Najdi forum

nosecnost

Lepo pozdravljeni.
Sem v tretjem mesecu nosecnosti, pa me zanima, glede na to,
da sem dosedaj opravljala pregled pri zobozdravniku 1 krat letno,
ali ga moram zdaj kaj bolj pogosto??
Hvala za odgovor

Spoštovana Andreja

Predvsem vse najboljše vam in vašemu otroku. V nosečnosti posvečajte veliko pozornosti vaši ustni higieni. Kontrolne preglede opravljajte vsakih 6 mesecev Ta čas uporabite tudi za dobro in zdravo prehrano. Na ta način boste seveda najbolj skrbeli za vaše oralno zdravje. S hrano ali tabletami dozirajte fluor, ki bo pomagal, da bo vaš otrok imel zdrave in trdne zobe. V nosečnosti se lahko pojavijo vnete in krvaveče dlesni, kar je posledica vašega stanja. Po nosečnosti boste veliko naredili za vašega otroka, če boste pazili na fiziološki in normalen rast čeljusti, z izbiro prave dude in normalnim dihanjem otroka na nos. Priporočamo tudi da otroka ne navajate na sladke stvari( zaslajen čaj in mleko ,…), ker so ti občutki po rojstvu zelo intenzivni in ostajajo v podzavesti. Sladkor pa v dojenčkovih pijačah ni toliko pomemben.

Lep pozdrav
dr. Hrvoje Korošec

Spoštovani!
Omenili ste, da se lahko v nosečnosti jemljejo tablete fluora, zato lepo prosim, če mi poveste, če se dobijo brez recepta in kako se imenujejo?
Hvala vnaprej in lep pozdrav!

Kako fluor pridobimo, dodamo s hrano, v kateri hrani ga najdemo?

Spoštovana!
Tablete fluor so Fluonatril in so pakirane po 400 ali 250 tablet. Dobijo se na naročilnico ali na recept, ki ga napiše vaš zobozdravnik. Še vedno je na pozitivni listi.
Lep pozdrav!
Korošec Hrvoje,dr.stom.

New Report

Close