Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje noseča – ščitnica

noseča – ščitnica

Pozdravljeni! Zaradi premajhnega delovanja ščitnice jemljem eltroxin 2x50mg dnevno. Ker sem trenutno noseča me zanima ali lahko jemljem eltroxin tudi med nosečnostjo. Trenutno so ščitnični hormoni v mejah normale. Ali tablete kaj vplivajo na plod? Prosim svetujte.

Spoštovani!

Vsekakor je redno jemanje nadomestnih ščitničnih hormonov (Eltroxin) nujno potrebno tudi v nosečnosti. Ščitnični hormoni so nujno potrebni za normalno rast in razvoj ploda še posebej v prvem trimesečju nosečnosti. Včasih je potrebno odmerek zdravila v nosečnosti celo povečati. Pri vas so ščitnični hormoni v mejah normale, zato priporočam enak odmerek Eltroxina med celotno nosečnostjo. Približno tri mesece po porodu priporočam ponovno določiti raven ščitničnih hormonov in morda prilagoditi odmerek zdravila.

Lep pozdrav!

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Zakaj to sploh sprašujete tukaj na tem forumu? Za to morate vsake dva meseca na kontrolo k svojemu onkologu, ki vam je predpisal eltroxin. Jaz sem imela dozo pred nosečnostjo 2×50, nato pa celo nosečnost 3×50, vmes sem ves čas hodila na kontrolo.

oprosti Natasa, tega pa ne razumem, zakaj jo posiljas k onkologu???
Saj rak ni edini mozni razlog za premajhno delovanje scitnice…res pa je, da je potrebno spremljati kolicino hormonov v krvi med nosecnostjo se bolj natancno…
lp Tina

New Report

Close