Norlevo.
Lep pozdrav
Imam eno vprašanje. Danes sva ob približno 13 uri imela s partnerjem spolni odnos. Redno jemljem KT, vendar sem jo včeraj zvečer pozabila vzeti ob določeni uri, zato sem tabletko vzela šele danes okoli 11 ure dopoldne. S partnerjem nisva uporabila kondoma, pri samem spolnem odnosu mu ni prišlo vame. Skrbi me, da bi mogoče lahko zanosila. Če jutri zjutraj vzamem tabletko Norlevo, bi se še lahko dalo preprečiti morebitno nosečnost?
Hvala za odgovor že vnaprej!
KristY. V takem primeru je vsekakor dobro uporabiti nujno kontracepcijo in nadaljevati z običajnimi tabletkami po shemi.
Lee5: Slabost ni le znak nosečnosti, to lahko hitro izključite z testom na nosečnost, potem pa poiščete še druge možne razloge za slabost.
Spoštovani,
Pred nekaj dni sem s fantom imela spolne odnose in nama je zdrsnil kondom. Opazila sva po 5 sekunah, nisem bila sigurna ali del sperme je šel vame ali ne in sva se takoj odpravila v lekarno kjer sem kupila tabletko NorLevo 1,5 mg. Tabletko sem pojedla 1 uro po spolnem odnosu. Zanima me, (ker tu berem, da nekateri vzamejo 2 tabletki hkrati ali ena takoj ena pa po 12h), ali je 1 tabletka dovolj? Meni je farmacevtka dala le 1 škatlica v kateri je bila le 1 tabletka. Kot zaščito uporabljava le kondome. Spolni odnos se je zgodil 8. okt, ovulirala sem okrog 4-6 okt. Danes (11 okt) pa se počutim zmatrana in čutim napetost v spodnjem delu trebuha. Ali je to znak nosečnosti ali je le stres ker skos razmišljam o tem?
Zelo me skrbi in prosim za odgovor.
Najlepša hvala.
Zdravo! večinoma prebiram,da je ženskam po norlevi tabletki menstra zamujala… nama je pred enim tednom počil kondon, tabletko sem vzela takoj naslednje jutro, ampak danes sem dobila nekakšno krvavitev. sicer je takšna kot na prvi dan menstruacije,vendar je to 1 teden prezgodaj. je možno da mi je tabletka pomešala ciklus in je pač menstra prezgodaj? ali je to že slučajno znak nosečnosti? naj povem da so me prsa precej bolj bolela in me še,kot normalno pred menstro. ali lahko sedaj začnem jemati KT(recimo da je to 1.dan menstruacije)? bila sem pri ginekologinji, ker me je nesreča s kondomom končno prepričala v uporabo le-teh.
hvala,upam na čimhitrejši odgovor.
Poleg zakasnitve menstruacije se pogosto pojavlj tudi izvenciklična krvavitev, bolečine in napetost v dojkah in slabost in bruhanje. nič od tega pa ni znak morebitne nosečnosti ampak stranski učinek tabletke. načeloma že sedaj lahko začnete z uporabo kontracepcijskih tabletk, vendar ob spremenjenem počutju vseeno mislite na možnost nosečnosti in ob morebitni odsotnosti menstruacije v pavzi, naredite test na nosečnost.
Spoštovani!
naj še jaz povem mojo (prvo) izkušnjo z Norlevom. S partnerjem imava 2 otroka, najmlajša je stara 14 let in se še doji. Pri odnosu sva imela nesrečo s kondomom. Ker je bilo to v soboto zvečer, sem šla takoj v ponedeljek kupit famozno tabletko, ker ne želiva še enega otroka. Farmacevtka me je opozorila, da se učinkovitost s časom kasnejše zaužitve zmanjšuje, sem pa morala zračunat, da od zaužitja tablete vsaj 8 ur ne dojim. kakorkoli, zaužila sem jo v roku 36 ur po odnosu. zvečer mi je bilo slabo in sem bruhala, to se je nadaljevalo še naslednji dan (slabost…) in se klicala zastopnika Dr. Gorkič, da jih malo povprašam, če je to možno, da so stranski učinki še tako dolgo po zaužitju. Menda ne (prejšnji teden pa je imela hči rotavirus in sem ga verjetno imela tudi jaz), me je pa potolažil odgovor gospe, da je zaužitev tablete znotraj 36 ur zelo učinkovita in da “se nimam česa bati”. ker 5 dni po predvideni menstruaciji krvavitve še ni bilo, sem naredila test nosečnosti, ki je pokazal (rahlo) pozitivno. naslednji dan sem ponovila test z drugim testerjem, ker pač nisem mogla verjet, da se je to res zgodilo….in se je!! trenutno sem noseča 6 tednov in nimam nikakršnih znakov nosečnosti (razen izostanka menstruacije).
ampak – kako je to možno???
So vse postkoitalne tablete enako učinkovite? se jo lahko kupi tudi med vikendom v dežurni lekarni?
