Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo nosečniški diabetes

nosečniški diabetes

Pozdravljeni. Sem v 15 tednu nosecnosti in imam povisan sladkor in sicer 5.1 na tesce. Cez dva tedna imam neko predavanje ravno zaradi tega in me zanima, ce katera pove, kako izgleda. Na pregled moram prinesti prvi jutranji urin. Ali niso preiskave na krvi? Pa tudi vse povsod sem zasledila, da ste morale biti tesc. Meni pa so izredno narocile v ambulanti, da moram uro in pol pred naroceno uro jesti. Narocena sem ob 8. Se pravi vsaj ob 6.30 moram zajtrkovati. Kaj najbolj priporocate za jutranji zajtrk, saj sama nikoli ne zajtrkujem,vsaj ob tako zgodnih urah ne. Hvala in lp

Šla boš na predavanje o zdravi prehrani, povedali ti bodo kaj je treba jest, kakšne kombinacije in kakšne količine. Urin moraš prinest sabo zato, ker pogledajo ketone. Biti pa moraš uro in pol po jedi, ker ti bodo zmerili sladkor po obroku, ki si ga boš verjetno tudi kasneje merila uro in pol po obroku (dobiš recept za merilec, liste in iglice). Meni so izmerili še 6-tedensko povprečje.
Za zajtrk ti lahko priporočam kar po tabeli, ki sem jo dobila jaz na predavanju (v LJ): 2 dcl jogurta (1,6 % mm), kos polnozrnatega kruha z maslom (malo seveda) in jabolko oz. kakšno drugo sadje, bolj majhno seveda.

Pozdravljeni,
sem v začetku 35. tedna druge nosečnosti in imam tudi v tej nosečnosti sladkorno bolezen.
zadnji pregled sem imela 17.8.2015, naslednjega pa imam šele 24.9.2015
že pred zadnjim pregledom, ki sem ga imela šele po 8 tednih od prejšnjega, sem imela vrednosti nekajkrat povišane, v povprečju 2krat na teden, po navadi po kosilu ali dopoldanski malici ( 1×7,8 ; 4×6,7 ; 9x od 6,9-7,4)….predvsem me nesejo OH
vrednost na tešče še nikoli ni presegla 5,3.
HbA1C po 8 tednih je bil 5,1. Za enkrat mi niso predpisali insulina.
Imam pa po tem pregledu že spet kar nekaj vrednosti povišanih.
Spodaj lahko vidite tabelo teh dveh tednov.
prejšnji teden ( v 34 tednu) sem imela tudi pregled pri ginekologu in so rekli, da je otroček kar velik, ni pa še čez mejo normalnega ( po izračunih 35-36 teden, teža 2600g)
sedaj me zelo skrbi in ne vem, ali bi se morala že prej javiti na diabetološki ali lahko počakam do naslednjega pregleda. je možno da imam sedaj tako povišan sladkor tudi zaradi tega ker ves čas samo razmišljam kaj bo pokazalo merjenje po naslednjem obroku? zaradi tega si tudi ne upam več veliko jesti in posledično sem danes zjutraj namerila še ketone (1,5) , ki jih do sedaj nisem imela še nikoli.
Naj povem še, da sem se do sedaj zredila 7 kg, vendar sem štartala nosečnost že s prekomerno težo ( 81 kg pri 171 cm). Gibam pa se tudi ne prav veliko, saj sem imela v nosečnosti nekaj težav ( bopsija HR, krvavitev, otrdelost trebuha) , tako da je bilo gibanje omejeno, in posledičo izguba kondicije.
Naj najprej poskusim še z vsakodnevnimi sprehodi ali se takoj javim v ambulanti?
Bi vi v takem primeru že predpisali insulin?
Prosim za odgovor, saj res ves čas razmišljam o teh vrednostih in kako s tem škodujem svojemu otročku.
za info še to, da sem prvo nosečnost v letu 2013 prestala samo ob dieti, nisem imela skoraj nikoli povišanih vrednosti, otrok pa se je rodil velik 55cm in z 3840g

Najlepša hvala za vaše mnenje in hiter odgovor!

