Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija nosečnost in astma

nosečnost in astma

oj

Znima me kakšna zdravila uporabljate za olajševanje astme, kljub temu da ste noseče.

Jaz ima Tafen odkar ne vdihavam več, se mi je stanje zelo poslabšalo še posebno zvečer, ko kašljam skor eno uro preden zaspim.

Kaj so vam predpisali zdravniki? Ali vam je svetoval gin ali pulmolog?

hvala in lp

pozabila sem napisat, da kašljam predvsem zardi spremembe vremena, hladen zrak, megla, če sem živčna, posebno zvečer ko grem spat, pa zutraj ko vstanem.. Pa kakšna močno konzervirana hrana mi škodi. Dugače pa je skozi dan ok.

še enkrat lp

Pozdravljena,
tudi jaz sem astmatik in v nosečnosti sem bila ves čas pod strogim nadzorom pulmologinje. Veliko literature sem prebrala glede škodljivosti zdravil na otroka, pulmologinja pa mi je zagotovila, da aerosoli ne škodujejo in da imajo več učinka. Po dogovoru z pulmologinjo sem jemala Tafen aerosol 2x na dan 1 vpih in pa Tafen nasal 2x na dan 1 vpih;

Predlagam ti, da obiščeš pulmologa in razmisliš o tem kaj je boljše (če kašljaš ti, verjetno tudi otročku manjka zraka – moje mnenje in pa mnenje moje pulmologinje)

lep pozdrav, Tjaša

Jaz sem ravnala isto kot TT in je bilo vse vredu.Opustitev zdravil lahko bolj skoduje.Pumpice pa sploh niso nevarne(mogoce kortikosteroid).

New Report

Close