Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva nosečnost in kajenje

nosečnost in kajenje

Pozdravljeni!
Sem v 13. tednu nosečnosti in pred nosečnostjo sem pokadila cca 15 cigaret dnevno. Sedaj pokadim do 3 cigarete/dan. Seznanjena sem z vsemi možnimi posledicami kajenja v nosečnosti in vem, da s tem dodatno ne pripomorem k zdravju otroka. Me pa zanima, kakšne so realne možnosti za opisane zaplete pri zgoraj omenjeni količini cigaret na dan.
Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Draga Tanja,

če boste ostali pri 3 c/d in ste sicer zdravi ter brez žilnih bolezni, imate dobre možnosti za popolnoma uspešno nosečnost brez večjih zapletov.

Pozdravljena, Tanja
Prebrala sem vaše vprašanje, tudi sama sem noseča 14. tednov in sem pred nosečnostjo pokadila okrog 8. cigaretov na dan. Zdaj ne kadim in se dobro počutim. Pišeš, da pokadiš le tri na dan, po mojem še teh treh ni treba. Prej sem se bala, kako bo ali bom lahko nehalal ali ne, pa je prišlo kar spontano, treba se je pač izogibati ljudi, ki veliko kadijo in zmanjšati količino popitih kavic. Poskusi, saj gre za dobro tebe in otročička. Jaz upam, da ti bo uspelo kottudi upam, da po porodu ne bom več podlegla skušnjavam cigaret.
Lep dan in dober potek nosečnosti.

New Report

Close