Nosečnost in delodajalec
Čisto nenačrtovano se nam je tretjič pokazala črtica. Seveda sem zelo vesela, saj sem si potihem želela, da bi se prijelo. Z možem sva se prepustila “usodi”, če bo bo, če ne, pa pač ne. In je oz. bo. Vseeno pa me skrbi zaradi službe. Zaposlena sem za določen čas. Junija se mi izteče pogodba, sem pa tu že dve leti. Eno leto preko študenta, potem pa zaposlena. Ker so bile v vodstvu menjave, zdajšnja šefinja ni vedela, da sem dobila obljubljeno za nedoločen čas. Jaz se nisem nič pritoževala, šest mesecev še tako, potem bo pa pogodba drugačna, Je pa res, da je danes skoraj vseeno, kako si zaposlen. Pa nazaj k problemu; Rok imam konec avgusta, sem pa prepričana, da mi noben delodajalec ne bi podaljaš pogodbe, če bi vedel, da se čez mesec dni za eno leto poslavljam. Kaj naj torej naredim? Naj še dodam, da delam v PE, zato sem od direktorja odmaknjena dobrih 100 km. Naj počakam, da podpišem pogodbo (predvidevam, da bo konec maja) in potem povem, da grem na porodniško?
Dvomim, da ti bo uspelo tretjo nosečnost skrivati do 7. meseca nosečnosti (toliko boš namreč noseča v začetku junija).
Delodajalec bo torej vedel v vsakem primeru, če ti ne misli podaljšati zaradi nosečnosti, ti ne bo, pa če poveš ali ne.
Se mi zdi od tebe torej bolj fer, da poveš prej pa se pustiš mogoče prijetno presenetiti, če ti bodo pogodbo vseeno podaljšali.
Razen če delaš v tej PE sama in nimaš nobenega sodelavca, ki mu bo tvoj trebuh sumljiv. Potem se mogoče lahko greš čakanje na pogodbo…..
Ful te razumem. Tudi sama sem tretjič noseča, bolj nenačrtovano kot pa. Tudi sama imam službo za določen čas, le da meni podaljšujejo na tri mesece. Podaljšanje imam konec tega meseca, povedala pa sem sedaj po novem letu. To, da moram prekrivati nosečnost me je morilo bolj, kot pa če bom izgubila službo. Ko sem povedala se mi je odvalil velik kamen. Rekli so mi, da bo nova pogodba in da mi bodo stali ob strani. Upam, da bo res tako. Se mi zdi da bi moral pri tretjem otroku imeti slabo vest, mislim kar se tiče delodajalcev, pač sistem je tak, blesav! Kakšne službe pa imamo me mlade mamice? Vsakih par mesecev trepetaš za novo podaljšanje, skrbiš za družino. Nisi pa samo ti odvisen od svoje plače..
Pa saj bo. Povej čim prej, ker takšne stvari se razvejo zelo hitro in 100km ni nobena garancija. Mislim, da se jim bo zdelo bolj pošteno od tebe, če jim poveš pravi čas, kot pa da jim kaj zamolčiš. Pa tudi zamenjavo si morajo najti. Lepo reši in veliko sreče ti želim v življenju!