Najdi forum

Pozdravljeni!

Sem na 15mg metadonain si mocno zelim prenehati z tem strupom,to mi je do sedaj tudi uspevalo,dokler nisem izvedela,da sem tri mesece noseca.Za splav je prepozno,jaz pa sem odlocena,da ne bom rodila otroka na metadonu.Zanima me ce je mozno,da s tem,ko prenehas piti metadon,splavis?Zanima me tudi po kolikem casu abstinence bi splavila?Skratka zanima me celoten potek splava z abstinenco metadona! Vedite,da mi je ze dovolj hudo,zato mi pomagajte.

Za Vaso pomoc se Vam v naprej zahvaljujem in Vas prosim za razumevanje!

Ne razumem dobro tvojega vprašanja- a ti želiš splaviti ali si želiš roditi otroka in se skiniti iz metadona? Sicer ne vem kolikšna doza je točno 15 ml- če hodiš na metadonsko pa lahko vprašaš svojega zdravnika kako bi zmanjševanje doze zdaj vplivalo na tvojega otroka. Lahko ti povem o svoji izkušnji- jemala sem H. in metadon, sicer ne velikih doz, v programu nisem bila. Ko sem zvedela, da sem noseča sem se skinila- sama, brez “strokovne ” pomoči. Nisem pa še bila tako visoko noseča. Slišala sem, da naj bi opustitev metadona vplivala na nosečnost- verjetno je odvisno tudi od tega na kako veliki dozi si. Gre pa predvsem in izključno za tvojo voljo in za zavest kaj želiš svojemu otroku- če ga misliš imeti. Sama mu nisem želela mame, ki se ni sposobna povsem odreči drogi in nisem mu niti želela, da ga družba od samega začetka gleda skozi ta očala- ta pa ima tako in tako mamo, mora zaradi nje krizirat…. Skratka- vem, da je družba večkrat krivična in polna predsodkov, a tega svojemu otroku nisem privoščila. Bila je krizam a ni trajala večno in zdaj vem, da je vse skupaj o tem kako se z trdih drog ne da skiniti lari- fari, ki pa zasvojenim nič ne koristi saj gre že tudi za naučeno nemoč- češ, saj se ne da…. Moj otrok se je rodil zdrav in z zelo dobrimi ocenami, prinesel mi je tudi občutke ljubezni in naklonjenosti zaradi katere ti ni nič nemogoče. Danes ima že več kot štiri leta in se marsikaj pomeniva. Svojih “starih ” časov se spominjam- pa se mi kar malo želodec obrača, ni nobene nostalgije, ko se spomnim v kolikšnih strahovih sem takrat živela, ne, to ni svoboda in trenutki zadetosti ne odtehtajo cene, ki jo plačuješ.
Izbira je vedno tvoja. Ne verjamem tistim, ki pravijo, da je junkie ni sposoben. Niti tistim, ki pravijo, da to ni več človek in ga odvežejo odgovornosti za njegovo življenje. Nekje, pod vsemi plastmi, si ti še vedno ti in samega sebe boš tam vedno našel in le nase se boš lahko zanesel. Lahko pa rečeš, da je to tvoj angel, ki mu zaupaš in te vodi po pravi poti… Vsak najde svoj način. Če pa računaš na to, da boš splavila, če nehaš z metadonom in je to tisto kar si želiš- ne vem koliko se lahko na to zaneseš- misim, da ni zagotovila, da boš res splavila, saj je največ splavov do 12 tedna nosečnosti… Če si otroka ne želiš, bi bilo zanj tudi zelo hudo da ga – po sili razmer imaš- zato menim, da se bo dala najti kakšna rešitev- morala bi vprašati kakšnega strokovnjaka glede tega. Želim ti zate pravih odločitev in vso srečo! LP

Sej te razumem in vrjamem da ti ni lahko ko to pišeš..!

A si kje slišala da se splavi če jemlješ metadon al kk?
Hočeš nelešč splavit?

Mal mi sicer ni jasno sory?

Drgač pa se mi zdi da nč ne vpliva na plod (nism pa sigurna)! Na razvoj otroka pa bo sigurno vplivalo!