Nobena kontracepcija žal ne zagotavlja čudežev. Nujna kontracepcija je za nujne primere – tako kot je bil vaš- in najbolj učinkovita je v prvih 24 urah po dogodku. Kasneje je še vedno zelo učinkovita, vendar nekoliko manj. Bolj in dlje je učinkovita druga nujna tabletka, ki se imenuje ellaOne in jo predpiše zdravnik na bel recept. Norlevo in Escapelle sta dosegljiva v lekarnah, tudi dežurnih čez vikend brez recepta. Morebiti je zdaj primeren čas, da razmislite o uporabi bolj dolgoročne zanesljive kontracepcije?
Pozdravljeni..v nedeljo 19.2 sva z fantom imela nezaščiten odnos in fant ni prepričan če je izliv prišel v nožnico.Tableto Norlevo sem vzela 13ur pozneje,Menstruacijo bi morala dobiti včeraj 19.2.,,ali je tableta delovala(nisem imela krvavitve,nisem bruhala..itd.)in če je koliko dni mi bo zamujala menstruacija?
Moia:
zaradi moje odsotnosti vam z zamudo odgovarjam: Menstruacijo ste v tem času že zdavnaj imeli, morda je prišla malo kasneje kot običajno in verjetno je bila krajša in šibkejša kot ponavadi. to se zgodi, ko vzamte nujno kontracepcijo v drugi polovici ciklusa. Slabost in bruhanje nista nujna pojava ob zaužitju nujne tabletke niti ne pomenita, da je tabletka učinkovita. Bila pa je z več kot 90% verjetnostjo učinkovita, saj je bil postopek uporabe povsem pravilen in pravočasen.
Pozdravljeni!
S fantom nama je počil kondom, po 10h urah sem vzela tabletko Norlevo.
Z naslednjo menstruacijo sem hotela začeti s kontracepcijskimi tabletkami ampak nevem kako bom vedela ali bo to menstruacija ali samo vmesna krvavitev? Menstruacijo pričakujem v roku 7h dni – kaj če začnem krvaveti že prej? Lahko že kar takoj pričnem z jemanjem kontracepcijskih?
Spoštovana! Če je menstruacija že tako blizu, bo najverejetneje prišla pravočasno ali pa z manjšo zakasnitvijo in prvi dan kar začnite z uporabo tabletk. Vmesna krvavitev je ponavadi kratka in šibka krvavitev nekaj dni po uporabi tabletk, je drugačna kot običajna menstruacija.
Pozdravljeni!
V soboto 31.3. sem vzela tableto Escapelle, po šestih dnevih, torej v petek 6.4. se mi je pojavila krvavitev. V nedeljo 8.4. pa sem začela jemati kontracepcijske tablete Yaz. Včeraj zvečer (11.4.) se mi je pojavila slabost in pa bolečine v predelu trebuha, ki so trajale celo noč, zato sem vzela Naklofen. Bolečine niso ponehale. Danes imam čudno bolečino v spodnjem delu trebuha, maternici ter tudi nožnici, napet trebuh, pekočo bolečino ob uriniranju. Zanima me ali je nujen obisk pri ginekologu? In zaradi česa bi takšna bolečina lahko nastala? Moram prenehati jemati Yaz ??
LP
Pozdravljeni!
Redno jemljem kontracepcijske tablete vasak dan ob isti uri, in ko sva imela odnos je prišlo do izlitja v nožnico zaradi gotovosti sem naslednji dan od 12 vzela še norlevo in potem isti dan kt izpustila, da ne vzamem preveč teh hormonov v enem dnevu. Lahko danes že vzamem tabletko ali naj rajše še danes počakam in vzamem jutri?
V naprej se zahvaljujem za odgovor. LP
Pozdravljeni!
Pred enim tednom sem vzela Norlevo..in po sedmih dneh (torej danes) sem dobila krvavitev. Nisem pa prepričana ali je menstruacija ali pa samo vmesna krvavitev, saj bi menstruacijo morala dobiti komaj čez 1 teden. pred mesecem pa sem dobila kt yaz, ki jih bi naj začela jemat ob prvem dnevu menstruacije. Ali jih lahko vzamem četudi mam mogoče vmesno krvavitev?
Pozdravljeni!
Grabi me panika in prosim za nasvet:
v soboto okoli sedme ure sva s fantom imela spolni odnos pri katerem je počil kondom. tabletko Norlevo sem vzela v torek zjutraj ob osmih- torej ca. 50 ur po odnosu. zdaj me grabi panika, ker niti ne vem ali sem imela plodne dneve, saj so bile zadnje tri menstruacije zelo neredne ( december: 17.12.-24.12., januar: 28.1.-2.2., naslednja pa je bila 22.3.-27.3.)
zanima me kako je pri takem ciklusu s plodnimi dnevi, kdaj lahko opravim test nosečnosti- a lahko že en teden po odnosu, bo pokazal pravilno? prav tako me zanima ali po 50 urah tabletka deluje ali je bolj malo verjetno?
Hvala