Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja nosečnost in delodajalec

nosečnost in delodajalec

Pozdravljene

Zanima me kdaj moram delodajalca obvestiti, da sem noseča oz. kje bi si o tem lahko prebrala kaj več?

Vnaprej najlepša hvala

Tanka

Čav

ne vem, če kje kaj piše o tem, ampak ti svetujem, da čimprej v primeru tvojih pregledov, ali pa komplikacij (ti jih ne želim). Torej po tem, ko ti ginekolog potrdi nosečnost.

Lepo bodi,

Missy

Piše v 16. členu – 30 dni pred pročetkom porodniške.

To je pa kr malc pozn, kajne:))No, jim pa tud jst ne bom povedala prej…ker bom tko ali tko zguila službo…

Moje mnenje je, da se ne pove pred dopolnjenim 3. mesecem (ker je do takrat še zelo veliko splavov), potem pa odvisno od tega, kako “normalen” je delodajalec – če ne pričakujete kakšnega nagajanja, potem takoj po 3. mesecu, sicer pa, ko ne morete več skrivati trebuha.
teja

Jaz sem ga obvestila ko sem bila 3 mesece noseča, ko mi je bilo že pošteno slabo. Znorel je. Po 14 dneh sem šla na bolniško – vrnila se nisem nikoli. Največja težava je v tem, da je bil moj delodajalec moj nekdanji sodelavec, bili smo si ful dobri in zato sem pristala, da mi pol plače da na papir, pol pa kot potne stroške. Ko sem šla v bolniško sem seveda dobila samo 90% od tiste polovične plače, pa še porodniško sem zaradi tega imela ful nizko. Ful sem bila jezna. ENo leto in pol sem bila v šitu. Delodajalec je obljubil, da mi bo vrnil denar, še na telefon se ni oglasil. Poskušala sem z odvetniki, pa nič, ker je po letu in pol bila firma že nedejavna, tako da nisem dobila nič (ukradel mi je 1.200.000,00) – pa to je več kot je vreden moj 5 let stari Clio.

Se opravičujem ampak, to sem morala dati iz sebe – še vedno sem jezna, pa je od tega že 3 leta in pol.

Barbara

New Report

Close