TEŠČE 4,9 5,3 5,2 4,8 5,1 4,7 4,9 5
ZAJTRK 5,5 5,9 7,1 5,4 7 5,2
MALICA 6,7 6 5,4 6,8
KOSILO 5,7 5,2 5,7 7 * 5,7 6,2 7,4 5,4 6 7,3 6,1 6,4 7
MALICA
VEČERJA 6,3 6,3 5,8
POVEČEREK

Pozdravljeni,

vaše vrednosti le redko presegajo ciljne vrednosti. Glikirani HB je povsem v redu. Jaz se še ne bi odločila za inzulin, bi pa vam svetovala, da se, v kolikor ginekolog ne odsvetuje, več gibala. Morda dvakrat krajši sprehod dnevno. Zapišite si tudi kaj jeste, ko je krvni sladkor nekoliko višji.

Lepo pozdravljeni

Karmen Janša

Pozdravljeni!

V moji prvi nosečnosti sem že do sedaj imela 3x OGTT
v 20tednu:
S-0-GLUK. 4,85; U-0-GLUK 0,11; S-60-GLUK. 6,21; S-120-GLUK 5,94; U-120-GLUK 0,39;
v 28tednu:
S-0-GLUK. 4,87; U-0-GLUK 0,11; S-60-GLUK. 6,40; S-120-GLUK 7,39; U-120-GLUK 1,43;
v 34tednu: (pregled včeraj)
S-0-GLUK. 4,91; U-0-GLUK 0,13; S-60-GLUK. 8,48; S-120-GLUK 6,62; U-120-GLUK 1,83;

Zdravnik – mi je predpisal aparat- in rekel da naj pazim pri prehrani, in višja medicinska sestra mi je rekla, v primeru, da bodo vrednosti 3x po obroku večja kot 6,6 – da se moram nazaj oglasit v ambulanto.
Današnje vrednosti – izmerjene
– na tešče – 4,8
– po zajtrku – 6,8
– po kosilu – 7,0
– me je kr strah kaj bo pokazalo po večerji..
a moram že jutri klicat v ambulanto?
al raje počakam kak teden.. in pazim pri prehrani?

prosim za odgovor, saj do zdaj nisem bila panična in tudi zdravnik (vedno je bil drug) rekle, da še ni nič kriznega.
Sedaj sem cela prestrašena in še samo razmišljam kaj sploh lahko pojem?

Hvala za odgovor
Mirela

Pozdravljeni,

držite se načel zdrave prehrane, o kateri so vas poučili in v kolikor nimate s strani navodil o počivanju, bodite redno, vsak dan vsaj pol ure, telesno dejavni, toliko, da se malo preznojite in se vam nekoliko dvigne srčni utrip.
Potem pa le pojdite k zdravniku, da skupaj preverita navodila.

Lep dan

Karmen Janša

Karmen Janša

Pozdravljeni,
sem v 35tednu prve nosečnosti, ginekologinja mi je v 31t rekla, da otroček prehiteva za 3 dni v rasti ( trebušček). Na prvem pregledu sem imela sladkor na tešče 5.5, povedala sem da ima babica inzulin ( sladkorna bolezen). Do zdaj sem se zredila 8kg. Tudi od 31t naprej kg ne grejo gor.V 25tednu sem imela ogtt test s 75g glukoze. Tedaj mi je pokazalo 4.6,10.3 in 9,8 . k-hba1c pa 4.8%… Od tedi naprej sem na dieti,privoščim pa si tudi čokolado in kakšno tortico oz. kremšnito kadar se mi zalušta. Novembra sem imela pregled pri diabetologu in je pokazal k-hba1c 4.1%, glukoza pa 4.2 mmol/l. Diabetologinja mi je dala merilnik, da naj si merim sladkor doma 4x na dan ( tešče, in po jedi ).
Vrednosti sladkorja na tešče se mi gibljejo med 4.4 do 4.9, nikoli pa čez 5. Po jedi, pa odvisno seveda kaj jem, včasih tudi do 7.0, edino 1x mi je šlo na 8.0, ker sem za zajtrk pojedla čokolino.
Moje vrednosti po jedi so npr. takšne:

1) 6.7 , 5.3 , 6.4
2) 7.0 , 5.4 , 6,4
3) 6.3 , 5.2 , 5.6
4) 7.1 , 5.2 , 5.9
5) 4.2 , 4.4 , 6.2
6) 6.7 , 6.1 , 5.9
7) 6.3 , 5.9 , 5.2

