nosečnost-apaurin
Spoštovani, sem v 8.tednu nosečnosti. Ko še nisem vedela, da sem zanosila, smo imeli nepričakovano smrt v družini. Verjetno sem zanosila tik pred tem. V prvih 14.dneh nosečnosti sem vzela pol tabletke apaurina 2mg (torej 1 mg) na dan. Vsak drugi dan pol tabletke, le tri dni.(vse skupaj le 3 mg). Sedaj se ne morem znebiti strahu, da je z mojim dojenčkom kaj narobe zaradi teh treh polovičk. Sicer se počutim odlično in zaenkrat nimam nobenih težav z nosečnostjo. Razen teh skrbi, ki me spravljajo v obup.
Lepo vas prosim za odgovor. Poleg tega me zanima, kakšne preiskave bi pokazale, če je s plodom kaj narobe?
Lepo pozdravljeni,
zaskrbljena.
Brez strahu. Apaurin je zdravilo, ki ga že dolgo uporabljajo tudi pri nosečnicah v prvem trimesečju nosečnosti. Škodljivih učinkov tudi po dolgotrajnem jemanju v prvem trimesečju niso opazili.
Vsi pregledi in preiskave, ki jih bo opravil vaš ginekolog bodo poleg zagotavljanja vašega zdravja usmerjeni tudi na plod in morebitne nepravilnosti pri njem. Zdi se mi koristen tudi presejalni pregled nuhalne svetline z dvojnim hormonskim testom. Odvisno od izvida ali pa od vaše starosti pa bo morda smiselna tudi amniocenteza za predrojstveno kromosomsko preiskavo ploda.
LP