Norlevo.
Pozdravljeni!
Včeraj sem imela spolni odnos s fantom in pri tem nama je počil kondom. Zadno menstruacijo sem imela 8.5., moj ciklus je reden in traja 30 dni. V roku 3-5 dni pričakujem menstruacijo. Ker kakršnekoli hormonske tablete zelo slabo prenašam, sem skeptična glede uporabe jutranje tabletke. Ali menite, da je dovolj zanašati se na varne dni, ali naj vseeno vzamem tabletko?
V skrajnem primeru bom počakala 3 dni in nato vzela tableto, zanima pa me še ali je že možno dobiti tabletko ki se lahko vzame do 5 dni po odnosu in ali potrebujem recept?
hvala za odgovore in lp,
V katerikoli fazi ciklusa se je modro zaščititi z nujno kontracepcijo, možne so tudi izredne ovulacije. Čakanje na skrajni rok ni najbolj mordo, z odmikanjem od dogodka tudi pada zanesljivost nujne kontracepcije. V lekarnah je na voljo tudi tabletka, ki jo vzamete v roku do 120 ur po dogodku, zanjo pa vam mora zdravnik predpisati bel recept.
Lep pozdrav !
Moj problem je tak.
Začetek zadnje menstruacije je bil 13.5. nato je 21.5. prišlo do nezaščitenega spolnega odnosa in v 30h sem vzela Norlevo. Po 5 dneh sem dobila vmesno krvavitev ki je trajala 7 dni. Naslednjo menstruacijo bi morala dobiti pred dvema dnevoma vendar se je danes pojavila šibka krvavitev, najprej rjave barve nato rdeče. Je res zelo šibka. Moja menstruacija je ponavadi močnejša. Je to zaradi tabletke ali bi me moralo skrbeti zaradi kakšne nosečnosti?
Hvala za odgovor.
ponavadi uporaba nujne kontracepcije v prvi polovici ciklusa bistveno ne spremeni trajanja in količine krvavitve ob redni menstruaciji. Ker je Norlevo najbolj učinkovit v prvih 24 urah od nezaščitenega spolnega odnosa, lahko vseeno izključite nosečnost s testom.
Spoštovani!
Menstruacijo imam redno, tako da bi jo morala dobiti 18.7.. Zaradi odhoda na morje,sem s 14.7. začela jesti Primolut Nor z željo prestavitve menstruacije. 17.7. se je zgodil nezaščiten spolni odnos,po njem pa sem v 20ih urah vzela Escapelle. Kolikšna je možnost nosečnosti? Naj povem še, da jemljem zdravila proti epilepsiji, in sicer Depakine Chrono, ki pa jih zaradi strahu, da bi zmanjšala učinkovitost Escapelle prva dva dni po vzetju le te tabletke,prav tako nisem jemala.
Najlepša hvala za odgovor!
Pozdravljeni,
4,5 tednov po porodu sem imela nezaščiten spolni odnos, po 36 urah sem vzela Norlevo, 5 dni po tem sem začela krvaveti, danes je 3.dan krvavitve, ki je močna. Menstruacije po porodu še nisem imela, tudi dojim ne. Čišča po porodu je prenehala nekje po 3 tednih. Je ta krvavitev menstruacija ali krvavitev po Norlevo in kdaj lahko najhitreje preverim nosečnost?
Hvala za odgovor!
Njverjetneje gre za krvavitev po norlevu, ker pa ne dojite, bi bila mogoča tudi menstruacija. Nosečnost lahko izključite z domačim testom na nosečnost, po potrebi obiščete ginekologa. Najbrž pa ste v kratkem že naročeni na poporodni pregled kjer boste lahko razčistili dileme.
Zdravo!
Imam problem in sicer.. menstruacijo sem imela 7.7.-14.7. (kot ponavadi en tedn), potem pa sva z fantom imela nezaščiten odnos 15.7. in mu je “ponesreči prišlo direktno noter” . Takoj sem šla v lekarno po jutranjo tabletko in je bilo vse normalno, dokler sedaj 23.7. nisem zopet dobila menstruacije. Vendar ni bila takšna kot ponavadi ampak bolj švoh. In vmes me bolel mehur in peklo me je ko sem šla lulat, tako šla k splošnemu zdravniku in 29.7. sem dobila antibiotike primotren. Menstruacije sicer nimam več, ampak imam nekakšen rjav izcedek. Ali je to normalno? Že vnaprej hvala za odgovor.
