Nosečnost, IMN ali SS.. ali le zmeda v ciklusu?
Pozdravljene!
Ker sem nova tukaj in ker se še ne znajdem povsem, mi prosim oprostite, če sem odprla temo, ki se je najverjetneje že nekajkrat pojavila…
Zadnjo menstruacijo sem imela 1.4.2011, pred tem 2 dni rjavega izcedka, ki se mi pred nastopom menstruacije pojavlja v zadnjih nekaj mesecih. Ovulacija, mislim, da je nastopila 16. ali 17.5. V tem času, kot tudi nekaj dni pred tem sva imela s partnerjem nezaščitene spolne odnose.
18.5. sem dobila izredno občutljive in polne dojke, občutljivost je bila predvsem v predelu okoli bradavic. Takšne bolečine oziroma občutljivosti ne poznam, simptomov nisem imela ne med ovulacijami, ne pred menstruacijami. Niti v času prve nosečnosti. Seveda sem že takoj pomislila, da se je morda kaj prijelo.. trebušček je postal precej napihnjen, morda celo preveč, da bi to štela kot znak nosečnosti.
Vendar pa je šesto jutro bolečina v dojkah popolnoma izvenela, dan kasneje, 24.5. pa se je pojavil zelo blag svetlo rjav izcedek. Pomislila sem na vgnezditveno krvavitev, čeprav je bila le-ta v prvi nosečnosti nežna rdeča pikica. Nato pa se je izcedek vlekel 4 dni, v zelo blagi svetlo rjavi obliki. 28.5., ko je bil datum predvidene menstruacije, je proti večeru izcedek postal nekoliko temnejši in obilnejši, zjutraj tudi rdeč. Vendar pa so krvavitve čez dan zopet popolnoma ponehale.
Le še trebušček je bil zelo napet, nobenih drugih znakov, tako da sem nosečnost počasi odmislila. Testa nisem delala, ker je bilo še prezgodaj. Čisto nežen rjav izcedek je spet sledil do včeraj, včeraj zvečer pa čista živo rdeča krvavitev in blagi krči, kakršni me sicer v precej močnejši obliki spremljajo med običajnimi menstruacijami.
Naj omenim, da sem 1. in danes naredila test, oba sta bila negativna. Danes sem tudi poklicala ginekologinjo, ki me je naročila na jutrišnji pregled. Seveda sem po njenih vprašanjih občutila pomisleke na IMN ali SS. Še enkrat sem šla pogledat že uporabljen test in ne vem ali se mi meša ali sem res videla zelo zelo rahlo črtico.. res pa, da po eni uri.
Naj omenim še, da me že od ovulacije naprej muči neverjetna utrujenost (ki sem jo sicer do sedaj pripisovala cvetenju zunaj in moji preobčutljivosti na cvetni prah) in prav tako občutljivost. Seveda me sedaj skrbi, da bi bilo karkoli narobe, ali da bi bila vendarle noseča in nosečnost ne bi napredovala (zaradi prenehanja bolečin v dojkah). Skrbi me tudi zelo napihnjen trebuh, ki nikakor ne popusti. Bi bil lahko to znak kakšnih cist?
Kljub predolgemu pisanju, upam, da si bo katera uspela odtrgati minutko zame in deliti kakšno izkušnjo, da ne bi bila tako v skrbeh. V januarju sem namreč po vsej verjetnosti doživela SS, vendar ga ginekologinja ni potrdila. Bila sem na pregledu že, ko se je sluznica šele odebelila in nato po prenehanju 10 dnevne krvavitve, kjer ni bilo videti ničesar več, preverjali pa sva tudi morebitno pregrado. Nosečniškega hormona nisem dala izmeriti, saj sem se raje tolažila s tem, da rdeča pikica v času možne vgnezditve ni bila le-to in da so bili ostali znaki le del psihe.
Vem, da je vse le ugibanje, vendar bom vseeno hvaležna bom za kakšno misel in izkušnjo!
Dokler je test nosečnosti negativen, nisi noseča. Po daljšem času, kot ga predvidi proizvajalec testa (1 ura), lahko ta postane lažno pozitiven. Znaki “nosečnosti”, ki jih opisuješ, so lahko tudi PMS ali nekaj čisto tretjega. Trebuh zaradi cist ne more biti napihnjen, razen če bi imele te 20 cm premera.
Mislim, da boš enake odgovore dobila tudi pri ginekologinji.
Vem. Hvala za odgovora.
Vendar pa se mi je me včerajšnjim večernim tuširanjem zgodilo nekaj neprijetnega, in sicer mi je iz nožnice zdrsnil v kosu močen in velik (nekaj centimetrov) del tkiva ali kos zelo odobeljene sluznice, povsem bel ter ob robovih rdeč. Kasneje sta sledila še dva nekoliko manjša. Ker se mi še nikoli ni zgodilo nič podobnega, me je precej pretreslo. Se je kateri kdaj zgodilo kaj podobnega?
lej, karkoli se že dogaja (dobrega ali slabega), ne moreš nadzorovati. Znaki (napihnjenost, utrujenost, boleče dojke…) so lahko tudi zaradi psihe. Če bo SS ali IMN ti bo telo samo povedalo. Ne skrbi. Če se bo nosečnost normalno razvijala, boš tudi opazila. se pa strinjam-dokler teste ne pokaže lepe črtice (ali pa +) v 5minutah, nisi noseča (rezultat po 1h pač ni veljaven)…
Pa srečno!