nosečniški diabetes
Na 100 ml preizkusu glukoze so mi odkrili rahlo povišanje sladkorja in sedaj sem na dieti. Vrednosti imam pred obrokom okrog 5,0-5,2, po obroku pa okrog 7 in nikakr skoraj ne pridem nižje, s tem, da se oglji. hidratov sploh ne upam več jesti. Ali to pomeni, da bom kandidat za inzulin? Ali veliko presegam drugo vrednost, ker se že skoraj nič več ne upam jesti. Npr. zvečer sem pojedla 10 dag solate in pol hrenovke light in še pol majhne pomaranče. Vendar sem kljub temu imela 7,2. Kaj lahko to pomeni?
Lep pozdrav Nina
kok je meja sem že pozabila, jaz sem bila na inzulinu pa ni tko hudok je vidtpa slišat, inekcije pa tut nč ne bolijo, samo večkrat te kontrorirajo, pa več uz-jev ti naredijo, je pa boljše jemat inzulin kot pa da je kaj narobe ali pa da otrok prehitro raste
Pozdravljena!
Jaz sem tudi imela nosečniško sladkorno (tri leta od tega), katero so mi ugotovili v 7 mesecu nosečnosti. Vrednosti se ne spomnem več, ampak če so ti rekli, da moraš biti na dieti, pomeni da si moraš hrano tehtati in jesti na vsake tri ure. Jaz sem si sama sestavljala jedilnik (v ambulanti za sladkorne bolnike so mi dali eno brošuro), ki je bil zelo raznolik – vseboval tudi ogljikove hidrate, nisem pa smela jesti sladkarij. Z dieto sem dosegla to, da se nisem več zredila. Sicer so mi v ambulanti za sladkorno rekli, da bi morala celo shujšati. Shujšala pa nisem zato, ker nisem nič telovadila – kar so mi na začetku rekli, da moram poleg diete tudi telovaditi. Nikoli pa si nisem merila sladkorja pred jedjo in po jedi – a so ti rekli, da si moraš? Tudi o insulinu ni bilo govora. Vsekakor moraš vse nejasnosti povedati v ambulanti, ko greš na pregled.
Pa še to kot zanimivost: moj otrok je ob rojstvu bil res med večjimi (4.245 g ter 57 cm dolg), danes pa je normalno razvit in zdrav otrok.
Vso srečo!
lp
Forum je zaprt za komentiranje.