Najdi forum

Norlevo.

Urinski testerji so večinoma kar zanesljivi in pokažejo nosečnost že zelo zgodaj ( takoj po izostanku menstruacije, torej nekje 14 dni po oploditvi). Tista cev, ki jo je ginekologinja vstavila v vas, je bila najverjetneje ultrazvočna sonda. UZ zaneslivo pokaže nosečnost, šele tam nekje po 5-6. tednu od zadnje menstruacije, kar seveda ob jemanju tabletk ne morete vedeti. Tabletke, ki vam jih je dala, so namenjene zaustavljanju krvavitve. Nekje v prevodz pa se je izgubilo dejstvo, da je normalno, da nekaj dni po jemanju znova zakrvavite ( ampak s tem se stanje ponavadi umiri). Res pa je, da jih pri nas ponavadi predpisujemo za 10 dni 2×1 tableto.

Danes sem šla spet h ginekologinji in mi je dala yasmin kontracepcijske tablete. Danes je drugi dan ko močneje krvavim. Rekla je naj začnem danesin jih jemljem en mesec. Tako da sem danes eno že vzela. Ne vem pa ali je to zdaj menstruacija ali še vedno norlevo. jaz res ne razumem. kako naj naprej ukrepam? sem lahko še vedno noseča?

in pa še.. če zdaj naredim še en test nosečnosti..bodo tabletke na rezultat vplivale?

Če je krvavitev močnejša, gre najverjetneje za menstruacijo. Če vas skrbi in si lahko privoščite, naredite še en test za nosečnost. Tabletke ne vplivajo na rezultata.

Pozdravljeni!

Imam eno vprasanje. Priblizno 1 dan po SO, sem vzela tabletko norlevo. Vmesne krvavitve nisem imela, sem pa zato 9dni po tabletki dobila krvavitev in sicer tocno isti dan, kot naj bi bila menstruacija. Prav tako imam krce in me boli glava kot med vsako menstruacijo. Je to res menstruacija ali je mozno, da je samo vmesna krvavitev in je tako pozna?
Hvala za odgovor in lep pozdrav

Najverjetneje gre za menstruacijo.

Živijo!

KT sem redno jemala okoli 4 leta. Ker sem se odločila, da z jemanjem hormonov preneham, ker mi jemanje tabletk enostavno ni več odgovarjalo, sem 26.12.2013 vzela zadnjo tabletko. Naslednji dan imela nezaščiten SO, čez 3 dni normalno M, ki je trajala približno 5-6 dni.12.1.2014 imela ponoven nezaščiten SO, 14.1.2014 vzela Norlevo. Čudno špikanje spodaj v trebuhu, občutljive bradavičke, krvavitve ni bilo.
Kakšne so možnosti za morebitno, trenutno nezaželjeno nosečnostjo?

Lep pozdrav

+ pozabila sem omeniti, da nikoli ni bilo izliva v nožnico.

Če bo naslednja menstruacija izostala, naredite test za nosečnost.

Razumem, hvala za odgovor.

Možnosti so velike ali zgolj majhne in je lahko napet trebuh stranski učinek Norleva ter posledica jemanja KT?

Lep pozdrav!

Napaka: posledica prenehanja jemanja KT.

Najverjetneje posledica Nor Levo.

Kolikokrat lahko vzameš Norlevo? Lahko s tem škodim sama sebi?

V enem ciklusu se ga lahko vzame večkrat, a to odsvetujemo. Raje izberite kakšno kontracepcijsko metodo.

Ma to kake stranske ucinke?

Napete prsi in motnje menstruacijskega ciklusa v glavnem.

Ali je res tudi to da lahko zmanjša plodnost oz, sem lahko neplodna če vzamem tableto večkrat?

Ne drži 🙂

zivjo. s fantom sva imela nezasciten spolni odnos,vendar do izliva v noznico ni prislo. kljub temu sem vzela norlevo, saj sem prebrala da lahko zenska zanosi tudi s predsemensko tekocino, in teden dni po tem sem dobila krvavitev, ki je trajala 7 dni. prva 2 dni je bila zelo mocna potem pa malo manj intenzivna,bolj podobna menstruaciji, kot jo imam ponavadi. ali je mozno da je bila ta krvavitev samo posledica norleva oz. vmesna krvavitev, ali je bila prava menstruacija? menstruacijo sem naceloma pricakovala par dni kasneje,vendar je zadnje mesece bolj neredna.

hvala za Vas odgovor

Če je bila tako obilna, je šlo verjetno kar za menstruacijo.

New Report

Close