Najdi forum

Norlevo.

Spoštovani,

V nedeljo sem pozabila vzeti peto tabletko Yaz, vzela sem jo v ponedeljek zvečer skupaj s šesto. Včeraj, v četrtek, pa sem imela nezaščiten spolni odnos. Ali mi priporočate, da vzamem Norlevo? Ali lahko s tabletkami Yaz nadaljujem kot običajno?

Najlepša hvala zavaš odgovor in lep pozdrav,

Lina

Živijo,
Imam precej neumno vprašanje, vendar se želim prepričati. Stara sem 21 let, s fantom sva imela spolni odnos dva dni po moji menstruaciji – kondom je počil, do izliva ni prišlo. V roku 12 ur, mogoče kako uro več sem vzela tableto Norlevo. Po 5 dneh sem dobila močno krvavitev, nato pa z zamudo prb. 3 dni tudi redno menstruacijo, ki je bila močnejša in krajša kot ponavadi. Tudi tokrat je menstruacija prišla normalno, vendar je ponovno krajša. Ali je mogoče, da tablete Norlevo vplivajo na dolžino menstruacije? Ali je zanositev v tem primeru sploh mogoča? V paniko me je namreč spravilo dejstvo, da na internetu berem, da so menstruacije oz. krvavitve, ki so podobne menstruaciji prve tri mesece nosečnosti mogoče, moja krvavitev pa je krajša & bolečin, ki sem jih običajno čutila pred menstruacijo ni. Ali naj opravim test nosečnosti?
Hvala za odgovor,
Študentka

zdravo, mene pa zanima glede tabletke, danes je točno en teden ko sem jo vzela, in me zanima v kolikšnem času naj bi dobila menstruacijo, sploni odnos sva pa imela tudi iz sobote na nedeljo, raje sem takoj šla vzet tabletko, da nebi bilo kakšnih komplikacij, je nevarnost nosečnosti? stranskih učinkov ni bilo nobenih.ampak v lekarni se sedaj dobi samo ena tabletka, ki naj bi bila pod malo močnejšim učinkom, v lekarni je pa svetovala če po 3 urah po zaužitju bruhaš moreš po novo.
zelo bom hvaležna za odgovor. lp

zivjo!
Imam eno vprasanje in sicer, 28.7 sem vzela jutranjo tabletko escapelle, en teden kasneje, 4.8 sem dobila krvavitce, ki so trajale slabih 5 dni. Ni se mi zdelo isto kot normalna menstrucija, prvi dan nisem imela obicajnih krcev, itd…redno menstruacijo sicer pricakujem sele 21.8 ..vem da se lahko cikel zmesa..ampaj me zanima ce je mozno da je bila to menstruacija (vec kot dva tedna prej)? Ker bi na prvi dan menstruacije morala zaceti jemat tabletke yaz.
Hvala za odgovor

pred enem tednom sem vzela to tabletko in me zanima če je normalno da sem zdej dobila menstruacijo morala jo bi pa dobiti čez 2tedna. vendar je ta menstruacija drugačna kot ponavadi

z fantom sva imela v roku 1 mesca 3 krat spolne odnose od tega sem prvikrat in drugikrat vzela tabletko norlevo(ker nama je obojekrat počil kondom) se pravi sem 2 jutranji tabletki vzela v enem menstrualnem ciklusu ko sva spolni odnos imela zadnjič sva uporabila kondom zdaj pa bi že morala dobiti menstruacijo ampak še je vedno nimam ali je to posledica jutranjih tablet, ker sem se jih poslužila dvakrat v enem ciklusu?

Pozdravljeni,

že dobro leto uporabljam Nuvaring in sem z njim zelo zadovoljna. Ob koncu zadnjega ciklusa pa se mi je zgodilo, da sem obroček pustila vstavljen en dan več, kolikor naj bi bila zgornja meja 4 tednov, nato pa sem (zato, da bi se zaščita čim prej obnovila), že po enem dnevu premora vstavila nov obroček. Ob koncu tega tedna sem imela spolne odnose (in nato ugotovila, da je bilo to po 6 dneh, zaščita pa naj bi bila zagotovljena po enem tednu). Zato sem zjutraj vzela jutranjo tabletko NorLevo.
Zanima me, če jutranja tabletka kaj spremeni učinke delovanja Nuvaringa in ali moram zato poleg nje začasno uporabljati še kakšno dodatno kontracepcijo?
Hvala za odgovor.
Lep pozdrav

Pozdravljena!

Obroček res vsebuje dovolj aktivnih sestavin za 4 tedne delovanja. Po tem času bi ga lahko celo odstranili za en teden in nato vstavili novega. Vi ste naredili premor dolg zgolj 1 dan, pa še nujno kontracepcijo ste uporabili. Lahko ste brez skrbi. Dodatna kontracepcija ni potrebna.

