Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje noseca-nevem ali si otroka zelim?!

noseca-nevem ali si otroka zelim?!

Saj smo si vse želele zanositi, pa komaj čakam, da tudi tebi rata in potem boš videla hudiča, kaj to pomeni, ko ti hormoni ponorijo in ne veš več kdo si, kaj si in kaj bi sploh rad. Res močno upam, da občutiš te negativne občutke.. da ne boš več pisala takih bedarij.

ne želi drugemu tisto kar se lahko uresniči tebi…če ti moj komentar ne paše ga ne beri in ne komentiraj..marsikatera pa je tu gor,ki je dozorela in pametna in ve kaj je pomembno v življenju..to je bedarija..kaj pa naj napišem ja pojdi splav naredi vežde,čist sem nora kakšno pa je tvoje mnenje pol no daj povej res me zanima kaj boš povedala-da je pijača na prvem mestu al kak,party…al do 27 letih noret pol pa ko si boš otroka želela ga ne moreš meti…daj skuliraj se…

saj se verjetno v resnici ne gre za to, da hoče še katera od nas žurat, ampak hormoni norijo in nam grejo po glavi same norije… vsaj meni. pač imam smolo z depresijo, ampak to je zelo hudo, če se ne moreš veseliti, čeprav si si želel in načrtoval… res ni prijetno!

dalia2011 se popolnoma strinjam s tabo! vse najbrz vemo da zur ni vse, da je to cisto zadnja ovira, pa vseeno hormoncki naredijo svoje… jaz se sele sedaj zavedam da nisem bila prava jaz ko sem dvomila v nosecnost oz. kako bom zmogla, dokler ni prislo do ss :'( ampak sedaj vidim da so to iz mene naredili hormoni…

Jaz bom pa takole rekla…sama sem prvič zanosila pri 24-ih, nenačrtovano, nisem bila pripravljena, nisem si želela otroka, saj so bile moje ambicije povsod drugje kot pa pri plenicah…Ampak se je vse dobro izteklo in danes imamo doma že pubertetnika 🙂
Pri 36-ih sem pa prvič načrtovala nosečnost in si želela starševstva, kar se mi je tudi uresničilo 🙂 Razlika je tudi v tem, da sem pri teh letih že situirana, služba, stanovanje, naveličana žurov in s tem je vsa situacija lažja.
Tako da jaz ne bi nikogar obsojala, če je zmeden pri nosečnosti, posebno če ta ni načrtovana in željena. Vem, da je veliko takih, ki morajo zelo dolgo časa delati na zanositvi in zaradi tega še toliko bolj obsojajo take, ki jim rata čez noč, povrhu vsega si pa tega sploh ne želijo…

pikapolonica123
Tebi pa priporočam, da sedaj po splavu čim manj planiraš nosečnost, ker ko enkrat nekaj hočemo, se dostikrat zalomi…Prepusti se toku, počakaj, vmes pa uživaj, da vidiš, če je res to to kar sedaj hočeš. Srečno 🙂

Ja, popolnoma tvoje mnenje. Tudi jaz sem pri 23. letih še žurala in niti slučajno nisem bila pripravljena na otroka. Meni in partnerju je bilo bolj pomembno, da se še malo zabavava, potujeva po svetu, si urediva domovanje in kariero in sva se lani odločila za otroka. Jaz stara 29. let, on pa 32. let. Pa nama ni žal in ničesar ne obžalujeva. Zato ni čisto nič žalostno, da je kdo pri 23. letih še neresen. Vsak ima v življenju drugačne cilje in do teh ciljev želi priti v različnih življenjskih obdobjih.

Žal mi je, da se ti je to zgodilo.. vseeno pa me zanima, kako zdaj čutiš?? bi obdržala otroka, če ne bi prišlo do SS in če bi se počutila tako, kot se sedaj?

Res bi bila vesela, če bi se lahko pogovorila z nekom, ki bi me razumel :(((

bom sedaj bolj na hitro odgovorila… otroka bi obdrzala v vsakem primeru, sedaj ko pa se mi je tole zgodilo pa se toliko bolj… lahko mi das mail pa malo poklepetava 🙂

ja zelo bom vesela pogovora, moj mail: [email protected]

dalia2012 evo sem ti poslala mail 🙂

se popolnoma strinjam s tabo..en dozori prej en kasneje..:D

Čestitke! Za nosečnost mislim! Veš, koliko jih je, ko si jo želijo, pa otroka ni in ni po mnogih letih! Ti pa blagoslovljena že v prvem poskusu! Vesolje, Bog, ali Narava, kar hočeš, te ljubi! Materinstvo ti je pisano na kožo! Veseli se, zmogla boš, boš videla.
Sicer pa čas za razmislek ni zdaj,ko otroček že obstaja kot podnajemnik pod tvojim srcem, zdaj ga ne moreš enostavno izvreči ali odmisliti. Tudi, če bi ga dala ubiti, bil je tvoj in veččččno bi se tega z bolečino in grozo spominjala, zato splav ni rešitev. Sprejmi ga z veliko ljubeznijo, in nikoli ti ne bo žal! Na žure hodijo lahko vsi in če so količkaj normalčni, se jih enkrat tudi naveličajo in odrastejo in spoznajo, da je to prazno početje. Boš pa hodila na družinske izlete z drugimi mladimi mamicami in očki. To je siguno bolj zdravo in pestro kot žurke. Ko pa otroci (glej, da ne bo ubogi edinček!) malo zrastejo, boste pa skupaj potovali kam dlje. Kar korajžno!

M’tka, a si prebrala samo njen prvi post? Par dni nazaj je napisala, da ji je plod odmru.

ja res je… :'(

Kar pogumno naprej pikapolonica. Jaz mislim, da verjetno že ni bilo vse uredu s plodom, če je odmru. Srečno.

prvič zanosila pri 23. – načrtovano – zdaj pri 26. imamo že drugega na poti… in ti lahko rečem omejen si lahko le toliko kot se omejuješ sam !…sicer sm do prvega otroka tudi sama žurala…ampak skozi nosečnost se že toliko spremeniš..ko rodiš pa še bolj…drug pogled na življenja drugo razmišlanje – rasteš ! danes ne bi šla nikakor nazaj v življenje pred otrokom – NIKAKOR ! s prvim otroko se mi je začelo novo veliko lepše in bolj polno življenje. Pa čeprav včasih ni lahko – greš z nasmehom naprej ! Pravijo da si otroček sam izbere starše in čas kdaj pride na ta svet…je že vse prav in pravi čas – ne skrbi – boš zmogla – in še vedno boš lahko imela tudi sebe in svoj življenje..le bolj kvalitetno bo in polno !

New Report

Close