nosečnost in mikrosporoza
Stara sem 25 let. Težave z kožo (nevrodermitis) imam že od prvega leta starosti. Šele zdaj sem prebrala knjigo o kandidi in bila pravilno informirana glede mojega stanja. Imam seveda kandidazo, mislim da kar močno in pred tremi meseci so se me lotile še mačje glivice – mikrosporoza.
Sem tudi mamica otroka starega 1 leto, zdaj pa sem znova noseča.
Vem, da zdaj ne morem izvajat stroge protiglivične dijete, izvajam blažjo obliko.
Videla sem, da se v času nosečnosti lahko razkisamo, zato izvajam zdaj bazične kopeli in pijem bazični prašek. Tudi hrano primerno bogatim in pazim, da je čimbolj bazična.
Rada bi se rešila v teh mesecih vsaj te vrste glivic mačjih (dobili smo jih od malih muc). Mažem se z kremicami temi antimikotičnimi, ko se kupijo v lekarni, kar mi ni najbolj všeč, ker me je strah, da ta strupena učinkovina prehaja v kri in potem do ploda. Mislim tudi, da če se kopam v bazični kopeli in potem namažem s to kremo, se mi koža po mojem spet zakisa.
Torej prosim vas za nasvet, kako naj se rešim te mikrosporoze in kaj lahko največ naredim v tem času nosečnosti in po nosečnosti v času dojenja, da se mi stanje izboljša.
Amalgamskih plomb si ni zdaj pametno zamenjat?
Kje se nahaj naravna folna kislina? Koncentriran zelenjavni sok iz večih rastlin in aromatičnih rastlin je dober vir folne kisline?
Komaj čakam da se razkisam in rešim glivic. Počasi se daleč pride. Zelo dobro je že to, da zdaj vem, da obstaja rešitev. Sem zračunala mislim, da bo trajalo 10 do 15 let, da bom popolnoma zdrava. Hvala, da zdaj vsaj vem za svoje otroke kaj naj jedo in kako reagirat ko in če bodo bolni, da se prekine to uničevanje zdravja. Vem, da bi bilo vse to zelo dobro urediti pred nosečnostmi, ampak boljše zdaj, kot pa nikoli.
Lep pozdrav.
Zelo dobro razmišljate, vse ste naredili prav. Namesto kreme, antimikotika, vam predlagam rizol z olivnim oljem (s kisikom obogateno olje). Dobite ga pri nas.
Amalgamske zalivke pustite pri miru! Naravna folna kislina je v teh koncentratih.
Ste zadosti mladi in motivirani, da boste zanesljivo prej razkisani in brez glivic. Zelo me pa veseli, da zdravi način življenja prenašate tudi na otroke. Bravo!
LP