Kadar je sladkor povečan si napišem ob strani v kartonček kaj sem jedla, in potem tega več ne jem. Naj povem da pojem veliko zelja, repe, pomaranč, mandarin, jabolk in zdaj še pijem časj malinovih listov. Sem ljubiteljica krompirja in testenin,in kadar imam o na jedilniku zraven pojem dosti solate.
Zanima me ali mi bodo uvedli inzulin, saj nekatere moje vrednosti presegajo dovoljene? Diabetologa imam šele konec meseca, pregled pri G pa en dan za diabetologom. Hvala vam za odgovor in lep pozdrav,
Ines

Pozdravljeni,
v kolikor bi bila moja pacientka, bi vam svetovala nekoliko poostriti prehrano. Jaz običajno sprešujem pacientke, kako same ocenjujejo držanje diete od 1 do 5 (1 najmanj, 5 tako, kot jim je svetovala dietetičarka na srečanju o prehrani) in jim nato svetujem pojačanje na primer za 1 točko. Enako svetujem tudi vam. V kolikor nimate prepovedi gibanja s strani ginekologa, vam svetujem tudi več telesne dejavnosti. S telesno dejavnostjo zelo veliko naredite pri uravnavanju krvnega sladkorja.
Lepo se imejte
Karmen Janša

Karmen Janša

Pozdravljeni,

sem v 30. tednu svoje druge nosečnosti in od samega začetka na dieti. Nosečnostni diabetes sem imela tudi prvič, prav tako od samega začetka, uspešno sem ga uravnavala z dieto in v 36. tednu rodila zdravega fantka.

V tej nosečnosti mi je sladkor precej teže uravnavati kot prvič, predvsem sem veliko bolj lačna. Zaenkrat nekako še gre, res se trudim s telesno aktivnostjo, dvakrat na teden obiskujem pilates za nosečnice in vsak dan grem po večerji na polurni hitri sprehod (ker mi daleč najbolj nagaja večerni sladkor – če kdaj nisem mogla na sprehod, je bil praviloma previsok, okoli 7.0 do 7.3, ne glede na to, kaj sem jedla), včasih tudi po kosilu. Kljub temu imam v povprečju okoli 2-3 vrednosti na teden povišane. Prejšnji teden sem imela pregled tako pri diabetologinji kot pri ginekologinji. Obe sta me potolažili, da je z otrokom vse v redu, vendar se sama nekako ne morem prav pomiriti, zato se obračam še na vas. Po meritvah z UZ je punčka nekje na 77. percentili, prehiteva za približno teden dni, se na UZ ne vidijo nobene maščobne obloge, ki naj bi bile značilne, kadar ima mama neurejen KS, tako da naj bi bila velikost punčke bolj posledica genetike, ker sem tudi sama velika (174 cm). Plodovnice je primerno, sama se v nosečnosti praktično ne redim (ob zanositvi sem sicer imela nekoliko preveliko težo, cca. 69 kg, nato sem shujšala na 64,5 kg, sedaj pa sem na 68 kg), glikirani hemoglobin pa imam 5.0%, enako kot na začetku nosečnosti. Diabetologinja pravi, da je to še vedno odlično in da velikost punčke ni v povezavi z mojim KS, mene pa vseeno skrbi. Morda tudi zato, ker sem imela v prvi nosečnosti ob tem času precej nižji glikirani hemoglobin (4,6%) in manj previsokih vrednosti. Kaj menite, imam razlog za skrb? V naslednjih tednih imam namen še pojačati telesno aktivnost (lahko si bom privoščila redne sprehode po kosilu, ker bom delala s skrajšanim delovnim časom), bi morda morala tudi jesti manj? Diabetologinja pravi, da lahko jem manjše obroke na približno dve uri, če tako nisem lačna in krvni sladkor ostaja na nivoju, na kakršnem je zdaj – ker tri ure ne zdržim. Opozorila me je tudi, da je obdobje med 28. in 32. tednom nosečnosti najbolj “problematično” in da mi bo v teh tednih najtežje uravnavati KS (kar se že kaže – ne smem več jesti stvari, ki sem jih do zdaj lahko) in da naj se ne prestrašim, ampak jaz se ne morem znebiti slabega občutka.

