Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Fizioterapija in masaže nosečnost in masaža

nosečnost in masaža

Spoštovani,

Sem v 25. tednu nosečnosti. Pred dnevi sem uporabila bon, ki sem ga prejela za darilno masažo. Pred tem sem v literaturi za nosečnice prebrala, da masaža trebuha in ledvenega predela ter uporaba eteričnih olj med nosečnostjo ni priporočljiva, sicer pa lahko blagodejno vpliva na počutje. Zato sem tudi šla.
Pred tem sem že po telefonu povedala, da sem noseča in prav tako maserki.
Maserko sem po tem, ko je začela kar z intenzivno masažo trebuha, vse skupaj prav z eteričnimi olji, omenila, da sem prebrala, da to v mojem primeru ni priporočljivo, je rekla, da si ona to pač upa in nadaljevala. Mene je to tako zmotilo, da mi je žal, da nisem takoj odšla iz masažne sobe, saj me je tovrstno masiranje namesto sprostitve čisto razdražilo. Masirala me je tudi po ledvenem predelu in sedaj me skrbi, če je z vsem lahko kakorkoli škodovala plodu.

Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav,
L

Pozdravljena linam!

Uporaba eteričnih olj, ki zelo stimulativno vplivajo na telo (npr. rožmarin, žajbelj…), ni zaželjena. Če vam eterično olje diši, je ponavadi tudi primerno za vas in vam ne bo povzročilo škode. Ponavadi se pri nosečnicah uporablja manjša koncentracija eteričnih olj (npr. če se normalno uporablja 3% mešanica, se za nosečnice uporablja 1% ali 2% mešanica).

Sama ne izvajam masaže trebuha pri nosečnicah, imam pa zelo lepe rezultate z masažo ledvenega dela, saj to nosečnicam godi, olajša bolečine in napetosti vkrižu. Seveda pa je potrebno masažo prilagoditi vsaki nosečnici in masaža naj bo zelo nežna. Razlika je ali greste na masažo k fizioterapevtu ali k maserju, saj je osnovno znanje medicine največkrat zelo različno.

ne se pa sedaj obremenjevati s skrbi, kar se je zgodilo se je, sedaj je vse v redu, saj si z vašimi skrbi zelo izčrpavate vaše telo.

Lep pozdrav!

Barbara

SEM NA ZAČETKU NOSEČNOSTI CCA 14 DNI, ŠE NISEM BILA NA PRVEM PREGLEDU IN ME ZANIMA, ČE LAHKO GREM NA MASAŽO HRBTA?

ja

New Report

Close