noseč.hormon
Pozdravljeni!
Znašla sem se v zelo čudni situaciji. Zadnji spolni stik je bil dec05, od takrat so bile tri menstr. Vendar se mi je ta tretja zdela malo drugačna kot običajno in takrat sm prvič pomislila, da so to lahko krvavitve druge vrste. Tako sem naredila noseč.test, ki pa so bili neg. Tudi ginekolog.je z UZ noseč. Izključila. Ker mi ni dalo miru sem 24.4.naredila še krvni test beta hcg. Rezultat 0.718, kar naj bi bilo neg. Kaj zdaj to pomeni? Lahko Nosečnost izključim? Je bila pa je ni več?
Ali bi mi moral test v primeru, če bi bila noseča pokazati več, saj bi bila v tem primeru že v cca.18t.? Prebrala sem namreč, da je količina beta hcg v takem času že 4000 in več..
Od česa je odvisna količina tega hormona? Ali bi te krvavitve lahko vplivale na količino beta hcg?
Ta hormon se pojavi le v primeru noseč. A ne?
Še to,že naslednji dan po tem testu pa sem spet dobila mens. Oz. nekaj podobnega, spet ni kot običajno, je zelo rdeča,šibka Kaj se torej dogaja? Nosečnost, hormonsko neravnovesje ali kaka druga bolezen? Kaj naj naredim?
Res hvala za odgovor!
Spoštovani!
Glede na to, da ste trikrat imela menstruacijo in da je beta HCG nizek, ne gre za nosečnost. Beta HCG je hormon posteljice in je značilno zvišan v nosečnosti. Pričakovati je, da se bo menstrualni ciklus uredil. Sicer priporočam obisk pri ginekologu in morebitni zdravljenje s hormoni.
LP