Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja nosečnost in konec študentskega statusa

nosečnost in konec študentskega statusa

Pozdravljene,

Sem stara 25 in in mi oktobra poteče študentski status. Do konca statusa bom delala preko študentskega servisa. Prav tako prejemam pokojnino. Z očetom otroka nisva skupaj in še vedno živim doma.
Glede nato da sem noseča(termin januarja) me zanima ali se moram prijavit na zavod za zaposlovanje, da prejemam socialno pomoč, ali v času nosečnosti dobivam kakšno drugo pomoč? Nekje sem celo zasledila da socialno pomoč dobiš komaj, ko 3 mesece nimaš nobenega priliva na račun….

Lep in vroč pozdravček

Ne čist nobenega priliva, ampak je neka meja, kolk priliva si lahko mela v zadnjih 3 mesecih. Najbolje, da na CSDju vprašaš svojo svetovalko. Moraš pa biti za prejemanje socialne pomoči oziroma v tvojem primeru po rojstvu otroka starševskega dodatka prijavljena na Zavodu za zaposlovanje. Si pa kao 1 leto na porodniškem, ne iščejo ti dela, v tem času prejemaš ta starševski dodatek, ne socialne pomoči. Sama sem bila v istem položaju, oktobra mi je potekel status, prijavila sem se na Zavod, oddala na CSD vlogo za socialno pomoč, jo prejemala do januarja, rodila februarja, se po porodu odjavila z Zavoda in s strani CSDja prejemala starševski dodatek 12 mesecev. Nato pa sem se prijavila nazaj na Zavod za zaposlovanje in spet prejemala s CSDja socialno pomoč.

New Report

Close