Binao: Test je najbolje narediti, če vam menstruacija izostaja en teden ali dlje.
Burek1: Možnosti nosečnosti so zelo zelo majhne, postopali ste povsem pravilno.
Piksi4: Krvav izcedek je lahko posledica uporabe hormonskega zdravila, lahko pa bi šlo tudi za glivično vnetje nožnice po antibiotiku. Natančen odgovor lahko da le ginekolog po pregledu.
Buba73: Najbolj varno bo, če zaradi počenega kondoma uporabite še nujno kontracepcijo.Verjetnost nosečnosti je odvisna od faze ciklusa, ko se je zgodila nesreča in ali je morda že prišlo do izliva predsemenske takočine v kondom.
Pozdravljeni. S fantom nama je počil kondom, a do izliva ni prišlo. Sicer redno jemljem Logest, a sem vseeno še isti dan v roku 1h vzela norlevo. To je bilo v petek. Logest sem jemala do srede, menstruacijo bi morala torej dobiti v nedeljo/pondeljek. Do danes je še nisem dobila.
Vem da je možnost, da bi zanosila res majhna, kajne?? Vendar me predvsem zanima kaj naj storim glede menstrualnega cikla? Naj kot vedno po 7dnevnem premoru vzamem tabletko, kaj če menstruacije ne dobim? Naj grem po test nosečnosti?
Hvala in lp.
Spostovani!
Jemljem KT, ampak sem v sredo (10.8.) tabletko pozabila vzeti, vzela sem jo sele zvecer, z vec kot 12 urno zamudo. Potem sem naprej 2 tabletki vzela normalno. Ampak danes nama je s fantom pocil kondom in naju oba skrbi, zato sem se odlocila da bom zjutraj sla po Norlevo. Zanima pa me glede menstruacije. Namrec, v skatlici imam se 2 KT, potem pa pricakujem menstruacijo. Ce pa vzamem Norlevo, potem se ciklus zamakne za par dni, ce sem prav razumela? In taletke potem jem normalno naprej, kot bi morala?
Najlepse hvala za odgovor,
Lp
Flower111: če ste redno in pravlino jemali Logest, ob počenem kondomu niti ni bilo nujno uporabiti Norlevo saj so vas ščitile tabletke. Če prav razumam, se je to zgodilo bolj proti koncu tablice, zato se je ciklus z Norlevom podalšal in še ni menstruacije. Prverite ali je test na nosečnost negativen in potem normalno nadaljujte z Logestom po shemi.
Hopefaith: Prav ste ravnali, da ste uporabili Norlevo. Ta res lahko podaljša ciklus in zakasni menstruacijo. v vašem primeru je na voljo še ena možnost: da niti ne čakate ali bo prišlo do menstruacije v pavzi ali ne, ampak kar brez pavze nadaljujete z novo tablico tabletk.
Pozdravljeni!
S fantom sva imela nezaščiten spolni odnos in sem zato vzela tableto Norlevo. Menstruacijo sem nato dobila nekaj dni prej kot pričakovano, trajanje je bilo pa enako kot ponavadi. Zanima me če lahko svoje skrbi o morebitni nosečnosti že izključim?
Že vnaprej se Vam zahvaljujem za odgovor!
Lp
Odvisno kdaj v ciklusu je bil spolni odnos brez zaščite oz. kadaj ste uporabili Norlevo. Lahko je šlo le za prekinitveno krvavitev po Norlevu in še ne za pravo menstruacijo. Opazujte se še naprej kakšno je počutje in ob morebitnem sumu na nosečnost naredite test. Ne pozabite na uporabo zaščite tudi v tem ciklusu,ki sledi.
Lepo pozdravljeni!
Prejšnji mesec sem vzela tabletko norlevo (tabletko sem vzela takoj po spolnem odnosu ki pa je bil zaščiten(kondom)) ker sem bila tik pred menstruacijo sem tri dni po norlevu dobila menstruacijo.sedaj pa je naslednji mesec in bi mogla že imeti menstruacijo pa je ni.. čutim bolečine v jajčnikih in v križu skratka imam znake kot jih imam ko imam menstruacijo vendar je ni imela pa sem spolni odnos (2.8) in me zanima če sem lahko noseča spolni odnos je bil zaščiten danes sem naredila test ki pa je negativen je to da nimam menstruacije zaradi tabletke norlevo???
Hvala lepa za odgovore že vnaprej !!!!!