LP

Torej potrebno je povedati, da lahko prekinitev jemanja metadona povzroča krčenje maternice in seveda posledično predčasni porod ali splav. Poleg tega pa v času krčenja otrok dobiva manjše količine prehrambenih snovi. Zato vas prosim, da nemudoma obiščete zdravnika, on vam bo svetoval najbolje. Predlagam vam, da vprašate v centru, kateri porodničar se ukvarja v vašem kraju s tovrstnimi problemi, če ga ne najdete, lahko kličete v porodnišnico, kjer vam bodo prijazno povedali ime zdravnika. Jaz vem, da v Ljubljani lahko ustrezno pomaga dr. Novakova.

Ravno danes sem bil na srečanju, kjer je kolegica predstavila preko trideset uspešnih porodov, mamic in otrok, ki so se rodili pod vplivom metadona.

Torej ne obupajte in se čimprej oglasite pri najbližjem strokovnjaku, ki bvam bo lahko ustrezno pomagal.

BRAVO MAMI

Veš kaj. Otrok verjetno ne bo prizadet, pa če boš pila metadon ali ne. Je že tako. Prizadeti otroci se navadno rojevajo tistim staršem, ki se celo življenje pazijo in živijo zdravo. Absurdno, a res. Če boš pa namerno hotela splaviti s tem, da se ne boš prehranjevala, kadila kot turek, s to željo opustila metadon, se ti ne bo posrečilo. Nezaželjeni otroci so pravi borci in se ne dajo kar tako odplaknit! So pa tudi ČUDOVITI in so ti z vsakim dihom življenja hvaležni, da si se jih kljub vsemu odločila donositi.

Le pogumno, k zdravniku in vprašaj kako je z zmanjševanjem, začni se pazit, spremeni družbo in se začni pogovarjati na forumu nosečnost, starši staršem… Tam lahko spoznaš krasne nove ljudi za novo življenje. Ta otrok ti lahko reši življenje, če mu boš to le dovolila! Le brez strahu ga donosi, ker NE BO prizadet! Imaš čudovito priložnost, da podariš življenje in da s tem tudi sama sebi končno povečaš vrednost.

Ful te razumem. Jaz sem sama prenehala z metadonom, cigaretami… Pa ne bi imela otroka v tej situaciji, ko še sama ne vem kaj bi rada. Jaz mislim da moraš biti čist vsega da se odločiš za otroka, če nisi trpi on, ti enako ker veš da ga sama zastrupljaš, čeprav otrok to noče. Čuje se grozno, jaz bi takrat ko sem še bila na metadonu in drogah, 100% naredila splav, seveda bi šla k zdravniku. Sedaj bi seveda vredu premislila, ker ne odobravam splava, saj imamo cel kup sredstev proti zanositvi.
Veliko sreče
Ronja

Pozdravljena,

cim prej se pogovori s svojim zdravnikom. Za splav je prepozno, zato Te prosim, ne poskusaj ne tako ne drugace. Rajsi pazi na otroka. Ce res menis, da ga ne bos mogla sama vzgajati, se obrni na svoj pristojni Center za socialno delo, kjer ti bodo svetovali in poskrbeli za rejo ali posvojitev, ce bos tako zelela.

Spoštovana NINIKA,

Ravno obratno je. Če pacientke nenadoma prenehajo z metadonskim zdravljenjem je velika nevarnost splavitve. Zato je potrebno ob zanositvi čimprej urediti zdravljenje z metadonom. Pacientke, ki je uporabljajo v skladu z navodili zdravnika in ne uporabljajo drugih drog običajno uspešno donosijo in rodijo zdrave otroke.

Bi ti napisala samo to,
sama sem bila na enaki dozi,ko sem zvedela za nosečnost.Mislila sem da bom počasi znižala a je bilo ravno obratno.Bolj se je bližal porod,večjo količino je telo zahtevalo.Na porodu sem bila na 30mg(3ml).Otrok na srečo ni imel znakov odvisnosti in sem po 5-ih dneh zapustila porodnisnico z zdravo in normalno deklico.Se je pa zgodilo,da kar naenkrat nisem več rabila tolikšne doze met.in sem takoj sama znižala na 5mg(0,5ml).Danes sem brez,deklica ima vec kot leto dni in zivimo krasno življenje.Otrok mi je dal tisto piko na i, da sem pretrgala vse vezi s prejšnjim načinom življenja.SREČNO!!!

New Report

Close