Norlevo.
Pozdravljeni,z partnerjem sva vceraj imela nezasciten spolni odnos (7.2),prvi dan zadnje menstruacije je bil 7.1.2015 danes sem vzela jutanjo tabletko escapelle. Menstruacije se vedno ni,test je negativen. Kdaj lahko pricakujem menstruacijo? Sem lahko noseca kljub negativnem testu? Zelo pogosto hodim tudi na vodo,vsake 2h.
Hvala za odgovore in lp
Mene pa zanima ali je možno da imam zaradi norleva neredno menstruacijo?
Prejšnji mesec sem vzela norlevo in na 20. dan dobila menstruacijo (ponavadi imam na 30. dan). mestruacija je bila normalno dolga in močna. Ta mesec sem enako dobila na 20. dan, vendar je krvavitev zelo šibka (zdaj že 3 dni).
Ali gre za malo neobičajno menstruacijo ali je možno da je implatacijska krvavitev?
Hvala za odgovore
Pozdravljeni!
Imam zelo velik problem. Prejsni teden sva s fantom imela spolni odnos in pocil je kondom. Po 11urah sem vzela tableto norlevo. Dva dni za tem bi morala dobiti menstruacijo, a je nisem dobila. Naredila sem test nosecnosti in bil je negativen. 5 dni po tem, ko sem vzela norlevo sva s fanto spet imela spolni odnos in nevem kako je to mozno, SPET je pocil kondom. Po 10 urah sem vzela norlevo. zdaj je minil ze en dan in menstruacije se kar nimam. Zanima me ce je kaj narobe da sem v tako kratkem casu vzela tableto norlevo in kdaj lahko pricakujem menstruacijo. Ze vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor!
Lp, katarina
Pozdravljeni!
Pred 4. dnevi (v nedeljo) sem imela s partnerjem spolni odnos s kondomom, druge zaščite nimam.
Sodeč po bolečinah, sem imela ovulacijo dan prej, na dan odnosa ali pa dan po odnosu.
Zadnjo menstruacijo sem imela 2.6., ciklusi se mi pa gibljejo nekje na 26, 27 dni, zadnja menstruacija je prišla 25. dan.
Med odnosom je kondom splezal iz penisa, ker mu je padel, vendar takrat ni imel penisa v meni, zato sva kondom odstranila in sem fanta zadovoljevala oralno, po nekaj minutah je pa penis za nekaj sekund dal nazaj vame, tokrat brez kondoma, potem sem ga odrinila, ko sem dojela kaj se dogaja.
Zdi se mi, da predsemenske tekočine ni imel, vendar vedeti ne morem.
Vrhunca ni doživel, o spermi ni bilo sledu.
42 ur po odnosu sem v lekarno odšla po tabletko Norlevo in jo takoj pojedla, vendar se bojim, da sem zanosila in mi strah ne da spati. Do nove menstruacije je še cca. 10. dni
Kolikšne so dejanske možnosti zanositve? Partner je tik pred petdesetim letom, sklepam, da tudi ploden ni več tako.
Hvala za odgovor.
Pozdravljeni, zanima me ali imam lahko kakšne resne posledice, če sem v zadnjih 4 letih menjala več vrst kontracepcije? V tem obdobju sem namreč vmes vzela po eno tabletko Norlevo na leto, 2x ali 3x sem pričela z uporabo nuvaring obročka in to prekinila po recimo 2 mesecih, nekaj časa sem na začetku pred 4 leti jemala diane in tudi prenehala po parih mesecih. Opažam, da imam sedaj bolj aknasto kožo kot recimo pred enim letom, v tem enem letu pa sem vmes vzela en norlevo in enkrat pričela in prekinila z uporabo nuvaring. Imam tudi zelo boleče menstrualne krče v primerjavi s stanjem pred 2-3 leti. Hvala že vnaprej za odgovor!
Kontracepcija ni namenjena jemanju “kar tako, za zabavo”, zato prvo razmislite, kaj sploh želite, nato pa se odločite, ali jo boste uporabljali ali ne. Ker gre za sintetične hormone, se v telesu sigurno dogaja veliko stvari, zato se s takimi stvarmi ne igrajte, če temu niste dorasli. Ni problem menjava kontracepcije, problem so obdobja prekinitve med njimi. Komaj se telo navadi na nekaj, pa mu to odvzamete. Se spet navadi na naravno stanje, pa ga ponovno zmedete. In stvar ponovite. Sploh v prvem letu jemanja je večja možnost za hujše stranske učinke, in s takim jemanjem si to možnost samo še povečujete.
Zivjo
Pocil je kondom, prislo je do izliva vendar sem sla hitro na vc in “vse” je steklo iz mene, norlevo sem vzela u manj kot 24 urah. Danes je 4 dan od tega pa nisem dobila vmesne krvavitve se mi je pa vrtelo in cutila sem bolecine v spodnjem delu trebuha. Ali to kaj pomeni o delovanju tabletke? Aja sploni odnos sem imela malo po moji menstuaciji, se pravi v obdobju plodnih dni 🙁 vem da tabletke niso vedno zanesljive ampak vseeno..koliko moznosti je da sem zanosila?