nosečnost in rinitis
Pozdravljeni.
Sem noseča 10t 5 dni. Zaradi vazomotornega rinitisa sem v zadnjem letu uporabljala Avamys sprej za nos, da sem lahko dihala čez nos.
Od zanositve in do danes sem si ga vpihnila trikrat. Na pregledu pri ginekologinji ji to ni bilo všeč, vendar je vseeno rekla, da naj ga v krizi vzamem. En teden kasneje, ko pa sem prišla po materinsko knjižico pa me je sestra prestrašila, češ da moram napisati točne datume uporabe razpršila za nos. Na žalost do zdravnice nisem uspela pridi zaradi zasedenosti.
Sedaj pa imam nos neprehoden in seveda na upam vzeti Avamys, dokler ne bom govorila z zdravnico. Zanima me ali je Avamys sprej v času nosečnosti škodljiv? Ali je boljše potem stisniti zobe in dihati samo čez nos, čeprav menim, da to ne bo šlo v nedogled.
Hvala in lep pozdrav,
Tanja
Spoštovani,
Avamys vsebuje kortikosteroide, ki zmanjšujejo imunski odziv na mestu, kjer se uporablja, torej na nosni sluznici. Mislim, da ga lahko uporablja tudi nosečnica, bi pa morda priporočil, da ga uporabljate le 1x dnevno zjutraj, zvečer pred spanjem pa uporabite Operil. Sicer pa ste noseči že skoraj 12 tednov, ko se razvoj organov pri plodu konča.