Najdi forum

Pozdravljeni,
že kakšen mesec imam težave z nosom. Večkrat imam občutek pritiska v nosu (kot pred krvavitvijo iz nosa), vendar mi kri ne teče, ko pa se useknem, opazim na robčku strjene koške krvi. Poleg tega se mi večkrat solzijo oči, srbi me tudi nebo. Zanima me, ali so to prvi znaki senenega nahoda oz. alergije. Pred tem težav nisem imela.

Hvala in lp!

Spoštovani!

Imate kra prav. Preverili boste tako, da vam zdravnik predpiše zdravila proti alergiji.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Lep pozdrav!

Stara sem 20 let in študentka. Težave z želodcem imam že nekaj let.Pretrpela sem tudi okužbo s HP. Stanje se je pričelo izboljsevati, ko so se mi pričele pojavljti nove težave. Namreč kar nenadoma dobim hude bolečine v predelu pod desnim rebrnim lokom. Te neznosne bolečine spremlja tudi huda slabost, kar traja po več dni. Takrat nimam nobenega apetita in se nasploh počutim obupno.Ko zadeva mine, je spet vse po starem, dokler se vse spet ne ponovi. Naj Vam povem, da zelo pazim, da se ustrezno prehranjujem (veliko sadja, zelenjave – sem vegeterijanka, malo maščobe, sladkarij ne uživam, rada imam mlečne izdelke, pijem večinoma vodo.) Pred 14 dnevi sem opravila UZ zg. abdomna, kjer niso našli nobenih patoloških sprememb na vranici, jetrih, treb. slinavki, žolčniku, želodcu. Zdravnica je samo rekla, da imam žolčnik malce nenavadne oblike – precej podolgovat in v obliki ”slaloma” ter da je možno, da mi žolč zateka v želodec. To je pokazala tudi zadnja gastroskopija. Razen tega, moji izvidi kažejo vse b.p., a jaz imam kljub temu hude težave. Celo življenje nisem imela težav s prebavili, po okužbi s HP pa vse bolj. Zakaj prihaja do takšnih težav samo občasno in ne po določeni hrani? Kako se da temu pomagati? PROSIM za Vaš nasvet!!!

Manja

Spoštovani!

Če ne bi omenila UZ, bi vas napotil nanj s sumom za žolčne kamne. Kljub normalnemu izvidu bi v tistem zvijuganem žolčniku lahko tičal izvor vaših težav. Lahko da gre za t.i. porcelanasti žolčnik, v katerem ni “pravih” kamnov, le nekaka gosta snov, ki pa povzroča enake težave kot kamni. Na vašem mestu bi se z izvidi oglasil pri trebušnem kirurgu po nasvet.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close