norveška.. ki so slovenci??
Lep pozdrav vsem skupaj..
Mene muči naslednje vprašanje: KI STE SLOVENCI KI BI NAJ ”BLI” NA NORVEŠKEM???
po vseh forumih, e-mailih na veleposlaništva, rahlo neokusne pogovore z euresom itd. sem uspel vspostavit stik z dvema (hvala bogu prijaznima!!) slovencema na norveškem. po enih starih podatkih bi jih naj bilo prijavljenih 86! ni dosti je pa nekaj! celo na uradni strani veleposlaništva v Kopenhagnu imajo (pazi) NAPAČEN oziroma NEDEJAVEN e-mail od osebe ki bi naj bila kontaktna oseba ”kluba slovencev na nor.”
popizdiš -.- ..v glavnem! če je slučaaajno na norveškem prijavljen še kakšen slovenec ki je hkrati tudi toliko prijazen da mu ni težko sodelovat v kratkem pogovoru in odgovorit na cca. 3 vprašanja, bi ga/jo lepo prosil naj sodeluje v tem forumu. pa če mi uspe prit gor častim rundo 🙂
hvala, Lep pozdrav
Pozdrav,
jaz sem se pred 4 meseci preselil na Norvšeko, če ti lahko kako pomagaj mi sporoči na mail: [email protected]
Jaz bi popizdil ce bi ambasada dajala moj naslov komur koli vprasa, ce ne radi drugega ze iz principa. Pravzaprav je proti zakonu.
amm Jorgel!
..preden popizdiš naj samo komentiram tvoj ”princip” (brez zamere) ..glih zaradi takšnih vase zagledanih egoističnih ***** slovencev polnih principa kot si ti smo tam kje smo, vsak samo na svojo korist gleda, ne pomisli pa noben da je brezveze bit ego, ker egoisti niso sposobni ničesar sami izvest! (v celoti) ..tako da butaste komentare zadrži za sebe..hvala! 🙂
..glede ambasade pa bom povedo to, da so na njihovi strani osebe same prijavljene kot KONTAKTNE OSEBE na norveškem..(kar spet pomeni da si z komentarjem brcnil v popolno temo)
Se strinjam z Jorgel , nobeni uradi ne smejo naprej posredavat osebnih podatkov (DATA) katere so jim ljudje zaupali.Kam bi pa prisli saj clovek ne bi bil varen spat v svoji postelji Kaj pa lahko naredijo je da jim das svoje podatke in dovoljenje da jih posredujejo v takih primerih kot Zokn. Pa pustimo to mene zanima zakaj je tako tezko najti sorojake v tujini. Odgovor je enostaven, pac zato ker nocejo da jih najdes. Zakaj?
Zokn poglej kako se ti obnasas, najprej prosis ljudi za prijazno sodelovanje, kot ces saj smo vsi prijatelji v trenutku ko ti nekaj ni prav pokazez popolnoma drugo agresivno sliko in zato jaz s tabo nebi hotel nobenega stika Tu je tvoj odgovor.Od kje zavraga si se vzel.
pietr..
Jaz nisem zahteval niti prosil za noben ”oseben” stik od nekoga ki se ”skriva”
na vladnih straneh so ‘bili objavleni podatki oseb ki so predstavniki društva slovencev na norveškem KI JE JAVNO! jaz pa niti nočem nobenih osebnih podatkov (naslov,tel.) ker me ne zanima!! ..če pa vprašaš na forumu kje je kdo, (kot vsesplošno vprašanje) in ko te en ali dva (brez zamere) ”omejenca” napadeta z totalno brezveznimi izjavami ki niti niso bile v osnovnem vprašanju navedene pa te rahlo razkuri tota bedasta slovenska lokal-partiotska inteligenca!!
kaj pa se bontona tiče pa naj povem da mi je Koleti zelo prijazno odgovoril na tista OSNOVNA vprašanja ki niso imela nič v veze z vajinimi extremnimi fobijami!!
samo svašta čuj..kako pa delate na običajnem forumu xD ..2x ste gledali neko odvetniško nadaljevanko. pa že vsi mislite da ste pametni pa ”trosite” zakonodajo 😀
predlog za naslednjič: ..ni treba popizdit pa se delat pametnega ko nekdo na forumu postavi navadno vprašanje!!
Nehaj se zgovarjat Zokn, s tem se samo globlje zakopavas v drek.
:’D ..sao si smešn ti veš 🙂
lep dan 😀
A so mogoče kaksnih slovencev na norveskem?
Zdaj zivim na norveskem ampak sem rojen na svedskem in zanima me ce mogoce zivi nekaj slovencev tukaj.? Sem v oslojs
Lp stefan
Pozdravljeni,
pisala sem na e-naslov slov.-norveškega prijateljstva, pa dobim nazaj pošto, da naslovnik ne obstaja. Me pa zanima, ali biva kdo v ali bližnji okolici Levander-ja (Levander). Rada bi vzpostavila stik s kom iz teh krajev. Vnaprej hvala za odgovore in l.p.
Halo 🙂 ..sem prekopiral kraj v G,Maps in mi ga ne najde. Na katerem predelu norveške je?
Zdravo!
O, vem še za enega, ki je naše gore list in živi na Norveškem, zdaj že 4 leta.
Če vas še zanima, ga bom po Skype vprašala, če vam lahko dam njegov naslov.
Vem, da je imel tudi sam že težave pri navezavi stikov z drugimi Slovenci na Norveškem.
Očitni se je tja gor preselilo precej čukastih Slovencev.
LP Ankapika
In od česa pa ti Slovenci na Norveškem živijo? Ali glede na nično stopnjo brezposelnosti delajo tudi enostavna dela, potem dvomim da so vsi od svojega dela dobro preskrbljeni, čeprav je bogata država
Mene pa zanima, kakšen je postopek, če na Norveškem dobiš delo? Ali moraš imeti začasno bivališče tam, pa davčno številko, kako je z zavarovanjem?
Ne razumem zakaj bi se clovek, ki je sel zivet v drugo drzavo, pustil Slovenijo in Slovence za sabo, zelel potem v tej drzavi ravno s Slovenci druzit?
Forum je zaprt za komentiranje.