Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Nosečnice

Nosečnice

Zanima me ali katera od vas jemlje kakšna zdravila med nosečnostjo ( Dabroston )
in zakaj je to dobro. Meni gin. ni predpisal ničesar. Za folno kislino sem nekje prebrala in si jo nabavla, tako da jemljem samo to.

Imela sem ET po ICSI postopku. Tablete Dabroston jemljem že od punkcije in jih moram še 10 po ET. Kolikor vem, preprečujejo krvavitve v zgodnji nosečnosti, preprečujejo spontani splav v zgodnji nosečnosti ipd. Jaz jih veselo jem. Nekatere pa imajo težave ob njihovem jemanju, jaz jih nimam. Zraven vzamem dnevno še 1 kapsulo Femibiona, jemala ga bom do 4. meseca nosečnosti, če bo do takrat vse OK., ker nikoli ne veš, če se vse na zaključi že prej.

Lep pozdrav

Gretica

Zdravo!

Dabroston se je po umetni oploditvi.
Bodi vesela, da ti ni treba jemati zdravil, saj je to še najbolje za tvojega otročička.
Folno kislino pa se lahko je do konca nosečnosti, najbolj pa je pripročljiva pred zanositvijo in prve mesece nosečnosti.

Lep dan,

Klara

Pozdravljena!

Tudi jaz jemljem Dabroston in sicer 2 tableti na dan.

Ne jemljejo ga pa samo tiste, ki so umetno zanosile (jaz namreč nisem), saj je funkcija Dabrostona, da ohranja rumeno telesce, ki izloča sluznico ugodno za rast našega sončka v maternici.
To pomeni, da zaradi odpovedi rumenega telesca dostikrat pride do zgodnjih splavov, saj je to eden od pogojev za normalen razvoj in preživetje.
Nekje po 9. tednu pa je posteljica že tako razvita in prevzame to vlogo sama. Tako da se po 9. tednu nosečnosti več ne jemlje oziroma ga nima smisla jemati.

Mi kar pridno papajmo Dabroston pa bo, pa lepo nosečnost ti želim.

Jaz sem po ET začela piti Utrogestan. Eno zjutraj eno opoldan in eno zvečer v nožnico. Vse kar so ženske napisale recimo Kim, je to res, ker ko sem jaz hudi krvavela je moj ginekolog povedal mojemu možu, da je velika sreča, da pijem Utrogestan, da to prepečuje splav itd. Ker je moj možek bolj plaha ptica, je samo klical mojega ginekologa, kako to pa ono itd. Ampak se točno vidi, da potem se še bolj resnično zavzame gin, za pacientko, če vidi, da nekdo sprašuje za njo kako je itd, ker dr. Lovšin je takšna oseba, da rad ima, če kdo od svojcev pokliče za pacientko, tako lepo razloži in je zelo vesel, ker še na koncu je povedal mojemu možu vi kar pokličite ni problema. Jaz sploh nisem vedela, da bo mož klical gin, ker se je tako sekiral, meni pa ni želel pokazati, da se jaz ne bi v bolnici sekirala in jokala. Možek pa sploh ni vedel, da sem se jaz v bolnici v potokih kopala v solzah, še posebej pnoči, še danes mu nisem nič povedala in tudi ne bom. Ko sem zagledala velike kose, ko so letele iz nožnice sem mislila, da me bo KAP. Bila sem čisto bleda preplašena, saj so videle med. sest. zato me tudi niso pustili, da bi bila zraven, ko je gin. priletel in, ko so začeli kose vleči ven iz školjke GROZA….. Ne morem vam ženske opisati tega straha in vse te moje muke. Trpela sem kot kristus, ko je pribit na žreblju…… Še sedaj imam vedno paniko, ko grem na wc, se bojim, da le ne bo spet kaj narobe, to mi je ostalo v glavi, in ne vem še koliko dolgo bodo te moje travme me spremljale. Vidite same ženske, da se lahko marsikaj naredi, ampak iz te naše kože ne moremo iskočiti…..
Želim vsem, da bodo ta mesec juni, napisale sem noseča itd……
Meni je včasih juni bil naklonjen, ker sem pred 14 leti zanosila ravno junija, zato kar pridno skačite pa ne preveč. Če imaš O in, če si imela odnose, saj itak seme se še zadrži, v maternici do 3 dni….. Ni problema boooooooo….
Vsaki posebej želim vso srečo in čim prej do malčka

Lep sončen pozdravček z primorske
Doroteja

New Report

Close