nosečnost in pogodba za določen čas
Konec januarja mi poteče pogodba za določen čas. Sem noseča ( v četrtem mesecu). Delodajalec mi je že pred sklenitvijo pogodbe povedal, da je ne bo podaljšal.
Zdravnica mi je priporočila bolniško. Če grem na bolniško, kako je z nadaljevanjem pogodbe, ali me delodajajlec, še vedno lahko odjavi po preteku pogodbe, kljub temu, da sem na bolniški. Kakšno nadomestilo mi pripada.
Hvala lepa za odgovor.
Draga Saša!
Žal ne prinašam dobrih novic. Pogodba o zaposlitvi za določen čas je, kot izhaja že iz njenega poimenovanja, sklenjena za določen čas To pa pomeni, da razen v primeru delodajalčeve dobre volje, ki bi bil z vami pripravljen skleniti še eno pogodbo za določen čas, taka pogodba poteče z dnem, določenim v pogodbi, ne glede na morebitni bolniški stalež ali druge okoliščine. Žal mi je, ko slišim, kako nefleksibilni so delodajalci in kako zelo se bojijo nosečnic in mladih mamic, saj navsezadnje podaljšanje pogodbe o zaposlitvi za določen čas v vašem in vam podobnih primerih, zanj ne prinaša nikakršnih dodatnih finančnih obveznosti, razen regresa in dopusta, kar pa bi se dalo tudi domeniti z delavko.
Glede nadomestila pa tako: po poteku pogodbe greste na Zavod za zaposlovanje in tam prejemate nadomestilo (če ste seveda bila zaposlena vsaj 12 mesecev v zadnjih 19 mesecih).
Lep pozdrav,
Tanja Koderman
Spoštovani
Na vas se obračam s prošnjo za nasvet. Sem zaposlena v podjetju za eno leto s pogodbo za določen čas. Pogodba mi poteče v prvem tednu februarja. Z mesecem aprilom pričakujem otroka.
A mi lahko prosim navedete, kakšne so potem moje opcije za porodniško in kako dolgo mi pripada?
Seveda mi je jasno, da se s prekinitvijo pogodbe moram prijaviti na Zavod, kjer mi pripada del nadomestila. Vendar me pa bolj kot to zanima, kakšna porodniška mi pripada ter seveda, kako dolgo (enako, kot če bi bila zaposlena)? Imela bo 4 leta delovne dobe z enomesečno prekinitvijo.
Hvala za vaš odgovor.
Lep pozdrav,
Natalija
Pozdravljeni!
Zaposlena sem v trgovini z pogodbo za določen čas.Ko sem izvedela za nosečnost sem to takoj sporočila tudi svoji nadrejeni. Po dveh tednih mi je potekla pogodba in so mi jo na podlagi PDP-ja podaljšali do dne, ko naj bi nastopila s porodniškim dopustom. Vem, da se moram mesec prej prijaviti na CSD kako pa naprej?
Pozdravljeni!! meni je potekla pogodba za določen čas dne 28.2.2010. Z dnem 26.2.2010 pa sem začela porodniški dopust. Zanima me kake pravice mam kot delavka.. prej sem delala v isti firmi eno leto in dva meseca, potem so me odpustili nato so me zaposlili junija 2009 in tako sem bila zaposlena do nadaljnega.. nekje sem slišala da bi morali ali mi dati pogodbo za nedoločen čas.. kako je s tem? za odgovor se Vam že v naprej zahvaljujem…
Barby B
pozdravljeni .
sredi junija bom podpisala pogodbo za določen čas eno leto. en teden preden sem dobila službo sem zanosila. vendar na razgovoru za službo še nisem vedela. zvedela sem komaj mesec po tem. sedaj me pa zanima kako naprej?
pogodbo mislim podpisat, saj do treh mesecev tako ne vemo če je use uredu z otrokom.
kako potem ko bom povedala v službi za nosečnost….
kaj lahko delodajalec naredi?
lp
Forum je zaprt za komentiranje.