Normalna teža mucka
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=kvEc4K5L9mg
Zgodba me je do solza ganila. Upam, da kmalu najdeš ljubeč dom! <3
Bemtiš, sem čorava, pa ta pesek imam jaz zdaj na novo!! Meni je prodajalec rekel, da njemu zdrži dober mesec teh 7 kil. Hmmm, definitivno poročam.
Še eno stvar sem se spomnila. Napisala si, da je ko je bil mladiček, šel večkrat pomalem lulat. Od te junk hrane čist možno, da ima flutd, Tudi moja je to imela, ker je pač preden sem jo vzela k sebi, jedla junk. In vetka mi je rekla, da pride flutd izključno zaradi napačne prehrane.
Ujame se urin. Recimo da mu ne daš peska v posodo, tako da se polula na čisto plastiko, ti pa potem z inekcijo ta urin “posesaš”, s tem da moraš nesti urin v roku 2 ur na veterino na urinski test, drugače se lahko razvijejo bakterije in skvarijo realno sliko. Mislim da test stane okoli 15 eur, morda imate v Mb manj. Potem pa kupiš posebne briketke in urinopasto.
kakorkoli, bodi pozorna na kepice, koliko jih je vsak dan, so to velike kugle ali manjše? Ali se kdaj polula tudi kam drugam?
Sem imela Flamingo pesek in je bil ok. 🙂 Se mi pa vseeno bolj obnese Golden Gray, ker se ga manj porabi, pa nekoliko manj se raznaša se mi zdi. Čisto na pamet rečeno se mi zdi, da je tudi nekoliko cenejči od Flaminga, nisem pa sigurna. Golden Gray jaz naročim na Super Čombe spletni trgovini. Imaš pa na voljo parfumiranega in brez vonja (ta je meni dosti bolj všeč). 😉
Aja pa da te opozorim še na to, da je kvalitetnejša hrana na prvi pogled res dražja, na daljši rok pa po mojem definitivno cenejša.
Hrano je vedno najugodneje kupovat v velikih pakiranjih. Jaz vzamem recimo vrečo od 10 kg. Pa prepakiram v eno manjšo posodo iz katere sproti vsak dan jemam, veliko vrečo pa dobro zaprem, da se ne kvarijo. In komot zdržijo dolgo časa. Tako da če primerjaš recimo 10 kg pakiranje Sanabelle in pakete Whiskas na kilo Sanabelle ni skoraj nič dražja.
Hrane iz supermarketov, kot so ti že ostale povedale, ne vsebujejo nič mesa. To pa logično pusti posledice na mački, ker je mesojeda. To ni nujno, da se pokaže takoj, ampak ko je starejša. Zdravljenja teh problemov pri vetu so lahko res zelo draga.
Zaradi slabe hrane je pogosta debelost (z debelostjo lahko pride recimo tudi sladkorna, ali pa z leti problemi s sklepi itd.), okvare zob, sečil … Zdravljenja spet stanejo ogormno. Tako, da če malo preračunaš vidiš da niti ni ceneje z Kitekatom ipd.
Seveda je super, če mačka dobi tudi sveže meso (lahko surovo postrežeš ali skuhaš).
Sanabelle sicer ni nek velik presežek, je pa odlična, če primerjaš s kakovostjo tistih hran s katerimi hraniš. Pa predvsem zato, ker je cena nizka sem ti jo predlagala. Jaz jo naročam prek Super Čombeta ali kupim v Alerju. 🙂