Pa še eno vprašanje imam – ali dehidracija vpliva na krvni sladkor? Danes sem namreč jedla enak zajtrk kot včeraj, pa sem imela včeraj sladkor 5.9, danes pa kar 7.8 – prav prestrašila sem se. Res je bil danes nekoliko obilnejši, ker sem bila zelo lačna, ampak po mojih izkušnjah take razlike ne bi smelo biti; sem pa se nato spomnila, da sem danes pozabila piti in sem bila ob opravljanju meritve že pošteno žejna. Bi lahko tudi to prispevalo k višji vrednosti KS?

Vnaprej hvala za vaš odgovor!

Pozdravljeni,
vaša sladkorna bolezen v nosečnosti je glede na podatke, ki jih navajate, v redu. Trikrat tedensko preseganje krvnega sladkorja ne pomeni veliko v celotnem metabolizmu sladkorjev.
Veliko lahko naredite, kot ste tudi že sami ugotovili, s telesno dejavnostjo, Zato, v kolikor ni zadrškov s strani ginekologa, pojdite večkrat na sprehod.
Krvni sladkor je zelo dinamična vrednost, nanj vplivajo številni dejavniki, od vrste prehrane, količine, do porabe s telesno dejavnostjo, stresa in še kaj bi lahko omenila. Verjamem, da vas je nosečnice zelo strah za razvoj svojega otroka, toda tudi strah mora biti v določenih mejah. V kolikor se držite načel zdrave prehrane, se telesno gibljete, imate vrednosti krvnega sladkorja v mejah, ki jih navajate, se nimate za kaj obremenjevati. Zaradi navedenega bo vse v redu, kar se tiče sladkorne bolezni.
Zato, uživajte v nosečnosti, skrbi ob rednem izvajanju zdravega načina življenja in upoštevanja sladkorne diete, vržite v koš in tudi vaš krvni sladkor bo še nekoliko boljši.
Pa lepo se imejte

Karmen Janša

Karmen Janša

Pozdravljeni!

Zanima me, kakšna je aktualne vrednost merjenja sladkorja v krvi doma, torej kakšna je vrednost na tešče in kakšna 90 minut po obroku!?

Hvala!

lp

Pozdravljeni,
ne vem povsem, na kaj mislite. Na diagnostične vrednosti, ciljne vrednosti? Nosečnice?
Lep dan
Karmen Janša

Karmen Janša

Pozdravljeni!
Sem v 24. tednu 2. nosečnosti (oz. 3. – ena neuspešna). Že v 9. tednu mi je bila ugotovljena nosečniška sladkorna (v prvi nosečnosti v 22. tednu – od nekje 32. tedna inzulin pred zajtrkom). Do sedaj sem sladkor uspešno uravnavala z dieto in sprehodi. V zadnjih 14. dneh pa mi sladkor po zajtrku naraste od 6.7 pa do 7.4 (8x v 14 dneh). Tudi pred obroki mi sladkor ni padel pod 5. Včeraj pa sem bila pri diabetologu, kjer je bil trenutni sladkor 3.9, tisti hba1c pa 4,2%. Glede na to, da so to bile dokaj nizke vrednosti, smo naredile test s tisto njihovo napravo in mojim glukometrom. Iz iste kapljice krvi je njihova naprava pokazala 3.9, moj glukometer pa 4,8, še en tretji glukometer pa 4,5. Diabetologinja se zaenkrat še ni odločila za inzulin, ravno zaradi tiste vrednosti 4,2%.
Ali bi me morale vrednosti po zajtrku skrbeti in bi vi priporočili inzulin, kljub nizki vrednosti hba1c?
Otrok je bil pred štirimi tedni še normalno razvit, naslednji pregled imam v tem tednu.

Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovor.

Lep pozdrav

Pozdravljeni,
tudi jaz se ne bi odločila za inzulin. HbA1c je nizek, ugotovljeno je, da vaš glukometer kaže višje vrednoti od referenčnih v laboratoriju.
Lepo se imejte
Karmen Janša

Karmen Janša

Pozdravljeni. Mene zanima vaš komentar in mnenje glede mojega sladkorja – će bi se odlocili v mojem primeru za inzulin.

