Normalne vrednosti sladkorja pri zdravem človeku
Pozdravljeni,
meritev krvnega sladkorja na tesce je pokazaka da je v mejah normale. Ker pa ne najdemo nobenega vzroka zakaj se me morem zrediti in ob minimalni bolezni padem takoj za eno kilo, sem za vsak slucaj opravila sr OGTT. Vrednost po 2urah je bila nekaj cez 4 (tocno vrednost ne vem ker mi ie zdravnica tako po relefonu povedala). Ali menite da bi kirala do diabetologa?
hvala za odgovor
Pozdravljeni,
OGTT je v redu. So ljudje, ki se hitro zredijo (teh je precej več) in so ljudje, ki se težko zredijo. Jejte večkrat na dan, izbirajte pestro prehrano. Zdravnico prosite, če vam pogleda ščitnične hormone.
Lep dan
Karmen Janša
Pozdravljeni, na urgenci (zaradi paničnega napada) so mi med drugim tudi pregledali kri in sladkor je bil 7,4 (2 uri po ogromnem sendviču). Je ta vrednost OK?
hvala LP
Zdravo,
v 25 tednu nosečnosti so mi na tešče odkrili 5,1 mmol/l sladkorja v krvi. Poslali so me k diabetologu kjer sem dobila napravo za merjenje sladkorja. Priznam,da sem v sami nosečnosti bila kar sladkosneda. Seveda ko sem izključila sladkor in večino hrane iz bele moke je sladkor v normalnih mejah. Kljub temu pa mi je zelo interesantno spremljati nihanje sladkorja in katera hrana ga zelo hitro dvigne. Do sedaj sem ga merila 1,5 ure po obroku kot so mi svetovali. Zanima pa me slednje,če bi želela recimo vedeti koliko dvigne sladkor košček čokolade,kdaj bi morala meriti,takoj po zaužitju,da bi bil rezultat optimalen? Ali 1,5 ure kot pri obrokih?
Najlepša hvala za odgovor
Lp
Pozdravljeni
mene pa zanima ali je možno, da imam čez dan vrednosti sladkorja v mejah normale zvečer pa tudi do 7,5? Sem noseča v 13t.
izmerjene vrednosti:
– včeraj:
pred kosilom: 4,8; po kosilu 90 min: 5,9;
pred večerjo: 6,2; po večerji: 6,3
– danes:
tešče: 5,1; po zajtrku: 5,4;
pred kosilom: 5,1;po kosilu: 4,7;
pred večerjo: 5,3; po večerji: 7,5.
Kaj menite na moje vrednosti? Bom morala po insulin?
Zanima me še samo kdaj začnem šteti minute po obroku? 90 min ko začnem jesti, ali 90 min ko končam z obrokom? Hvala za odgovor. LP
Pozdrav
Star sem 27 let, športno aktiven, zadnje čase malo pod psihičnim naporom.
Pri laboratorijskem pregledu na tešče zjutraj je bila s- glukoza izmerjena 6.6.
Je to še normalno ? ali bi bil potreben kašne pregled. Samega sladkorja ne uživam veliko.. le v obliki sadja.. tega je ogromno
Spoštovani,
ker tudi sam zgubljam na teži sem opravil 75g OGTT test
na tešče ks:5,ommol/l
2h kasneje 3,1mmol/l (nisem se počutil slabo vendar me nizek rezultat bega! reaktivna hipoglikemija? )
hemogram ok
tsh ok
ldl 3,5
hdl 1,2
alt 60
HVALA
Forum je zaprt za komentiranje.