Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina NOS – NA POMOČ!!!

NOS – NA POMOČ!!!

Imam en grd problem.

Alergična sem na brezo in v času cvetenja imam težave – oči srbijo, pečejo, se solzijo; nos je zabasan, poln ali pa teče iz njega…
Zdravnica mi je predpisala tablete Flonidan, kapljice za oči Livostin in pršilo za nos Nasonex.
Pa imam kljub temu težave z nosom. Ne morem dihat na nos, not je vse zabasano. In – že skoraj dva meseca traja – vsakič, ko si brišem nos, so na robčku sledovi krvi. Drugače mi kri iz nosa nikoli ne teče; niti po krepkem šusu z žogo v glavo mi ni tekla kri iz nosa. Zdaj pa je kar ves čas nekaj krvavo not. In ne morem dihat na nos. Vse je zabasano, občutek imam, da je nekje notri vse polno. Včasih se mi zdi, kot da je znotraj otečeno in zato težko diham.
Najprej sem mislila, da je se kri pojavlja zaradi ‘pretiravanja’ z Nasonexom, kot je pisalo v navodilih, da se lahko zgodi, čeprav sem ga jemala samo toliko, kot je bilo predpisano. Pa sem zmanjšala z dveh na en vpih. Pa ni bilo okej. Potem sem za nekaj časa čisto prenehala. Presenetljivo, ampak stanje ni bilo nič slabše, ko sem sprej nehala uporabljat in po tistem, ko sem spet začela, se ni nič popravilo.
Zoprno je, ker se mi nos ponoči zamaši, pa začnem dihat na usta. Potem se pogosto zbudim s čisto suhimi usti in grlom in zaradi tega sem začela grdo kašljat. Ob postelji sicer imam kozarec vode, da lahko zjutraj poplaknem, je pa vseeno neprijetno. Poleg tega mi je dihanje na usta zoprno, na nos pa ne morem.
Na notranji strani leve nosnice imam nekakšno ranico; na njej se naredi kot nekakšna hrasta in se ves čas počutim, ko da imam ‘smrkel’ napol iz nosa ven, čeprav ne gleda ven, pa tudi težko diham mimo tiste hraste. Če jo poskusim ‘odstranit’ sprožim samo ponovno krvavenje in s tem nastanek nove hraste.

Kaj še lahko naredim za svoj nos, da mi bo pomlad znosnejša??!??

P.S.: z očmi nimam večjih težav; sicer se mi zjutraj oči (trepalnice) včasih ‘zlepijo’ skupaj od prahu, ampak ko jih sperem z vodo je vse ok.

hvala že vnaprej!

eva

Spoštovani!

Zaradi alergije in stalen uporabe pršila imate verjetno že močno spremenjeno sluznico, ki ob brisanuj nosu hitreje zakrvavi. Sam problem ni nevaren. Mesto, kjer opažate krasto, mažite s kakim mazilom – lahko jetudi običajno nevtralno mazilo.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close