Sem v 34 tednu nosečnosti. Sladkor si merim točno teden dni. Več al manj sem se redno držala diete .. razen en dan ko sem pojedla sladoled pred kosilom..saj sem zaradi tega merjenja in straha pred inzulinom in to dieto doživela stres in črevesne težave in sem pod nujno morala k svoji G. Saj sem mislila da so lažni popadki. Po pregledu je bilo vse ok z otrokom in ni bilo nobenih težav. Jaz sem pa shujšala za kilogram – že čez celo nosecnost se jaz osebno tudi nisem zredila – na začetku zardi slabosti sem shujšala 6kg..od 4 meseca pa do zdaj pa sem se zredila nekje 3-4kg..Otrok ima sedaj 2050g.
Zdravnica je rekla da se moram umiriti z dieto saj je otrok normalno velik in da mi je ves stres povzročil te “prebavne”motnje in slabo počutje . Naj se izumikam sladkega in mastnega.
Napisala vam bom moje vrednosti katere sem si izmerila v tem tednu .. merim si 6x na dan ..pred in po jedi (zajtrk, kosilo, večerja ).

1.dan (začela sem meriti komaj pred kosilom)
4,3 – 5,1 . 5.0 – 3,7 (pojedla puding)
2.dan
5,3 – 6,9 . 4,8 – 6,3 . 6,1 – 5,6 (ob 16h pojedla Čok.buhtelj)
3.dan
5,7 – 6,3 . 5,1 – 4,5 . 5,3 – 6,4
4.dan
5,2 – 6,3 . 4,0 – 6,2 . 5,1 – 5,9
5.dan
* – * . 5,3 – 6,3 . 5,6 – 6,6 (zjutraj bla pri zdravniku ,kasneje pojedla sladoled)
6.dan
5,6 – 5,9 . 4,5 – 6,6 . 5,1 – 7,1
7.dan
5,3 – 6,5

V petek imam pregled .. naj se povem da zjutraj si merim med 8-9h sladkor. Takrat tudi imam zajtrk.
Čez noč pa skoz razmišljam kakšen bo sladkor zjutraj.

Pozdravljeni,

pred 2 tednoma (v 28t nosečnosti) so mi na ogtt testu na tešče izmerili vrednost 5,2, testa niso nadaljevali in so me napotili naprej k diabetologu. Dobila sem dieto in merilec glukoze.. prvi teden sem merila 6x na dan in v celem tednu je bila na tešče samo 1x povišana vrednost (5,5), in 2x po obroku (6,7 in 7,1). Nato so mi meritve zmanjšali na 4x dnevno, torej na tešče in po glavnih 3 obrokih. Danes sem imela spet kontrolo po 1 tednu in meritve po obrokih niso bile povišane niti enkrat, najvišja je bila 6,2.. na tešče pa so se v zadnjem tednu gibale tako: 5,3, 5,1, 5,3, 5,2, 5,6 in 5,2… Glede na meritve na tešče so me danes totalno prestrašili in mi dali še en teden časa da vidijo kako bo na tešče, če ne mi bodo baje uvedli večerni inzulin. Meni se seveda zdi malenkost pretirano, glede na to, da sem imela v 2 tednih na tešče samo 2x povišano vrednost in še to ne več kot 5,6. Kakšno pa je vaše mnenje? V laboratorij še me zaenkrat niso poslali, tudi merjenja ketonov mi niso predpisali. Zdaj bom poskusila z večernimi sprehodi, da vidimo, če bo kakšna razlika. Imam pa tudi težave s ščitnico (hashimoto z latentno hipotirozo, protitelesa niso povišana, jemljem pa Thyrex 100), ampak so mi rekli, da baje to nima vpliva, kar me sicer čudi, saj sama vem, da ščitnica vpliva skoraj na vse. Rabila pa bi še en nasvet. Kaj mi svetujete, da si privoščim za večerni poobedek, saj po večerji še vedno moram nekaj pojesti, drugače sem lačna. Ter, kdaj najkasneje naj bo ta obrok, glede na to, da zjutraj merim med 7 in 8 uro?

