Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva nosečnost in hujšanje

nosečnost in hujšanje

rada bi shujšala 3 kg (155cm, 59kg). Ker načrtujem nosečnost (lahko, da sem že), me zanima ali naj se s temi odvečnimi kilogrami kar sprijaznim za ta čas,
ali lahko vsaj kaj brez nevarnosti (ampak zares brez nevarnosti) naredim.Ker nisem imela ves čas takšne teže, ampak sem jo pridobila v zadnjem letu in pol (7 kg), mi je precej v nadlego. Zdi se mi, da mi na nek način porablja preveč energije.

Draga Drejc…?

Nosecnost definitivno ni cas za hujšanje ceprav tudi pretirana pridobitev teze ni zazeljena. Pred nosecnostjo seveda lahko malo shujšate vendar potem v nosecnosti ne smete vsega pokvariti. Za 3 kg lahko shujšate v enem mesecu nikar pa ne hujšajte za vec kot 10% svoje teze brez zdravniškega nadzora. Ce pa ste ze noseci potem poskusite ohraniti sedanjo tezo vsaj 4 mesece. Do takrat namrec ni potrebno pridobiti na tezi takorekoc nic, kajti vsa pridobitev teze je zaradi povecanja kolicine vode, zlez v dojkah in mascobe pri nosecnici in takorekoc nic zaradi ploda in maternice.

New Report

Close