Matjaž

Živjo!

kakšne 10 dni nazaj, sem vzela tabletko norlevo, mislm da okoli 15h po spolnem odnosu. sedaj pa že 2 dni opažam krvav , rjav izcedek iz nožnice, menstruacije pa še ni. oz niti nevem kaj naj bi to bilo. v križu me boli, prav tako kokt pri običajnem pričakovanju menstruacije. je možno da sem noseča ali je to normalen odziv po uporabi norlevo?

LP

Živjo!

Nujna kontracepcija ni 100% zanesljiva. Naredite test če menstracije ne bo v naslednjih dneh.

Matjaž

Pozdravljeni

S fantom sem imela spolni odnos na zadnji dan menstruacije, počil nama je kondom. Vzela sem tableto norlevo in čez 7 dni ponovno dobila menstruacijo. Sedaj pa mi menstruacija zamuja že 10 dni naredila sem test nosečnosti in je bil negativen. Ali je lahko tableta kriva za izostanek menstruacije ?

Da, nejverjetneje je.

Pozdravljeni,
imela sem spolni odnos en teden preden bi morala dobiti menstruacijo.. počil je kondom. norlevo tabletko sem vzela nekaj ur po tem. zdaj mi menstruacija zamuja 4 dni. je mogoče da sem noseča?

Naredite test pa boste vedela. Verjetnost zmeraj obstaja.

Lep pozdrav.

med spolnim odnosom 5.11. nama je s partnerjem počil kondom. jutranjo tabletko sem vzela 6 ur po odnosu. do sedaj ni bilo nobenih stranskih učinkov. zadnjo menstruacijo sem dobila 24.10.

omenjene vmesne krvavitve nisem še imela..

prosila bi Vas, da me kako usmirite, ker sem na koncu z živci.

Poičakajte menstruacijo. Če je ne bo, naredite test za nosečnost. Tudi če ni krvavitve, to nič ne pomeni.

živjo; s fantom sva mela spolni odnos in na koncu ugootovila da je počil kondom, tabletko sem vzela dobre 2 ure po odnosu in sicer escapelle. sedaj, slaba 2 tedna po odnosu imam rahel izcedek, včasih malo rdeč, včasih malo bolj temen. to je sedaj malo po predvideni menstruaciji. Malo mi je čudn izcedek, zdaj pa nevem, če bi bilo pametno narediti test ali še počakati, če bo mogoče naprej normalna menstruacija.

lp.

Odvisno kdaj pričakujete menstruacijo. Če vam zamuja, naredite test, čeprav je tudi to lahko posledica urgentne kontracepcije.

Redna menstruacija naj bi bila okoli 13.,14.

Menstruacijo sem imela 8.novembra. 18 novembra sem takoj v roku pol ure po spolnem odnosu vzela Norlevo-jutranjo urgentno tabletko. Moji ciklusi malo varirajo (16 september, 11 oktober…moje prejšne menstruacije). čez tri dni po norlevu sem krvavela zelo močno 5 dni. Potem sem 9 decembra (31 dan po zadnji menstruaciji) naredila test nosečnosti in je bil negativen. isti dan sem začela rahlo krvaveti. 12 decembra malo bolj..potem spet manj.. 15 decembra sem šla h ginekologinji na pregled. isti dan sem sama naredila test nosečnosti in je bil spet negativen. Ginekologija je vstavila vame cev in na ekranu opazovala mojo maternico. rekla je da nisem noseča. Potipala je tudi moje jajčnike. Ker je ginekologinja azijka in ni tako zelo dobro govorila angleško, se bojim, da me ni dobro razumela. je pa sigurno rekla, da nisem noseča. Rekla je tudi, da krvavitev ki jo vidi ni menstruacija in tudi, da ne vidi nekih tumorjev ali nepravilnosti.in da je to zaradi hormonov. Gospa ki me je naročila k zdravnici ni poznala mojega problema, tako, da je ginekologinji samo rekla, da prihajam zaradi prekomerne krvavitve. jaz pa sem ginekologinji povedala vse kar pišem tukaj. Potem mi je ginekologinja dala Primolut-N 5mg in sem te hormonske tablete jedla 3 dni. svetovala mi je tudi kako naj se v bodoče zaščitim(torej predvidevam, da je razumela moj problem). Rekla je, če se krvavitev ustavi naj neham, drugače naj jih jemljem 5 dni. Ker se je rahla krvavitev ustavila, sem nehala jemati tablete. Danes 21.12 pa sem spet po dveh dneh po teh tabletah začela krvaveti. Je možno, da 15 decembra ginekologinja še ni mogla opazit nosečnosti? skrbi me kdaj bo prišla moja normalna menstruacija. in te rahle krvavitve niso nič vzpodbudne.jutri bom spet obiskala ginekologinjo..ampak prosim za nasvet, da ne bo kakšnih problemov zaradi komunikacije.s kakšnimi testi lahko ginekologinja v tem času zdaj ugotovi nosečnost?(Bolnišnica je bila moderna in opremljena)

New Report

Close