Spoštovani,

prosim za vaše mnenje. Sem tretjič noseča, na tešče sem imela KS 5,3. Tudi med drugo nosečnostjo sem imela GD (telesna teža otroka ob porodu 3740g). Glik. Hb je bil do sedaj 5,3% (nazadnje konec decembra, zadnji izvid iz pregleda pred 1 tednom še čakam). Problem je v tem, da se diete ne držim, ker sem sicer ves čas lačna (TV 173 cm, TT 104 kg pred zanositvijo, sedaj 107 kg…). Ob tem so vrednosti KS normalne. Diete sem se držala morda nekje prve 2 meseca, ker je bil problem jutranji sladkor (tam do 5,4 ob prekrših, sicer pa do 5 ob dieti, sedaj je normalen, ne glede na prehrano, čez dan so bile vrednosti ob dieti okrog 5, sedaj okrog 5,6, max. 6,5). Diabetologinja mi pravi, naj jem tako da ne bom lačna. Sladkarij se poskušam izogibati, pojem pa količinsko preveč vsega…. Zdaj pa ne vem, kaj je prav? Na UZ v 32t je bila ocenjena teža otroka 2100g.
Zelo sem zaskrbljena, ker se bojim, da moja trebušna slinavka ne proizvaja dovolj inzulina, in je zato na ta račun otrok v hiperinzulinemiji in se posledično redi, ker porablja sladkor, ki ga more telo ne more… Sem poskusila manj jesti, pa ne gre. Jem v bistvu enako ali pa še več kot pred zanositvijo. Vsak dan pojem tudi kaj sladkega. To sem omenila diab., pa je rekla naj ne rabim preveč jest, samo da lačna pa ne smem biti. Podobno je bilo v 2. nosečnosti, ko sem jedla praktično vse, vendar pa sem bila tudi bolj fizično aktivna, sedaj pa več počivam, ker sem zelo utrujena. Tlak imam normalen, edemov nimam, glc, ketonov in albuminov v urinu nisem imela.
Sedaj je smiselno počakati na zadnji izvid glik. Hb., ampak aj menite o vsem skupaj? Vem, da sem prezežka oz. debela, vendar bi morala shujšati že pred nosečnostjo, sedaj enostavno ne morem manj jesti, gibam pa se zelo malo, ker težko hodim (čutim pritisk v sp. delu trebuha navzdol, zelo sem utrujena). Diab.pa me vedno zelo na hitro odpravi.

Hvala za mnenje in lep pozdrav!

Dodala bi še to, da sem imela tudi sicer, pred nosečnostjo, vrednosti sladkorja na tešče 5,3 oz. 5,2, glik. Hb 5,3% (cca 6 mesecev pred zanositvijo). Imam tudi sindrom policističnih jajčnikov. LP

Pozdravljeni,

nosečniškega diabetesa mi sicer niso (še)diagnosticirali, imam pa vseeno eno vprašanje: prvi otrok je bil težek 4760g in porodničarka je v odpustnico takrat napisala naj se v drugi nosečnosti preveri za nosečniški diabetes. Zdaj sem v 10.tednu druge nosečnosti in danes sem dala kri in vodo po prvem pregledu. pri ginekologu nisem dobila navodil naj bom tešča, mi je pa sestra v laboratoriju rekla, da bom zato imela verjetno povišane vrednosti sladkorja, ki je bil tudi naročen v preiskavi in naj se pripravim da me bodo poslali v diabetološko ambulanto.

pa me zanima ali lahko ginekologu povem da sem pač jedla zjutraj (cca. 2 dcl mleka in polnozrnate kosmiče ter zeleni čaj s pol žličke rjavega sladkorja) in to cca 1 uro pred odvzemom krvi, ali me bo moral avtomatično poslati v diabetološko?

in tudi me zanima kakšne so indikacije za to, da se nosečnico napoti na preverjanje sladkorja v 24 tednu? glede na to, da mene ginekolog ni poslal pa sem rodila tako velikega fanta?

hvala za odgovor

Pozdravljeni še 1x
še nekaj sem pozabila omeniti. Že pred prvo nosečnostjo se mi je večkrat zgodilo (cca5x v roku 1 leta) da sem se začela tresti, oblil me je mrzel pot in nujno sem morala pojesti nekaj sladkega. po nekaj minutah, cca 15 min, se je umirilo. v prvi nosečnosti se mi je to bolj pogosto dogajalo, še posebej v prvem in drugem trimesečju, rec. 1x na mesec. vedno sem imela s seboj sadni sok. sicer nisem šla nikoli na preiskave vendar sem si po raziskavah na internetu sama diagnosticirala hipoglikemijo oz. padec sladkorja v krvi. pa še brala sem da je to zelo težko diagnosticirati ker je potrebno ”ujeti” točen trenutek ko pade krvni sladkor.
Mislite da je lahko tudi to imelo vpliv na povečano težo prvega otroka ob rojstvu?

v drugi nosečnosti se mi je do zdaj to zgodilo 1x.
ali je možno imeti obe obliki, hipoglikemijo in nosečniški diabetes??

hvala za odgovor

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close