med nosecnostjo tsh med 1 in 2. Ce se pocutis zelo utrujeno, je potrebno mogoce odmerek minimalno zvisati, ampak o tem se posvetuj s svojim tirologom. Pri zvisevanju se uposteva tedensko povprecje (vcasih se zveca recimo samo za eno tableto na cel teden, ker je zdravilo zelo mocno). Torej pogovori se s svojim zdravnikom in mu opisi tezave.
lp Sanja