Najdi forum

Spoštovani!

Z mojim zobozdravnikom (Zdravstveni dom) sva se dogovorila, glede na obupno stanje mojih preostalih zob, za fiksno protezo zgoraj in preobleko sprednjih zob ter za ne fiksno protezo spodaj in preobleko sprednjih zob. Želela sem porcelan in na pamet mi je zobozdravnik približno naračunal okrog 350.000,00 SIT stroška.
Zanima me, če to drži.

Verjetno bo marsikateri poseg potrebno izvesti z lokalno anestezijo z mojim možem pa načrtujeva nosečnost. Kako je z lokalnimi anestezijami med nosečnostjo?

Hvala lepa za odgovore in lep dan, Brigita.

Spoštovana Brigita,

žal vam na vprašanje o ceni porcelanskih prevlek težko odgovorim, če drži, ker ne vem, koliko zob bo vključenih v protetično delo. Za eno prevleko je cena precej visoka, če pa je to 10 ali več zob, pa je cena že bolj “spodobna”.
Glede lokalne anestezije med nosečnostjo naj manjše doze ( ki se jih dobi ob enostavnem posegu ) ne bi bile nevarne. Ker pa je potrebno za brušenje zob ponavadi anestezirati večji predel ( in s tem dati tudi večjo dozo anestetika ), vam svetujem, da se odločite med enim ali drugim. Glede na to, da vas ne bodo pustili brez zob dolgo časa, je verjetno najbolje, da vam najprej uredijo zobe, potem pa se v miru prepustite pripravam na nosečnost. Če pa se o protetični rehabilitaciji šele dogovarjate in morate še počakati na vrsto, se lahko najprej tudi odločite za nosečnost. Odločitev o tem je, seveda, vaša.
Lepo pozdravljeni!

New Report

Close