Najdi forum

noseča-bolečine

Lep pozdrav, noseča sem 24 tedne in imam z vsakim dnem bolj močne bolečine iz križa v ritnico in celo desno nogo, ponoči močne krče v spodnjem delu nog in mravljince po celi desni nogi. Sem zaposlena kot prodajalka in se mučim ter hodim vsake dva dni k zdravniku, sedaj mi je končno dala ginekologinja napotnico za fizioterapevta in me zanima kako mi lahko sploh pomaga in če mi lahko napiše da ostanem na bolniški ker sem kot cunja ki se ne more več premikat, imam pa še triletnega fantka doma in se mučim da se še z njim malo zabavam.
hvala

Pozdravljena stsh!

Odsotnost od dela vam lahko napiše samo vaš osebi zdravnik.

Uboga stsh! Tudi jaz sem imela išjas v nosečnosti in je ginekologinja rekla, da to ni njen problem. Na srečo imam krasno splošno zdravnico, ki mi je dala bolniško in rekla, da se ne da drugega pomagat kot odležati. In res je “koma totale” pomagala. Ravno tisti teden je bil mož na službeni poti in je bil izpad sistema saj otroke nisem mogla peljati v šolo.
Jemlji B-kompleks tablete in kupi si suhi pivski kvas – jaz ga zamešam v jogurt. To pomaga. In počivaj, počivaj! Pazi kako se sklanjaš in kako lezeš iz postelje – vedno se prevrni na bok in z roko odrini navzgor ( tukaj delamo nevede največje napake ). Likanju in drugim gospodinjskim opravilom, ki najbolj nepravilno bremenijo hrbtenico se vsaj začasno odpovej. Ko spiš na boku imej med koleni malo blazino.
Če se še kaj spomnem ti napišem. Sicer pa ti mora dati navodila zdravnik ali fizioterapevt.
SREČNO

Mimogrede: moje vprašanje pa je zakaj mora človek priti do ultra specialistov, da zve kako naj leze iz postelje in dviguje otroka. Morda bi nam že splošni kaj takega lahko povedal.

Z zadnjim odstavkom se strinjam, kot oče sem lahko bil na UZ celih 22 sec. Sramota!!!

New Report

Close